Dinamo sparge gheaţa în Liga Naţională de baschet. Prima victorie stagională după 20 de înfrângeri

17 mar 2018 921 afişări Baschet
Dinamo sparge gheaţa în Liga Naţională de baschet. Prima victorie stagională după 20 de înfrângeri

Dinamo a intrat în sezonul 2017-2018 al Ligii Naţionale de baschet cu un lot format sută la sută din jucători români, majoritatea foarte tineri. Efectul s-a simţit în clasament: 20 de înfrângeri consecutive, dintre care 11 la peste o sută de puncte. Sâmbătă, 17 martie, dinamoviştii au spart însă gheaţa, în faţa unei echipe aflate de asemenea în suferinţă: BC Mureş Tg. Mureş. Echipa ardeleană a rămas fără mulţi jucători, iar la Bucureşti a venit cu numai 7 baschetbalişti. Scor final: 87-77 după prelungiri (24-22, 17-14, 16-19, 16-18, 14-4), în meciul contând pentru etapa a 21-a a Liigi Naţionale. După 40 de minute de joc, scorul a fost egal, 73-73.

În ultimul sfert, cu patru minute şi jumătate înainte de final, oaspeţii au rămas în numai cinci jucători, doi ”albaştri” fiind eliminaţi pentru cinci greşeli personale. Astfel, echipa din Tg. Mureş a fost obligată să reziste în numărul minim admis, în condiţiile în care încă trei echipieri au ajuns la un pas de eliminare până la final (4 greşeli personale).

Meciul a fost destul de echilibrat. Dinamoviştii au avut momente bune de joc, în care s-au apărat bine şi i-au obligat pe oaspeţi să arunce de la distanţă. Cum procentajele mureşenilor nu au fost prea bune, alb-roşiii au condus la pauză cu cinci puncte.

Oaspeţii au reechilibat tabela, iar în sfertul patru au trecut la conducere. Cu 1:50 înainte de final, la 70-73, Steff a ratat două aruncări libere, iar Dinamo a avut şansa egalării (73-73), pe care a obţinut-o când mai erau 50 de secunde de joc, prin cel mai prolific jucător dinamovist, Cornel Cioacătă. Ultimul minut s-a jucat cu pulsul mărit, iar mureşenii au avut ocazia de a câştiga când mai erau două secunde de joc. Stăncuţ a avut două aruncări libere, dar le-a ratat pe amândouă.

S-a intrat în prelungiri, unde dinamoviştii au avut mai multă energie. Au marcat pentru Dinamo: Cioacătă 33, Casale 21, C. Stănescu 21, Bîrloveanu 6, Bădulescu 4, Manolescu 2. Pentru oaspeţi au înscris: Stăncuţ 24, Steff 17, Borsa 15, Rosenfeld 13, Porime 6, Gîrbea 2.

Dinamo ocupă locul 12 în Liga Naţională, cu 22 de puncte (1 victorie - 20 înfrângeri), în timp ce Tg. Mureş este pe locul 13, cu 6 victorii şi 14 înfrângeri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.