Fiica unei legende a NBA a ajuns la Satu Mare! Numele ei: "Născută în bogăţie şi iubită de toţi" :)

1 mar 2011 375 afişări Baschet
Fiica unei legende a NBA a ajuns la Satu Mare! Numele ei: "Născută în bogăţie şi iubită de toţi" :) Fiica unei legende a NBA a ajuns la Satu Mare: "Născută în bogăţie şi iubită de toţi" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7961/8019027/2/hakeem.jpg

Fostă jucătoare în WNBA, Abi Olajuwon (23 de ani), fiicalegendarului Hakeem Olajuwon, a semnat pe patru luni cu grupareaCSM Satu Mare, una dintre candidatele la titlu în Divizia A.Preşedintele echipei, Laszlo Fogel, trage acum nădejde cămedaliatul cu aur de la Atlanta 1996 va sosi în România să‑şi vadăfiica. Până atunci însă, numele Olajuwon va fi prezent pe foile demeci ale campionatului păstorit de Carmen Tocală.

România anilor 90 cu nopţile albe provocate de distracţia NBA.Mulţi aveau pe buze declaraţia de dragoste: "I love this game!".Baschetul încingea spiritele în sălile liceelor bucureştene, dar şiprin toată ţara. Lega prietenii, năştea rivalităţi de moarte, iarCupa Liceelor se strecura pe sticlă chiar şi în prime-time!Decorul? În clase... clase decimate, în catalog... secţiuni întregicu absenţe nemotivate. Pe profesorii de sport? Râcă. Din parteacelorlalţi profesori, desigur. În săli? Majorete, care mai de caremai seducătoare şi mai "ţipătoare". Şi fani, fani mulţi pe margine,de toate înălţimile, replici mioritice ale lui Jordan sau Ewing. Dece? Pentru că maiourile-rochie achiziţionate din cele două-treimagazine care comercializau produsele ştanţate cu sigla NBA erau lamare căutare. Şi nu numai!

Filozofia lui Hakeem
Erau cam la bătaie cu ghetele de baschet. Scoteai din buzunar vreo300.000 de lei şi te încălţai ca "His Airness". Cu Nike Air Jordan.Sau cu Reebok ori Adidas. Şi deveneai "membru" al Dream TeamBarcelona 1992. Sau al celui din 1996. Găseai, în general,accesoriul fiecărui jucător de top care purta una dintre cele treibranduri de succes. Dar dacă voiai să intri pe coridorul liceuluiîn pielea lui Hakeem Olajuwon, nu reuşeai. Pentru că pivotulnigerian de la Houston Rockets nu s-a asociat niciodată cu unadintre cele trei firme enunţate mai sus. Explicaţia saimpresionează şi azi. "Cum poate o biată mamă care‑şi câştigă cugreu existenţa să le cumpere băieţilor ei o pereche de ghete carecostă 120 de dolari? Nu poate! Aşa că puştii încep să le fure sauchiar să se omoare pentru a şi le procura". Cam asta era filosofiaunuia dintre cei mai buni pivoţi ai lumii despre ghetele pe care lepurta. Aşa şi-a justificat asocierea cu Spalding, iar "pantofii"săi valorau doar vreo 35 de dolari. Cam aceleaşi ghete Spaldingle-a "împrumutat" şi fiicei sale din prima căsătorie.

Cântăreşte peste 100de kilograme!
Se numeşte Alon Abisola Arisicate Ajoke Olajuwon, iar în limbayoruba, vorbită în vestul Africii de aproximativ 20 de milioane deoameni, înseamnă "născută în bogăţie şi iubită de toţi". Tipaevoluează pe postul de pivot, are 23 de ani, măsoară 1,93 m,cântăreşte 103 kg şi a evoluat în WNBA pentru Chicago Sky.

Abi, după cum este cunoscută fiica lui Olajuwon, a semnat pentruurmătoarele patru luni cu CSM Satu Mare, echipă considerată unadintre favoritele la titlu. A evoluat ultima dată în Ungaria, laSeat Gyor, iar azi soseşte la Satu Mare. A început baschetul detimpuriu, a fost de trei ori campioană a Californiei la nivelulliceelor cu Marlborough School, iar apoi a umplut coşul pentruOklahoma University. A bifat chiar şi un sezon la Chicago Sky, înWNBA, pentru ca mai apoi să încerce marea cu degetul prin Europa.La fel cum a făcut-o Tina Thompson la defuncta MCMTârgovişte.

Dacă va reuşi să le ajute pe sătmărence să câştige sau nu titlul,nu se ştie, la fel cum nu se cunosc nici calităţile ei. Un lucru ecert însă: măcar rezonanţa numelui său ne va face să spunem din nou"I love this game!".

CINE EHAKEEM ABDUL OLAJUWON

ª S-a născut în 1963, în Lagos (Nigeria), într-o familie cu şasecopii
ª Numele său în limba yoruba înseamnă "mereu la înălţime"
ª Până la 15 ani a fost portar de fotbal şi spune că a împrumutatforţa în picioare de la un goalkeeper
ª A jucat 20 de ani pentru Houston Rockets, iar în 1994 a devenitsingurul jucător din istorie care a fost MVP al finalei, MVP al AllStar Game şi cel mai bun fundaş al sezonului
ª E cotat drept unul dintre cei mai buni pivoţi din istoriabaschetului, iar printre "războaiele" purtate pot fi enumerate celecu Patrick Ewing, David Robinson, Dikembe Mutombo, Shaquille O'Neilsau cu baschetbalişti care au impresionat în defensivă, precumDennis Rodman, Karl Malone şi Charles Barkley (foto)
ª În 1996 a câştigat aurul olimpic la Atlanta cu al doilea Dreamteam al Statelor Unite
ª Hakeem a jucat de 12 ori în All Star GameDacă ar fi să aleg un pivot în cea mai bună echipă a tuturortimpurilor, l-aş alege pe Hakeem. Ştiu că îi las în afara echipeipe Shaq, pe Patrick Ewing sau pe Wilt Chamberlain

Michael Jordan, fost adversar

Articol scris de Andru Nenciu şi Ciprian Fabian (SatuMare)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.