Give and go! Fetele din naţionala de baschet s-au calificat la Europeanul 3x3 în urma unui meci entuziasmant cu Spania, în partida decisivă a turneului de la Constanţa | VIDEO

1 iul 2019 676 afişări Baschet
Give and go! Fetele din naţionala de baschet s-au calificat la Europeanul 3x3 în urma unui meci entuziasmant cu Spania, în partida decisivă a turneului de la Constanţa | VIDEO

Naţionala feminină de baschet 3x3 s-a calificat duminică seara la Campionatul European de la Debrecen, programat la finele lunii august, în urma unei victorii, 21-17, în decisivul cu Spania. Ambele formaţii merg  la braţ spre turneul din Ungaria.

În componenţa Ancuţa Stoenescu, Sonia Ursu, Gabi Mărginean şi Gabriela Irimia, reprezentativa feminină continuă cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 într-un sport care câştigă tot mai mulţi practicanţi în România. Iar goana după palpitaţiile date de cele cinci cercuri trece prin turneele unde vine cele mai bune echipe din Europa.

Sâmbătă şi duminică, pe plaja Perla din Mamaia, la FIBA 3x3 Europe Qualifier, România a pătruns fără probleme în Grupa Principală din ziua a doua, alături de Germania şi Spania. Ancuţa Stoenescu, cea mai titrată jucătoare din baschetul românesc, şi mai tinerele sale colege aveau nevoie de o victorie din două posibile pentru a-şi atinge scopul. Iar varianta lejeră devenea Germania, în prima înfruntare, întrucât Spania şi-a ridicat mult nivelul în ultimul timp.

Tricolorele au capotat cu Germania (13-14) şi aveau nevoie de victorie în meciul cu Spania, după ce ibericele le învinseseră pe nemţoaice (17-8), în confrunarea secundă. Au pregătit excelent partida şi au mizat pe o strategie câştigătaore. Le-au bulversat pe adversare cu un joc iute cu multe schimbări de direcţie, iar Ancuţa Stoenescu a încărcat şi a tras de la linia de 2 puncte (în baschetul 3x3 aruncările din afara careului aduc 2 puncte, nu 3 ca în baschetul 5 la 5). România s-a distanţat succesiv, Spania s-a blocat, iar partea a doua a disputei i-a revenit Soniei Ursu Kim.

Sonia a punctat din toate procedeele, susţinută de ştiinţa Gabrielei Mărginean şi lupta continuă de sub panou dusă de Gabi Irimia, România s-a impus cu 21-17 şi merge la Euro, alături de ocupanta locului secund, Spania.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.