Durant, din nou la capacitate maximă: A marcat 42 de puncte în victoria cu Rockets

Durant, din nou la capacitate maximă: A marcat 42 de puncte în victoria cu Rockets
  • Publicat:
  • Actualizat:

Kevin Durant a marcat 42 de puncte în victoria lui Thunder, scor 106-98, cu Houston Rockets de aseară

  • Thunder (47-17) rămâne pe locul secund în Vest, după victoria lui San Antonio Spurs pe terenul lui Chicago Bulls
     
  • Memphis Grizzlies a urcat, senzațional, pe poziția a șaptea în Vest, după un start de sezon catastrofal, în care „urșii” păreau că nu pot să se califice în play-off
     
  • La o lună de la transferul de la Cleveland Cavaliers, via Chicago Bulls, Andrew Bynum a debutat pentru Indiana Pacers în victoria cu Boston Celtics. În 16 minute, pivotul lui Pacers a reușit 8 puncte și 10 recuperări



Dwight Howard (stânga) și James Harden (dreapta) nu l-au putut bloca pe Kevin Durant în meciul de aseară

Șase înfrângeri în ultimele 12 meciuri. O defensivă deloc bine pusă la punct. Plus o scădere ușoară în forma lui Kevin Durant. Acestea au fost coordonatele ultimelor trei săptămâni pentru Oklahoma City Thunder, fostul lider din Vest, care a căzut pe locul secund după o perioadă mai puțin fericită. Însă odată ce situația s-a înrăutățit, la rampă a ieșit din nou Kevin Durant. Mai exact aseară, când Thunder a primit vizita lui Houston Rockets, una dintre cele mai în formă echipe din NBA la ora actuală. Și după două eșecuri consecutive, victoria nu părea un rezultat facil, mai ales că Houston venea după șapte victorii în ultimele opt partide! Doar că Thunder nu s-a speriat și a reușit să domine meciul, câștigând cu 106-98. A fost un meci plin de încărcătură emoțională. Russell Westbrook, starul lui Thunder, a suferit trei operații la genunchi în ultimul an, după o ruptură de menisc, suferită în play-off-ul trecut într-un meci chiar împotriva lui Rockets. Atunci, Westbrook și Patrick Beverley se duelau pentru o minge, iar după ce Beverley s-a întins să prindă balonul, l-a lovit în genunchi pe Westbrook. Aproape un an mai târziu, Westbrook a răspuns pe teren, cu 24 de puncte, 7 recuperări și 4 intercepții! Iar Kevin Durant…a fost din nou Kevin Durant! A marcat 42 de puncte, adăugând alte 5 recuperări, 4 pase decisive și un capac pentru a aduce victoria finalistei din 2012. Iar Thunder (47-17) și-a protejat deja locul secund în fața lui Rockets și a lui Clippers, care abia așteaptă orice eroare a echipei lui Scott Brooks. Deocamdată, Rockets (44-20) a căzut pe 4 în Vest, fiind depășită de Los Angeles Clippers.


Revenit după o pauză de câteva meciuri, Tony Parker face din nou spectacol pe teren împotriva oricărui adversar

Spurs, record de 24-6 în deplasare

Thunder nu a urcat pe primul loc în Vest după victoria cu Rockets din cauza unei alte victorii. San Antonio Spurs a reușit aseară să își extindă seria de succese consecutive pe terenul lui Chicago Bulls, scor 104-96. A fost a șaptea victorie consecutivă și a 10-a în ultimele 11 partide pentru Spurs, care a beneficiat din nou de un joc excelent făcut de Tony Parker. Veteranul francez de 32 de ani a arătat „taurilor” motivul pentru care sunt încă pe 4 în clasamentul Conferinței de Est, reușind 20 de puncte și 9 pase decisive. Ofensiva lui Bulls a fost redusă la zero în primul sfert, pe care Spurs l-a câștigat cu 38-14. Dar și atacul lui Spurs a executat excelent planul de joc, reușind să transforme 58% din aruncări în primele trei sferturi în fața uneia dintre cele mai bune apărări din NBA. La acest rezultat, contribuții mari le-au avut și Manu Ginobili (22 de puncte) și Kawhi Leonard (16 puncte, 9 recuperări), oameni care nu au evoluat aproape deloc în sfertul patru, fiind odihniți de Gregg Popovich. Astfel, Spurs (47-16) rămâne pe primul loc în Vest, în timp ce Bulls (35-29) e pe 4, cu trei eșecuri și două victorii în ultimele cinci meciuri.


Marc Gasol este „vinovat” pentru evoluțiile bune ale lui Grizzlies din ultima vreme

Pot „urșii” să se califice în play-off?

Ce revenire senzațională are Memphis Grizzlies. Considerată de mulți drept un adevărat outsider la calificarea în play-off în acest sezon, „urșii” au revenit spectaculos în ultima perioadă. Victoria de aseară cu Portland Trail Blazers, scor 109-99, a fost a noua în ultimele 12 partide pentru echipa lui Dave Joerger! Și totul se datorează defensivei excelente, una care continuă să funcționeze la parametri înalți și după plecarea lui Lionel Hollins din vara trecută. După un început slab de sezon, cauzat de accidentările suferite de Mike Conley sau Marc Gasol, Grizzlies a început încet, dar sigur, să revină la forma cu care a obișnuit în sezonul trecut, când a ajuns până în finala din Vest, pierdută cu San Antonio Spurs. Iar odată ce lucrurile s-au așezat, Memphis (37-27) a urcat până pe poziția a șaptea în Vest! Aseară, Grizzlies a reușit o victorie importantă în fața lui Trail Blazers, pe care a dominat-o grație meciului excelent făcut de Marc Gasol (19 puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive). Și Zach Randolph (18 puncte, 12 recuperări) a făcut un meci mare, însă eforturile defensive, care l-au neutralizat pe LaMarcus Aldridge (19 puncte, 10 recuperări) au fost cele care au adus victoria pentru „urși”. Dacă Grizzlies (37-26) păstrează de pe locul 7 un avantaj de o victorie în fața lui Phoenix Suns, Blazers (42-22) se află în cădere liberă. Au pierdut patru din ultimele cinci meciuri și mai au o victorie avans în fața lui Golden State Warriors, ocupanta locului 6 în Vest.


Stephen Curry nu a marcat decât 10 puncte pentru Warriors, dar rămâne cel mai valoros jucător al echipei californiene

Warriors, cu ochii pe locul 5

Iar Warriors e într-o formă excelentă. Ajutată și de program, echipa californiană a strâns cinci victorii consecutive. Ultima chiar azi de dimineață, în meciul cu Dallas Mavericks, scor 108-85. După acest succes, facilitat de meciurile bune făcute de Klay Thompson (14 puncte, 3 recuperări), Jordan Crawford (19 puncte) și Andrew Bogut (15 puncte, 10 recuperări), Warriors s-a distanțat în fața lui Mavericks și a lui Grizzlies la trei victorii și vizează acum locul 5, ocupat de Portland Trail Blazers. „A fost un meci extrem de important pentru noi. Dacă pierdeam, le dădeam din nou șansa lui Mavericks, Grizzlies și Suns să fie pe urmele noastre. Așa, ne putem concentra la locul 5 sau, de ce nu, la locul 4″, a declarat Mark Jackson, antrenorul lui Golden State Warriors. Dacă Warriors (41-24) continuă să fie pe locul 6 în Vest, Dallas (38-27) a căzut pe 8 și se bate de la egal la egal cu Phoenix Suns (36-27) pentru ultimul loc care asigură prezența în play-off-ul din Vest.


Andrew Bynum a debutat aseară în tricoul Indianei Pacers și a făcut-o în stil mare: 8 puncte și 10 recuperări

Bynum a jucat 16 minute pentru Pacers

După patru eșecuri consecutive a venit și momentul victoriei pentru Indiana Pacers. Liderul din Est a reușit să rupă seria negativă pe teren propriu, în fața modestei Boston Celtics, pe care a învins-o cu 94-83. A fost un meci în care David West (24 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și-a dovedit din nou valoarea, în timp ce Andrew  Bynum, transferat în urmă cu o lună de la Cleveland Cavaliers, via Chicago Bulls, a prins primele minute în tricoul Indianei. Fostul pivot al lui Lakers a stat 16 minute pe teren și a reușit 8 puncte, 10 recuperări și 1 pasă decisivă pentru Indiana în victoria cu Celtics. Deocamdată,  după ce a reușit primul „sweep” în fața lui Celtics din ultimii 16 ani, Pacers (47-17) rămâne pe primul loc în Est, la trei victorii în fața lui Miami Heat, cu trei meciuri în plus.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Minnesota Timberwolves – Milwaukee Bucks 112-101
Detroit Pistons – Sacramento Kings 99-89

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele