FOTO | Primele dueluri sub panou din era 3 la 3-ului olimpic s-au dat la Iaşi. Superbet Palas Streetball a fost câştigat de un campion european la baschet 3x3

13 iun 2017 360 afişări Baschet
FOTO | Primele dueluri sub panou din era 3 la 3-ului olimpic s-au dat la Iaşi. Superbet Palas Streetball a fost câştigat de un campion european la baschet 3x3
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA

În primul turneu Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball) disputat după ce baschetul 3x3 a fost anunţat ca disciplină olimpică la Tokyo 2020, campionul european Cătălin Vlaicu a fost de neoprit în finala categoriei Open Masculin şi şi-a condus echipa către victorie la Superbet Palas Streetball, care a avut loc în weekend, la Iaşi.

Peste 200 de jucători au fost prezenţi la startul competiţiei care s-a disputat în superbul decor, demn de o disciplină olimpică, oferit de Palatul Culturii şi de Palas Mall din Iaşi, dotată cu premii în valoare totală de peste 25.000 lei.

Rahova’s Finest, echipa de tradiţie a lui Cătălin Vlaicu şi a partenerului său Alin Spahiu, s-a impus după o finală incendiară, scor final 19-18, disputată în faţa celor de la Şcoala Veche, care alcătuiesc nucleul actualei echipe naţionale de baschet 3x3. Vlaicu a marcat 10 dintre cele 19 puncte ale echipei sale în finală, iar Spahiu a punctat în două momente importante din spatele semicercului.

Un alt component al băieţilor din Rahova, Victor Constantin, a fost principalul marcator al turneului, cu 36 de puncte marcate în şase meciuri. Băieţii au intrat în posesia marelui premiu în bani, 5.000 de lei, şi au fost răsplătiţi şi cu alte premii oferite de partenerii de la Fitbit – brăţări de fitness şi Blueair – o excursie la Larnaca, în Cipru.

Vicecampioanele europene la baschet 3x3, Sonia Ursu şi Andra Haas, alături de legenda baschetului feminin românesc Svetlana Drăguşin, s-au impus la categoria Open Feminin şi vor intra în posesia premiilor în bani puse la bătaie de Federaţia Română de Baschet în circuitul naţional Sport Arena Streetball. Câştigătoarele au încasat 250 de euro, şi au primit de asemenea brăţări de fitness oferite de Fitbit.

Concursul aruncătorilor de elită a fost câştigat de Vizi Şandor, din Cluj, care a marcat 10 puncte din 18 posibile din spatele semicercului, în timp ce la slam-dunk s-a impus favoritul gazdelor, Şerban Bălan. Spectatorii au avut parte la rândul lor de adrenalina unui concurs de aruncări, Superbet Challenge, unde câştigătorul a încasat un premiu în bani în valoare de 250 de lei.

Ieşeanca Miruna Lehaci, sportiva legitimată la CS Politehnica Iaşi, campioană mondială şcolară la şah, a fost invitata specială a turneului. Pentru performanţele obţinute ea a fost răsplătită de Bicicletele Pegas, partener al Sport Arena Streetball Tour 2017, cu o bicicletă model Strada.

Pentru două zile Iaşiul a respirat baschet, agitaţia fiind continuă pe cele două terenuri instalate la Palas Mall, chiar şi mult după lăsarea întunericului şi după încheierea meciurilor din cadrul competiţiei. Sute de copii s-au bucurat şi au jucat baschet în cele mai bune condiţii, pe terenuri omologate şi la panouri oficiale FIBA 3x3.

  • Circuitul naţional Sport Arena Streetball Tour 2017 va continua în acest week-end, 17-18 iunie la Suceava, cu etapa a treia. Competiţia este susţinută la nivel naţional de Nike, Fitbit, Gatorade, Pegas şi Ursus Cooler.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.