Dezastru cu repetiție!** Lakers a pierdut în ultimul minut cu Suns, iar play-off-ul e departe!

Dezastru cu repetiție!** Lakers a pierdut în ultimul minut cu Suns, iar play-off-ul e departe!
  • Publicat:
  • Actualizat:

După un meci pe care l-a dominat și părea că nu îl poate pierde din mână, Los Angeles Lakers a pierdut, scor 86-92, pe terenul lui Phoenix Suns.

Lakers a suferit după accidentarea lui Howard

Ce dezastru pentru Lakers! La doar o zi după ce californienii păreau, în sfârșit, că sunt pe drumul cel bun în acest sezon, echipa antrenată de Mike D’Antoni s-a bătut singură în această dimineață. Beneficiară? Phoenix Suns, o echipă care venea după două eșecuri categorice în deplasările de la Dallas Mavericks (95-110) și San Antonio Spurs (99-108) și care nu ocupa decât penultimul loc în clasamentul Conferinței de Vest. A fost un meci special pentru veteranul Steve Nash, canandianul în vârstă de 38 de ani aflându-se la primul meci disputat în fața foștilor fani, el sosind la Lakers chiar din Phoenix în această vară. Însă Nash, care nu a reușit decât 11 puncte și 4 pase decisive, nu a putut să împiedice eșecul lui Lakers. Un eșec care pune din nou sub semnul întrebării șansele californienilor la play-off, mai ales că pentru Kobe&co. urmează o serie de șase meciuri consecutive în deplasare. Ce s-a întâmplat însă? După trei sferturi, Lakers conducea cu 10 puncte (73-63). Dar după ce Dwight Howard (foto, 9 puncte, 14 recuperări) s-a reaccidentat la umăr cu șapte minute înainte de final, în timpul unui duel pentru minge cu Shannon Brown, Lakers nu a mai putut ține de rezultat. Nici măcar Kobe Bryant (17 puncte, 5 recuperări, 9 pase decisive) n-a găsit soluția pentru a bloca incursiunile spre coș ale lui Michael Beasley (27 de puncte), aflat la cel mai bun meci din acest sezon. Iar Suns s-a apropiat și a reușit să egaleze (86-86), cu un minut înainte de final. Un final care s-a dovedit catastrofal pentru californieni, care nu au mai găsit drumul spre coș, pierzând cu 86-92. A fost cea de-a opta înfrângere consecutivă în deplasare pentru Lakers (20-26), care ocupă locul 10 în Vest, la 5 victorii de ocupanta locului opt, Houston Rockets (25-23). Suns (15-30) sunt pe 14, penultimul loc din Vest.

Nu-l enerva pe LeBron!

Cu un LeBron James excelent, Miami Heat a câștigat aseară, scor 105-85, pe terenul lui Brooklyn Nets, înregistrând cea de-a 13-a victorie la rând în fața echipei antrenate de P.J. Carlesimo. 14-36! Acesta a fost scorul sfertului trei al meciului Brooklyn Nets – Miami Heat, în care actuala campioană s-a distrat cu adversara și a decis practic meciul de aseară din „Barclays Center”. Iar LeBron James (foto, nr.6) a reușit un meci excelent aseară, cu 24 de puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive, totul după comentariile lui Reggie Evans (32 de ani), extrema de forță a lui Nets. „Miami a câștigat un sezon comprimat anul trecut din cauza grevei. Nu au demonstrat absolut nimic”, a spus Evans pentru „New York Daily News” cu câteva ore înainte de startul partidei. Evident, jucătorii lui Heat s-au enervat și au fost extrem de motivați pentru a câștiga meciul de aserară. „Pur și simplu nu poți să vii să spui acest lucru în fața unor campioni. Nu știi ce înseamnă să câștigi un titlu dacă nu ai făcut-o. Evans nu a reușit să câștige niciodată titlul”, a spus LeBron James la finalul partidei. „Regele” și-a continuat imediat tirada: „În 20 de minute, el nu a marcat niciun punct și nu a reușit nicio recuperare ofensivă. Credeți că a făcut un joc bun? Eu nu!”. Pentru Heat, Dwayne Wade (21 de puncte) și Chris Bosh (16 puncte) au reușit să completeze jocul aproape perfect reușit de LeBron. La Nets, Brook Lopez (21 de puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive) nu a putut să suplinească lipsa de formă a lui Deron Williams, conducătorul de joc al new-yorkezilor nereușind decât 9 puncte și 5 pase decisive. A fost cel de-al 17-lea succes consecutiv al lui James în fața lui Nets și a 13-a victorie la rând în fața echipei din Brooklyn a lui Miami Heat. În acest sezon, Nets a pierdut toate cele trei meciuri disputate împotriva campioanei, cu o diferență totală de 63 de puncte. „Heat e o echipă excelentă, nu poți face greșeli în fața lor”, a spus antrenorul lui Nets, P.J. Carlesimo, care a pierdut primul meci pe teren propriu de când l-a înlocuit pe banca new-yorkezilor pe Avery Johnson, în luna decembrie. Campioana continuă să conducă în Est, cu 29 de victorii și 13 înfrângeri, în timp ce Nets e pe 4 în aceeași conferință, cu 27 de victorii și 19 înfrângeri, la egalitate cu Indiana Pacers.

Melo, nou record pentru Knicks

Carmelo Anthony a stabilit aseară, în victoria cu 113-97 în fața lui Orlando Magic, un nou record pentru New York Knicks. Melo (20 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) a devenit primul jucător din istoria lui Knicks care a marcat cel puțin 20 de puncte în 30 de partide consecutive! În fața unei echipe care s-a aflat la cel de-al șaptelea eșec la rând, Knicks a jucat excelent. Revenit în teren după o accidentare la deget, Raymond Felton a înscris 15 puncte și a oferit 9 pase decisive, în timp ce Amar’e Stoudemire (14 puncte, 4 recuperări) și Tyson Chandler (21 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) i-au dominat clar sub panou pe adversari. „Când am ajuns la Knicks, în februarie 2011, am spus că vom avea nevoie de trei ani pentru a deveni o echipă mare. Iată că după doar doi ani suntem pe drumul cel bun”, a spus Anthony după meci. Knicks (28-15) sunt pe locul 2 în Est, în timp ce Magic, care a bifat aseară cea de-a 18-a înfrângere din ultimele 20 de meciuri, e pe 12, cu 14 victorii și 31 de înfrângeri.

Gay la Raptors, Calderon la Pistons

Cu câteva ore înainte de startul meciurilor de aseară din NBA, trei echipe au anunțat că au intrat într-un transfer interesant. Memphis Grizzlies, ocupanta locului patru în Conferința de Vest l-a cedat pe Rudy Gay (foto, în alb, 26 de ani, 17,2 puncte pe meci) la Toronto Raptors, care l-a trimis pe conducătorul de joc Jose Calderon (31 de ani, 11,1 puncte pe meci, 7,4 pase decisive pe meci) la Detroit Pistons, în timp ce „urșii” s-au ales cu Tayshaun Prince (fost la Detroit, 32 de ani, 11,7 puncte pe meci) și Ed Davis de la Raptors (23 de ani, 9,7 puncte pe meci și 6,7 recuperări pe meci). Transferul a venit ca urmare al salariului uriaș pe care îl avea Gay și încercarea celor de la Memphis de a construi o echipă pe termen lung, care să reușească să se bată la titlu. De asemenea, salariul și contractul care expiră în această vară au fost motivele pentru care Raptors l-au cedat pe Calderon. Fără câteva din piesele de bază, atât Detroit (79-98) cu Indiana Pacers, cât și Toronto (92-93) cu Atlanta Hawks, au pierdut meciurile de aseară.

Bledsoe, înlocuitor perfect pentru CP3

Fără Chris Paul, Los Angeles Clippers suferă. Californienii nu au putut conta pe conducătorul de joc în ultimele cinci meciuri, timp în care au înregistrat două victorii și trei eșecuri. În special, aportul băncii de rezerve a scăzut enorm de-a lungul acestor partide. Însă aseară, Clippers a câștigat cu 96-90 pe terenul Minnesotei Timberwolves, grație evoluțiilor bune ale lui Blake Griffin (26 de puncte, 13 recuperări) și Eric Bledsoe (10 puncte, 3 recuperări, 10 pase decisive, 6 intercepții). Bledsoe l-a dominat clar pe adversarul direct, Ricky Rubio, căruia i-a „furat” câteva mingi importante. A fost primul meci pentru antrenorul lui Timberwolves, Rick Adelman, pe banca echipei sale după mai bine de trei săptămâni, el fiind învoit de conducerea clubului pentru a sta alături de soția sa, grav bolnavă. Fără Kevin Love (fractură la braț) și Adelman, „lupii” au câștigat un singur meci din ultimele 11 și sunt pe 12 în Vest, cu 17 victorii și 25 de înfrângeri. Clippers rămân pe trei în aceeași conferință, cu 34 de victorii și 13 eșecuri.

„Taurii” sunt de neoprit

În ambele meciuri disputate în acest sezon între Chicago Bulls și Milwaukee Bucks, „taurii” au condus la pauză, dar au pierdut meciul în partea secundă. Ba chiar în partida din noiembrie, Bulls a avut 27 de puncte avantaj în sfertul trei, însă adversarii au revenit senzațional și s-au impus cu 93-92. De data aceasta însă, ocupanta locului trei din Conferința de Est nu le-a mai lăsat nicio șansă „cerbilor” să revină pe final. Diferența s-a făcut în prima repriză, atunci când Bulls i-a dominat clar pe cei de la Bucks, intrând la cabine cu un avantaj de 18 puncte (55-37). Rezerva Nate Robinson (24 de puncte, 4 pase decisive) a fost cel mai bun om al „taurilor”, înscriind16 puncte în cel de-al doilea sfert, câștigat de Bulls cu 32-18. Joakim Noah (12 puncte, 12 recuperări) a fost din nou imperial sub panou, în timp ce Luol Deng a reușit la rândul său 12 puncte și 13 recuperări. La gazde, turcul Ersan Ilyasova pare că a trecut peste forma catastrofală din acest debut de sezon, reușind 18 puncte și 7 recuperări. Bulls sunt pe 3 în Est, cu 28 de victorii și 17 eșecuri, în timp ce Bucks (24-20) sunt pe 7 în aceeași conferință.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 92-84
Boston Celtics – Sacramento Kings 99-81
San Antonio Spurs – Charlotte Bobcats 102-78
Denver Nuggets – Houston Rockets 118-100
Utah Jazz – New Orleans Hornets 104-99

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…