Fanii sibieni vor să ajungă în Cartea Recordurilor. Proiectul care prinde viaţă pe 11 mai şi cauza pe care o susţin

6 apr 2019 989 afişări Baschet
Fanii sibieni vor să ajungă în Cartea Recordurilor. Proiectul care prinde viaţă pe 11 mai şi cauza pe care o susţin Foto: CSU Sibiu via Facebook

Fanii baschetului siban se pregătesc să intre în cartea recordurilor, cu un proiect ce presupune tipărirea celei mai mari reviste din lume.

„CSU Fans Magazin”, singura revistă de baschet din România, care a intrat în al 13-lea an de existenţă, sărbătoreşte numărul 200 cu o ediţie specială, ce va măsura nu mai puţin de 1x1.6 m si 24 de pagini. Proiectul este realizat de Asociaţia „Al 6-lea jucător” şi are ca dublu scop marcarea numărului aniversar al revistei şi strângerea de fonduri pentru realizarea proiectului înscris la Maratonul Internaţional Sibiu, statuia lui Elemer Tordai.

Asociaţia „Al 6-lea jucător” iese din nou la rampă cu un proiect ambiţios, după succesul din 2007, când reuşea să stabilească un record mondial graţie organizării celui mai lung meci de baschet din lume. Pe 2 august 2007, la Sibiu s-a desfăşurat cel mai lung meci de baschet din istorie, 24 de baschetbalişti jucând 80 de ore fără întrerupere, acţiunea fiind înregistrată şi certificată de World Records Academy.

În 2019, asociaţia se implică în proiectul pilot al promovării sportivilor marcanţi ai Sibiului: prima statuie îl va comemora pe Elemer Tordai „Toci”, unul din jucătorii emblematici ai Sibiului şi ai României. Statuia urmează să fie amplasată în faţa Sălii Sporturilor Transilvania, acolo unde baschetbalistul a câştigat al doilea titlu de campion naţional, în lotul CSU Sibiu.

Sunt mai multe motive pentru care ne dorim realizarea acestui proiect ambiţios. Motivul principal este celebrarea a 200 de apariţii CSU Fans Magazin, dar ne dorim să atingem şi alte obiective, cum sunt strângerea de fonduri pentru construirea unei statui a lui Elemer Tordai, promovarea baschetului la nivel naţional, promovarea oraşului Sibiu şi a ţării. Nu în ultimul rând, vom încerca să dăm un nou motiv de mândrie naţională, promovând ideea că oamenii obişnuiţi pot face lucruri extraordinare”, a declarat Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei „Al 6-lea jucător”.

O revistă de colecţie, scoasă la licitaţie

Pentru îndeplinirea acestor obiective, revista de record mondial va fi  tipărită în format mare în mai multe exemplare, acestea urmând a fi vândute, iar cumpărătorii vor fi încurajaţi să le doneze instituţiilor de învăţământ, pentru a continua promovarea în şcoli a baschetului ca sport de performanţă. Aceste exemplare vor putea fi cumpărate într-o primă fază la  preţ de „early bird”, cu doar 50 de lei bucata, urmând ca în perioada următoare preţul să crească. Numărul 200 al revistei „CSU Fans Magazin” va fi tipărită şi în format standard, aşa cum a apărut în ultimii 13 ani, într-un tiraj de 1500 de exemplare, iar 8 dintre acestea vor avea autografe ale unor sportivi renumiţi din România, dar şi din baschetul internaţional.

Cele 8 reviste cu autograf vor fi fi scoase la licitaţie, într-un format de colecţie, înrămate, cu scopul obţinerii de fonduri pentru realizarea statuii lui Elemer Tordai.

Proiectul este susţinut de Virgil Stănescu

Ambasadorul recordului mondial este fostul mare baschetbalist român Virgil Stănescu, căpitan al echipei naţionale şi de cinci ori cel mai bun jucător al României.

„Îmi place foarte mult ideea care stă în spatele acestui record. Nu este o simplă revistă, nu este o simplă idee, ci susţine o comunitate de baschet, care poate este cea mai frumoasă şi diversă din ţară. Mi se pare că Sibiul respiră baschet şi îmi face o deosebită plăcere să mă alătur acestui proiect. Pe lângă asta, este vorba şi de Toci, un simbol al acestui oraş, imaginea care a devenit sinonimă cu multe valori în care cred!”, a declarat Virgil Stănescu.

Acestuia i se alătură şi jurnalistul Dragoş Pătraru, care s-a arătat încântat de idee şi, prin urmare, semnează editorialul din acest număr special al revistei „CSU Fans Magazin”.

  • Revista va fi prezentată în premieră cu ocazia meciului inaugural din semifinalele Ligii Naţionale din baschet masculin – ediţia 2018/19, pe 11 mai 2019. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.