Doliu în sportul românesc: a murit Mihai Nedeff. Fostul mare stelist a cucerit 10 titluri ca jucător şi i-a avut elevi pe Netolitzchi, Ermurache, Brănişteanu şi Oczelak

10 iun 2017 1635 afişări Comentează şi tu Baschet
Doliu în sportul românesc: a murit Mihai Nedeff. Fostul mare stelist a cucerit 10 titluri ca jucător şi i-a avut elevi pe Netolitzchi, Ermurache, Brănişteanu şi Oczelak Mihai Nedeff, la ceremonia în care a fost introdus în Hall of Fame-ul echipei Steaua CSM Exim Bank. Foto: Cătălin Soare / SteauaBaschet

Sportul românesc e în doliu după ce fostul mare baschetbalist şi antrenor, Mihai Nedeff, a murit la vârsta de 86 de ani. Personaj exponenţial pentru istoria clubului Steaua, Nedeff a jucat cu naţionala României la Jocurile Olimpice din 1952.

"Conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, alături de întregul colectiv de sportivi, antrenori şi tehnicieni, deplânge trecerea în nefiinţă a fostului antrenor Mihai NEDEFF şi adresează un mesaj de compasiune rudelor, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

Mihai NEDEFF a jucat pentru Steaua timp de un deceniu, între 1957 şi 1967, cucerind 10 titluri naţionale consecutive. El a adunat 258 de selecţii în echipa naţională, cea mai importantă performanţă a vremii fiind medalia de bronz din Cupa Campionilor Europeni, din 1961.
La nivel de echipă naţională, în 1957 s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Europene, cea mai bună clasare a tricolorilor la un turneu.

Mihai NEDEFF a scris istorie pentru Steaua şi ca antrenor principal, între 1975 şi 1988, perioadă în care a cucerit 6 titluri de campion naţional şi i-a avut ca elevi pe Ermurache, Oczelak, Brănişteanu sau Netolitzchi.

În asemenea momente, întreaga suflare stelistă este alături de familia îndurerată", scrie siteul CSA Steaua.

Carte de vizită:
Nume: Mihail Nedeff
Data naşterii: 08.11.1931
Studii: Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1955
Colonel în rezervă în Armata Română; 
19 ani profesor universitar la ANEFS (co-autor al primului curs de zi şi specializare de baschet pentru studenţii de la ANEFS - “Monografia jocului de baschet”); A activat în cadrul Comisiei Tehnice a COR până la Jocurile Olimpice, Atena 2004.

Palmares ca sportiv:258 de meciuri internaţionale, participant la şapte ediţii ale Campionatului European (în 1957, obţine locul cinci, fiind  cea mai bună clasare din istorie).
Ordine şi decoraţii:
Maestru Emerit al Sportului şi Ordinul Meritul Sportiv clasa a III a
Antrenor Emerit
A fost recompensat cu diverse merite sportive de patru preşedinti ai României: Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.