Cinci la rând!** Spurs i-a administrat lui Lakers cea de-a cincea înfrângere consecutivă

Cinci la rând!** Spurs i-a administrat lui Lakers cea de-a cincea înfrângere consecutivă
  • Publicat:
  • Actualizat:

În ciuda unei reveniri în sfertul patru, Los Angeles Lakers nu a găsit forța necesară pentru a evita înfrângerea, scor 105-108, pe terenul lui San Antonio Spurs.

Experiența lui Spurs a oprit o revenire a celor de la Lakers

Fără Howard (probleme la umăr), care va absenta cel puțin încă o săptămână și Pau Gasol (comoție), care ar putea reveni duminică, în meciul de pe teren propriu cu Cleveland Cavaliers, Lakers nu poate să câștige. Californienii au ajuns aseară la cel de-al cincilea insucces consecutiv, în fața unei echipe experimentate, care a știut să gestioneze revenirea lui Lakers în sfertul patru. Problemele celor de la Lakers, care l-au titularizat din nou pe postul de pivot pe Robert Sacre, ulitmul jucător ales în draftul din acest sezon, s-au putut observa încă din startul meciului. Iar la pauză, Spurs avea deja un avantaj de nouă puncte (54-45), suficient pentru a dicta ritmul jocului în partea secundă. Mai mult, cu șapte minute rămase de jucat, texanii aveau 16 puncte în față (101-85) și era greu de crezut că Lakers mai poate reveni. Surprinzător însă, Spurs a început să aibă probleme. Jucătorii lui Gregg Popovich au comis șase greșeli în ultimele șase minute, permițându-le oaspeților să pună cap la cap o serie în care au recuperat 13 puncte (20-7). O serie însă insuficientă din cauza unei aruncări de trei puncte reușită de argentinianul Manu Ginobili cu 40 de secunde înainte de final. La Spurs, Tony Parker (24 de puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive) și Manu Ginobili (19 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) au fost oamenii care au adus victoria. De cealaltă parte, Kobe Bryant (27 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive) și surprinzătorul Earl Clark (22 de puncte, 13 recuperări), venit de pe banca de rezerve, i-au ținut pe cei de la Lakers în joc. „E clar că suntem într-o pasă proastă, deci nu e nimic de zis. Doar evoluția lui Earl e îmbucurătoare. A jucat foarte bine cu o echipă experimentată, deci nu pot să spun decât că sunt impresionat”, a spus Kobe Bryant (foto) după meci. Astfel, Spurs (28-10) rămâne pe 3 în Vest, în timp ce Lakers pierde tot mai mult teren în fața locului 8, fiind pe 11, cu 15 victorii și 20 de înfrângeri. În plus, atmosfera din vestiar devine deja încordată, iar jucătorii par că nu mai cred în calificarea în play-off. „Dacă la începutul sezonului mi-ați fi spus că am putea fi în această situație, aș fi râs. Chiar dacă se întâmpla asta, nu era nicio problemă, aveam forța să ne calificăm. Dar acum, în aceste condiții, cred că e tot mai greu”, a recunoscut veteranul Steve Nash.

Thunder și Clippers, victorii fără mari emoții

Primele două clasate din Conferința de Vest, Oklahoma City Thunder și Los Angeles Clippers, au câștigat fără mari emoții meciurile de aseară cu Minnesota Timberwolves și Dallas Mavericks. Clippers, care a urcat din nou pe locul 1 în Vest (28-8) a dispus cu 99-93 de Dallas Mavericks, echipă aflată la a patra înfrângere consecutivă. Californienii au beneficiat din nou de aportul ofensiv al duo-ului Chris Paul (19 puncte, 16 pase decisive) – Blake Griffin (15 puncte, 13 recuperări), dar și de evoluția bună a rezervelor Matt Barnes (19 puncte, 7 recuperări) și Jamal Crawford (11 puncte). Totuși, liderul din Vest a avut probleme în sfertul trei, când echipa din Dallas a reușit să se distanțeze chiar și la 10 puncte. Însă Paul, implicat în 57 din cele 99 de puncte ale lui Clippers, și-a păstrat calmul și a orchestrat perfect atacul lui Clippers, care a revenit în sfertul patru și nu le-a lăsat nicio șansă celor de la Mavericks. La Oklahoma, Thunder nu a avut probleme cu Timberwolves, care acuză absența lui Kevin Love, care a suferit o fractură la deget și va lipsi între două și trei luni. Durant (foto mijloc, 26 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și Westbrook (23 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive) nu au fost forțați de antrenorul Scott Brooks, evoluând circa 30 de minute, suficient însă ca ocupanta locului secund în Vest (27-7) să câștige cu 106-84.

O rezervă le-a venit de hac „rachetelor”

Revenirea pe teren a lui Eric Gordon i-a trezit la viață pe jucătorii lui New Orleans Hornets. Aseară, „viespile” au reușit cea de-a treia victorie la rând, cea mai bună serie din acest sezon, scor 88-79, cu Houston Rockets. Interesant este faptul că toate cele trei victorii au venit în urma unor meciuri cu cele trei echipe din Texas, Dallas Mavericks, San Antonio Spurs și Houston Rockets. Este pentru prima oară în ultimii trei ani când o echipă reușește acest lucru, după ce Lakers a câștigat în fața celor trei „texane” în 2009. Surprinzător, nu Anthony Davis (6 puncte, 3 recuperări) sau Eric Gordon (5 puncte, 6 recuperări) au câștigat meciul pentru Hornets, ci rezerva Roger Mason Jr. La 32 de ani, Mason nu a prins niciodată un sezon excelent, însă într-o seară bună poate rezolva partida pentru echipa la care joacă. O astfel de situație s-a înregistrat aseară, când Mason (17 puncte, 5 recuperări), care jucase numai 16 secunde în prima repriză, a marcat 15 puncte în partea secundă, în care New Orleans a recuperat un deficit de 10 puncte, într-o serie excelentă în care și-a distrus adversarul cu 22 de puncte înscrise și 2 primite. Astfel, Rockets (21-15) a pierdut pentru prima oară după o serie de cinci victorii la rând, într-un meci în care doar James Harden (25 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) a marcat cel puțin 10 puncte pentru texani. Totuși, Hornets (10-25) rămâne pe ultimul loc în Vest, la două victorii de Phoenix Suns.

Nu-l vor pe Gay, dar el îi vrea

Presa americană a scris că Memphis Grizzlies este gata să-l cedeze pe Rudy Gay la Phoenix Suns, pentru a evita să-i plătească suma stipulată în contract (circa 18 milioane de dolari) pentru următorul sezon. Însă Gay a demonstrat că nu-l interesează zvonurile și a marcat 18 puncte în victoria obținută de echipa sa în deplasarea de la Golden State Warriors, scor 94-87. Toți cei cinci titulari ai lui Memphis au înscris cel puțin zece puncte, în timp ce defensiva a funcționat perfect pentru ca „urșii” să câștige cel de-al patrulea meci din ultimele cinci disputate și al treilea consecutiv în deplasare. Astfel, Grizzlies (23-10) rămân pe 4 în Vest, în timp ce Warriors (22-12) staționează pe 5, cele două echipe putându-se întâlni în prima rundă a play-off-ului dacă situația se menține la fel până la finalul sezonului regulat.

Boston se distanțează de Philadelphia în Est

Boston Celtics este una dintre cele mai în formă echipe din NBA în acest moment, câștigând cu 87-79 meciul de aseară cu Phoenix Suns. A fost o nouă evoluție bună în defensivă pentru echipa lui Doc Rivers, la care rezervele au făcut legea în ofensivă, Paul Pierce (7 puncte, 7 recuperări) sau Kevin Garnett (10 puncte, 5 recuperări) au fost odihniți pentru meciul de vineri noapte cu Houston Rockets, o echipă care va pune mult mai multe probleme decât Suns. Echipa din Arizona se îndreaptă ușor-ușor spre ultimul loc în Vest, pierzând 10 din ultimele 11 partide, iar seria ar putea să continue având în vedere că următorul meci este în deplasare la Brooklyn Nets, o altă echipă în formă. Boston (18-17) se distanțează pe locul opt în Est de Philadelphia 76’ers, ocupanta locului 9, care a pierdut aseară cu 70-92 în fața lui Toronto Raptors. Echipa din Philadelphia (15-22) a pierdut ultimele cinci meciuri la rând și resimte absența unui pivot de talia lui Andrew Bynum, a cărui revenire în acest sezon e pusă sub semnul întrebării de problemele la genunchi.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Charlotte Bobcats – Utah Jazz 102-112
Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 99-83
Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 96-104
Denver Nuggets – Orlando Magic 108-105

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele