Două din două!** Miami Heat a pierdut categoric ambele meciuri din acest weekend!

Două din două!** Miami Heat a pierdut categoric ambele meciuri din acest weekend!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Miami Heat a pierdut aseară al doilea meci consecutiv în deplasare, scor 85-104, pe terenul lui Milwaukee Bucks.

„Bucks ne-au rupt în două”

Cu Dwayne Wade (foto) în teren, revenit după ce a fost suspendat un meci după o lovitură aplicată lui Ramon Sessions în meciul cu Charlotte Bobcats, Heat nu a reușit să se impună nici pe terenul lui Milwaukee Bucks. Echipa lui Erik Spoelstra pierduse vineri seara cu 99-109 în fața lui Detroit Pistons și spera să își revină la Milwaukee. Nu a fost însă cazul. Deși LeBron James a înscris cel puțin 20 de puncte pentru al 48-lea meci consecutiv, incluzând și play-off-ul (26 de puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive), iar Wade a revenit în forță (24 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive), Heat a cedat din nou, scor 85-104. Gazdele au condus cu 56-44 la pauză, însă Heat a revenit excelent în sfertul trei, când a reușit să le domine pe gazde, de-a lungul unei serii în care echipa din Miami a înscris 27 de puncte, primind doar 6, pentru a duce scorul la 62-71. Însă în sfertul patru, James&co. n-au avut răspuns pentru Bucks. Mike Dunleavy a marcat 13 din cele 18 puncte ale sale în ultima parte a meciului, în care întreaga echipă a lui Heat a înscris doar 14 puncte! Iar Brandon Jennings (25 de puncte, 2 recuperări, 7 pase decisive) a fost de neoprit de apărarea lui Miami. „A fost o înfrângere importantă pentru noi, care ne-a arătat unde ne situăm. Practic, Bucks ne-au rupt în două. Mai avem mult de muncă și speră că băieții se vor trezi după acest meci”, a spus antrenorul lui Heat, Erik Spoelstra. Marea problemă a celor din Miami a fost aseară banca de rezerve. Cei șapte jucători care au intrat pe teren de-a lungul partidei au înscris doar 15 puncte, în timp ce rezervele lui Bucks au marcat aproape dublu, 28 de puncte. Cu toate acestea, Heat (20-8) rămâne lider în Conferința de Est, urmată de Knicks (21-9). Bucks își consolidează șansele de play-off, fiind pe locul 5, cu 16 victorii și 12 înfrângeri.

Oklahoma câștigă și a doua întâlnire cu Harden
A doua întâlnire între James Harden și fosta sa echipă, Oklahoma City Thunder, nu s-a încheiat bine pentru noua echipă a lui Harden,Houston Rockets. Fără să forțeze, Thunder a dominat meciul și s-a distanțat decisiv la finalul sferturilor 1 și 2, atunci când au avut serii în care au marcat 12 și 16 puncte, primind doar 2, respectiv niciun punct și a câștigat până la urmă cu 124-94. Însă până la finalul sfertului întâi, Thunder a avut probleme. Vedeta Kevin Durant nu marcase decât una din cele opt aruncări încercate. Problemele lui Durant au fost totuși anulate de evoluția lui Russell Westbrook. Combativul conducător de joc al Oklahomei a reușit o evoluție excelentă, încununată cu 28 de puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. Totuși, cel mai bun marcator din ultimii trei ani din NBA, Durant și-a revenit pe parcurs și a reușit 26 de puncte. Motivat să joace cât mai bine împotriva fostei echipei, care l-a transferat la Thunder în schimbul lui Harden, Kevin Martin a marcat și el 19 puncte. La Houston, care a pierdut ultimele două meciuri, cel mai bun jucător a fost Marcus Morris (24 de puncte, 6 recuperări), în timp ce Harden a fost din nou cel mai bun marcator, cu 25 de puncte. „Știam că Houston e o echipă bună, mai ales acasă și că înscrie foarte mult. Am vrut să fim mai atenți și mai buni în defensivă și cred că ne-a reușit. Atacul a mers foarte bine”, a spus Kevin Durant (foto stânga) după meci.

Bobcats ajunge la al 18-lea eșec la rând
Ce dezastru pentru Charlotte Bobcats! Echipa patronată de Michael Jordan a pierdut aseară cel de-al 18-lea meci la rând, fiind la doar cinci meciuri de recordul absolut de meciuri consecutive pierdute al francizei, 23, stabilit în sezonul trecut. Aseară, Bobcats a fost înfrântă cu 98-95 de New Orleans Hornets, chiar pe teren propriu, deși a dominat partida. Gazdele au condus cu 21 de puncte în prima repriză, însă „viespile” și-au revenit în partea secundă, când au marcat nouă din cele 11 aruncări de trei puncte reușite în meciul de aseară. Totodată, Hornets a profitat de erorile lui Michael Kidd-Gilchrist, debutantul lui Bobcats comițând două mari erori în ultimele cinci minute, în urma cărora oaspeții au marcat de fiecare dată de la trei puncte. Revenirea lui Eric Gordon s-a dovedit una excelentă pentru Hornets (7 victorii – 23 de înfrângeri), acesta marcând 24 de puncte pentru „viespi”, fiind secondat de Ryan Anderson (19 puncte, 8 recuperări). La gazde, Kidd-Gilchrist (22 de puncte, 9 recuperări) și Gerald Henderson (19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) au fost cei mai buni oameni. Pentru Charlotte (7-23) urmează meciuri cu Chicago Bulls (deplasare), Cleveland Cavaliers (acasă) și Detroit Pistons (deplasare).

Warriors au egalat un record vechi de 40 de ani
Una dintre cele mai mari surprize din Conferința de Vest, Golden State Warriors și-a continuat în această dimineață parcursul excelent din acest sezon, câștigând clar cu 101-83 pe teren propriu împotriva lui Boston Celtics. A fost cea de-a 11-a victorie din ultimele 14 meciuri pentru echipa din California, obținută în fața unui adversar care nu mai reușește să fie la fel de incisiv în defensivă ca în ultimele sezoane. Iar Warriors a egalat un record vechi de 40 de ani în luna decembrie, fiind pentru a doua oară când echipa câștigă 12 meciuri în luna decembrie. Fără Rondo, Barbosa și Bradley, Celtics nu a avut nicio șansă în fața lui Warriors. Stephen Curry (22 de puncte, 9 pase decisive) și David Lee (20 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive) au fost cei mai buni jucători ai californienilor, dominându-i clar pe Paul Pierce (13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Kevin Garnett (6 puncte, 4 recuperări). Warriors continuă să ocupe locul 5 în Vest, cu 21 de victorii și 10 înfrângeri, în timp ce Celtics vor avea emoții în lupta pentru calificarea în play-off, ocupând locul 8 în Est, cu 14 victorii și 15 înfrângeri.

Raptors, la a șaptea victorie în ultimele opt meciuri
În urmă cu aproape o lună, italianul Andrea Bargnani se plângea că Toronto Raptors e o echipă care nu mai are nicio șansă. Canadienii pierduseră șase meciuri la rând, iar extrema de forță a lui Raptors declara în „Gazzetta dello Sport” că nu știe ce să facă pentru ca echipa să-și revină. Acum, Bargnani, care este încă accidentat, își poate retrage cuvintele. Raptors a câștigat aseară cel de-al șaptelea din ultimele opt meciuri, scor 123-88, în fața lui Orlando Magic, provocându-I echipei din Florida cea de-a cincea înfrângere consecutivă. Diferența s-a făcut încă din primul sfert, după ce Mickael Pietrus, Jose Calderon, Alan Anderson și Terrence Ross au marcat aruncări de trei puncte pentru a duce scorul la 36-21! Până la urmă, cei mai buni marcatori ai lui Raptors au fost Demar DeRozan (21 de puncte) și Ed Davis (18 puncte), în timp ce ibericul Jose Luis Calderon a reușit 15 puncte și 10 pase decisive. Într-un alt meci din Conferința de Est, Brooklyn Nets a obținut cea de-a doua victorie consecutivă în interimatul lui P.J. Carlesimo, scor 103-100, în fața lui Cleveland Cavaliers. Brook Lopez a reușit 35 de puncte și 11 recuperări, iar Deron Williams a marcat 15 puncte și a oferit 7 pase decisive, într-un meci în care Cleveland a rămas aproape numai datorită lui CJ Miles, rezerva care a marcat 33 de puncte. „Dacă vei continua să câștigi, vei rămâne principal”, i-ar fi spus patronul Mihail Prohorov lui Carlesimo, însă postul de antrenor al lui Nets (16 victorii – 14 înfrângeri), locul șapte în Est, e vizat de Phil Jackson sau Jeff van Gundy.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA
Atlanta Hawks – Indiana Pacers 109-100
Chicago Bulls – Washington Wizards 87-77
Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 82-71
Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 111-107
Portland Trail Blazers – Philadelphia 76’ers 89-85

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele