Din Sibiu, un model pentru mai-marii sportului. Iniţiativa de record mondial care a primit un mare "like" la Barcelona din partea Euroligii de baschet

5 mai 2019 745 afişări Baschet
Din Sibiu, un model pentru mai-marii sportului. Iniţiativa de record mondial care a primit un mare "like" la Barcelona din partea Euroligii de baschet

Iniţiativa suporterilor CSU Sibiu de a stabili un nou record mondial, cu un număr aniversar al revistei CSU Fans Magazin printat într-un format gigant, a atras atenţia Euroleague Basketball. Forul mondial şi-a manifestat suportul faţă de acest proiect, oficialii de la Barcelona urmând a intermedia semnarea unor exemplare de către jucători şi antrenori din Euroligă.

„Noi toţi cei de la Euroligă vrem să îi felicităm pe cei de la CSU Sibiu şi pe suporterii lor pentru iniţiativele originale şi extraordinare pe care le au. Faptul că au mai bătut deja un record mondial şi urmează să îl bată pe al doilea arată ambiţia clubului. Noi, iubitorii de baschet, ne bucurăm să vedem că pasiunea şi susţinerea pentru acest sport ajung peste tot şi fac să se întâmple lucruri incredibile aşa cum este această revistă uriaşă”, a declarat Alex Ferrer Kristjansson, director de comunicare şi branding al Euroligii.

Euroliga va promova proiectul sibian la cel mai înalt nivel, folosindu-se de resursele proprii, iar la Sibiu se vor întoarce în curând câteva numere de colecţie ale CSU Fans Magazin, semnate de unii dintre cei mai buni jucători şi antrenori din lume. Acestea vor fi vândute în cadrul unei licitaţii, cu scopul de a strânge fonduri pentru construirea statuii lui Elemer Tordai, fost căpitan şi antrenor secund al formaţiei sibiene.

„CSU Fans Magazin”, singura revistă de baschet din România este realizată de supoerteri şi a intrat în al 13-lea an de existenţă. Pentru a marca numărul 200, a apărut iniţiativa unei ediţii speciale, în format de 1×1.6 m, cu 24 de pagini. Proiectul este realizat de Asociaţia „Al 6-leajucător” şi are ca dublu scop marcarea numărului aniversar al revistei şi strângerea de fonduri pentru realizarea proiectului înscris la Maratonul Internaţional Sibiu, statuia lui Elemer Tordai.

Revista de record mondial „CSU Fans Magazin” va fi tipărită şi în format standard, într-un tiraj de 1500 de exemplare, iar 8 dintre acestea vor avea autografe ale unor sportivi renumiţi din România, dar şi din baschetul internaţional. Cele 8 reviste cu autograf vor fi fi scoase la licitaţie, într-un format de colecţie, înrămate, cu scopul obţinerii de fonduri pentru realizarea statuii lui Elemer Tordai.

  • La finalul lunii aprilie, CSU Sibiu a câştigat Cupa României la baschet masculin, după ce a trecut de CSM CSU Oradea, cu scorul de 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15), în cadrul finalei Final 4 Cupa României, ediţia 2018-2019.
  • Liderul Ligii Naţionale de Baschet la finalul sezonului regulat, CSU Sibiu ţinteşte şi câştigarea titlului. Echipa antrenată de Dan Fleşeriu a acces deja în semifinalele LNB după meciul patru al duelului cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.