Knicks, la a patra înfrângere consecutivă! Carmelo Anthony și-a criticat dur coechipierii

Knicks, la a patra înfrângere consecutivă! Carmelo Anthony și-a criticat dur coechipierii
  • Publicat:
  • Actualizat:

Brooklyn Nets a egalat situația în disputele cu New York Knicks din acest an, după ce s-a impus aseară cu 103-80 în fața rivalilor

  • „Nici măcar n-am încercat să câștigăm. Sunt foarte dezamăgit”, a spus Carmelo Anthony după eșecul dur suferit în meciul cu Nets
  • Miami Heat a pierdut al patrulea din ultimele șase meciuri, distanțându-se și mai mult de Indiana Pacers, care domină autoritar Estul
  • Chicago Bulls a revenit la un procentaj de victorie de 50%, după ce a câștigat aseară cu 102-100 în fața lui Los Angeles Lakers


Ziua Martin Luther King Jr. este una dintre cele mai importante din NBA. Fostul pastor baptist este comemorat de liga nord-americană de baschet un card de jocuri de gală, care au loc de la prânz până seara. Așa a fost și ieri, când cele mai importante echipe din Est au avut meciuri dificile, iar ziua a programat chiar și derby-ul dintre New York Knicks și Brooklyn Nets.

De ce îl comemorează NBA pe Martin Luther King Jr.?

Martin Luther King Jr. a fost unul dintre cele mai importante personaje din istoria recentă a Statelor Unite. Preot baptist, Luther King a fost un important activist politic, un adevărat luptător pentru drepturile persoanelor de culoare. Datorită lui, persoanele de culoare din Sudul Americii au primit dreptul la vot în 1965, prin Actul Dreptului de Vot, iar prin Actul pentru Drepturi Civile din 1965 a fost interzisă discriminarea în locurile publice, în cazul interviurilor de angajare și sindicate. Practic, el a schimbat fața Americii, totul pornind de la celebrul său discurs, „Am un vis” (I have a dream), rostit în fața a aproape 200.000 de persoane pe scările monumentului Lincoln din capitala Washington D.C. Atunci, Luther King a cerut oprirea discriminării, iar discursul său a fost desemnat în 1999 drept cel mai important ținut de vreun american în secolul 20. Câștigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, Luther King a fost asasinat în 1968 în Memphis, fiind împușcat de un evadat, James Earl Ray, într-o cameră a Motelului „Lorraine”. Deși Ray a recunoscut fapta, familia lui Luther a crezut întotdeauna că a fost vorba de o conspirație la nivel înalt. Totuși, pentru a comemora viața lui Luther King, Congresul american a ratificat o lege prin care în fiecare an, în cea de-a treia zi de luni a lunii ianuarie, se va sărbători Ziua Martin Luther King. Iar această zi este extrem de importantă pentru NBA, o parte din meciurile zilei, de obicei programate la ora 7 seara, jucându-se în miezul zilei, jucătorii comemorând memoria lui Luther King.


Deși a marcat 26 de puncte, Carmelo Anthony n-a avut nicio șansă să aducă victoria lui Knicks

Brooklyn face 1-1 în duelul new-yorkez

Poate cel mai așteptat duel al serii a fost cel dintre New York Knicks și Brooklyn Nets, disputat în „Madison Square Garden” din Manhattan. Practic, era duelul care stabilea echipa new-yorkeză cu cele mai mari șanse la play-off în acest sezon. Pentru că ambele formații păreau că și-au revenit în 2014, după un start de sezon catastrofal. Iar „preferata” pare să fie trupa lui Jason Kidd, care a câștigat aseară cu 103-80, spulberându-și adversara. A fost a șaptea victorie din ultimele opt meciuri pentru Nets, la care Joe Johnson (25 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) a fost cel mai bun jucător, aducând echilibrul în duelurile new-yorkeze din acest sezon, după ce Knicks câștigase primul joc. Iar echipa lui Kidd (17-22) a urcat până pe 7 într-un Est echilibrat, dar slab, la trei victorii însă de locul 6, ocupat de Chicago Bulls. La gazde, Carmelo Anthony (26 de puncte, 12 recuperări) a fost din nou aproape singur împotriva tuturor din cauza accidentărilor și a problemelor de lot ale lui Knicks. Aflată la al patrulea eșec consecutiv, echipa new-yorkeză e pe 11 în Est, cu 15 victorii și 26 de eșecuri, la egalitate cu locul 10, Detroit Pistons.


LeBron James s-a declarat nemulțumit de evoluția sa și a colegilor săi în defensivă

„Am greșit mult în apărare”

Problemele continuă pentru Miami Heat. Aseară, Miami a pierdut al patrulea din ultimele șase meciuri, scor 114-121, după ce campioana a avut din nou mari probleme în defensivă. E drept, Heat a arătat aceleași simptome și în sezonul trecut. Dar atunci, campioana a avut o serie de 27 de victorii consecutive, care a propulsat-o pe prima poziție în Est. Acum, totul pare mai greu. În primul rând pentru că Dwayne Wade are probleme la genunchi și nu poate evolua două meciuri consecutive din cauza durerilor. Iar problemele din lotul lui Heat, mai ales cele în pozițiile aflate sub panou, încep să reapară. „Trebuia să câștigăm meciul ăsta, am înscris destule puncte. Dar am greșit în apărare”, a declarat LeBron James la finalul partidei, după ce a marcat 30 de puncte, reușind alte 4 recuperări și 6 pase decisive. Și a avut dreptate. Niciodată în acest sezon, Atlanta nu a marcat 71 de puncte în prima repriză, așa cum a reușit-o aseară. La Atlanta, Paul Millsap a reușit un joc complet, cu 26 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, fiind MVP-ul partidei. Deocamdată însă, Miami (29-12) rămâne pe 2, în timp ce Atlanta își consolidează locul 3 în Est, cu 21 de victorii și 19 eșecuri.


Paul George (în galben) a fost din nou cel mai bun marcator al lui Pacers, care domină autoritar Estul

Pacers răzbună Estul

Iar dacă Miami are mari probleme la mijlocul sezonului, Indiana Pacers face pași mari către câștigarea sezonului regulat și avantajul terenului propriu în play-off! Aseară, Pacers a obținut al cincilea succes consecutiv, scor 102-94, pe terenul lui Golden State Warriors, într-un meci pe care l-a dominat cap-coadă. Diferența s-a făcut încă din start, când liderul din Est a câștigat primul sfert cu 35-21, gestionând excelent finalul partidei. Și, poate mai important, toți titularii Indianei au înregistrat cel puțin 10 puncte marcate, demonstrând încă o dată valoarea echipei. Lider la acest capitol a fost Paul George, cu 23 de puncte, urmat de David West (17 puncte, 5 recuperări). Pacers (33-7) domină autoritar Estul, în timp ce Warriors (26-17) e pe 6 în Vest.


În fața lui Lakers, D.J. Augustin a marcat 27 de puncte, având cel mai bun meci din acest sezon

O rezervă a adus victoria lui Bulls

Ce meci a reușit rezerva D.J. Augustin aseară pentru Chicago Bulls în fața lui Los Angeles Lakers. Conducătorul de joc de 26 de ani a marcat 27 de puncte în victoria „taurilor” în fața lui Lakers, scor 102-100, după o repriză de prelungiri. Una pentru care gazdele au trebuit să tragă serios și pentru care Taj Gibson a avut nevoie de un lay-up în ultima secundă! A fost a doua victorie obținută în prelungiri în ultimele patru meciuri de Bulls, care a urcat pe locul 6 în Est, cu un procentaj de 50% de victorii, 20, din cele 40 de meciuri jucate în acest sezon.


Chandler Parsons (în alb) devine tot mai important în ofensiva lui Rockets odată cu trecerea sezonului

Blazers a căzut pe 2 în Vest

Ce meci între cele mai bune două ofensive din Vestul Sălbatic al NBA! După un meci foarte slab cu Oklahoma City Thunder, când a marcat doar 19 puncte în repriza secundă, Rockets și-a revenit! A avut aseară un procentaj de 52,3% al aruncărilor reușite și de 48,5% al aruncărilor de trei puncte transformate! Iar Chandler Parsons (31 de puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive) și Dwight Howard (24 de puncte, 12 recuperări) au avut un meci excelent pentru „rachete”, care au trecut cu 126-113 de Portland Trail Blazers. Însă Rockets (28-15) rămân pe locul 5 în Vest, la o victorie în spatele lui Clippers, în timp ce Blazers (31-10) a coborât pe 2 în clasamentul conferinței.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Cleveland Cavaliers – Dallas Mavericks 97-102
Detroit Pistons – Los Angeles Clippers 103-112
Washington Wizards – Philadelphia 76ers 107-99
Charlotte Bobcats – Toronto Raptors 100-95
Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 92-95

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se întâmple cu el
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri