Cel mai bun start din istorie! Pacers, neînvinsă după șase meciuri

Cel mai bun start din istorie! Pacers, neînvinsă după șase meciuri
  • Publicat:
  • Actualizat:

Indiana Pacers demonstrează de ce specialiștii o consideră o favorită la titlu în NBA în acest sezon. Echipa lui Frank Vogel a câțtigat aseară al șaselea meci consecutiv din debutul sezonului, scor 91-84, pe teren propriu, cu Toronto Raptors

*Cu o victorie în fața lui Nets mâine, Pacers ar reuși cel mai bun start din istoria francizei, cu șapte victorii în șapte meciuri
*Lakers a pierdut din nou în fața unei echipe modeste, New Orleans Pelicans, la care Anthony Davis a reușit cel mai bun meci din carieră, cu 32 de puncte și 12 recuperări
*Kevin Durant a marcat 37 de puncte în victoria lui Thunder, scor 119-110, pe terenul lui Detroit Pistons


Paul George (cu fața) și Roy Hibbert sunt cei mai buni jucători ai lui Pacers din acest debut de sezon

De 42 de ani nu mai începuse Indiana Pacers un sezon cu șase victorii la rând, atunci când echipa încă juca în ABA, Liga care s-a unit cu NBA în 1976! De atunci însă, Pacers nu a reușit niciodată să lege șase victorii consecutive într-un start de sezon. Însă cu o echipă excelentă, bine închegată și cu o bancă de rezerve lungă, formația din Indianapolis a egalat recordul aseară, după ce s-a impus cu 91-84, pe teren propriu, în fața lui Toronto Raptors (2-4). A fost un meci pe care Indiana părea că poate să îl scape din mână în prima repriză, când Rudy Gay l-a dominat pe Paul George. Însă „magia” lui Pacers din sfertul trei a anulat întreg avantajul „dinozaurilor” canadieni. Atunci, gazdele au câștigat sfertul cu 28-13, iar Paul George a marcat 17 din cele 23 de puncte de aseară. Iar per total, în aceste șase meciuri, Pacers și-a învins adversarii cu o diferență de 53 de puncte în sfertul trei! Motivul? Explică chiar Frank Vogel: „Avem o coeziune incredibilă, pe care am reușit să o obținem în sezonul trecut. În sfertul trei, titularii noștri joacă cel mai mult împreună. Iar așa facem diferența”. Vogel însă se gândește cu siguranță la meciul de diseară cu Brooklyn Nets, în care Indiana poate să dooare recordul celui mai bun start din istoria francizei, șapte victorii în șapte meciuri.


Paul Pirce (în săritură) a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale din ultimii ani

Nets, start dezamăgitor

Însă în „Barclays Center” din Brooklyn nu va fi deloc ușor. Cu mari așteptări în acest debut de sezon, Brooklyn Nets (2-3) nu a început deloc sezonul bine. Ultimul eșec a venit chiar aseară, scor 108-112 după o repriză de prelungiri, pe terenul lui Washington Wizards. Un rezultat care putea fi evitat, însă defensiva celor de la Nets nu a fost atentă într-un moment crucial. Cu două secunde înainte de finalul timpului regulamentar, John Wall (17 de puncte, 14 pase decisive) s-a năpustit spre coș, dar a ratat. Însă nici Garnett, nici Brook Lopez nu au fost pe fază, iar Nene (20 de puncte, 8 recuperări) s-a înălțat, a recuperat mingea și a înscris! Iar în prelungiri, Bradley Beal (29 de puncte) a explodat, egalându-și cea mai bună performanță din carieră! În schimb, Paul Pierce (4 puncte, 8 recuperări) a fost șters în cele 26 de minute jucate, în timp ce Kevin Garnett (4 puncte, 6 recuperări) și-a arătat experiența doar pe finalul partidei, când putea aduce victoria lui Nets. N-a fost însă să fie, iar echipa lui Jason Kidd e momentan în afara primelor opt locuri, cu două victorii și trei eșecuri. În schimb, Wizards a bifat a doua victorie consecutivă după trei eșecuri și e la egalitate cu Nets în clasament.


Cel mai bun marcator din NBA în sezonul trecut, Carmelo Anthony, are un start de sezon bun 

Knicks a câștigat un „must-win”

„Era un meci pe care trebuia să îl câștigăm cu orice preț. Și am reușit asta!”. E declarația lui Carmelo Anthony, oferită presei imediat după meciul pe care New York Knicks a reușit să îl câștige în fața lui Charlotte Bobcats, scor 101-91. Și, paradoxal, victoria lui Knicks a venit chiar la debutul fostie glorii, Patrick Ewing, pe banca adversă. Ewing s-a aflat la primul meci ca antrenor principal, înlocuindu-l temporar pe Steve Clifford, care a suferit o operație pe inimă. Însă Ewing nu a avut ce să facă în fața unui Carmelo Anthony (28 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive) în formă. Susținut și de Andrea Bargnani (25 de puncte, 8 recuperări), Anthony a făcut uitată absența lui Tyson Chandler, iar Knicks a obținut abia a doua victorie din acest sezon din cinci meciuri, pe terenul unei echipe care se situează deasupra new-yorkezilor în clasament, cu trei victorii și trei eșecuri.


Westbrook și Durant sunt nedespărțiți pe teren

Durant și Westbrook, un cuplu perfect

E clar că odată cu revenirea lui Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder se transformă într-una dintre cele mai puternice echipe din Vest. Deși se aștepta ca point guard-ul lui Thunder să lipsească cel puțin o lună, Westbrook a reușit să se recupereze mult mai rapid și a revenit în teren încă din prima săptămână a sezonului. Iar aseară a contribuit cu 20 de puncte și 5 recuperări la victoria, scor 119-110, obținută de Thunder (4-1) pe terenul lui Detroit Pistons. Gazdele nu mai câștigaseră de cinci ani în fața Oklahomei, iar seria neagră poate continua, atât timp cât Kevin Durant e în formă. Aseară, superstarul lui Thunder a încheiat meciul cu 37 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive, dominând clar defensiva oaspete. Totuși, oaspeții au arătat slăbiciune în defensivă, primind 25 de puncte de la Josh Smith, 22 de la Brandon Jennings și 20 de la Greg Monroe. În ciuda acestui fapt, Thunder (4-1) e pe 2 în Vest, la o victorie în spatele lui Spurs. Nici Detroit Pistons (2-3) nu stă mai rău în Est, fiind la egalitate cu alte cinci echipe pe locul 7.


Luol Deng a fost aproape de un triple-double în meciul de azi-noapte cu Jazz

Bulls o duce pe Jazz la cel mai slab start din istorie

Ce dezastru pentru Utah Jazz! Echipa lui Ty Corbin a pierdut deja primele șase meciuri la rând în NBA și pare, deocamdată, echipa cu cele mai mari șanse la a-l drafta pe Andrew Wiggins, considerat cel mai bun prospect care ar putea evolua în NBA de la LeBron James. Este cel mai slab start de sezon din istorie pentru Jazz, care ar putea să continue seria neagră diseară, în deplasarea de la Toronto, și în partide pe teren propriu cu Denver Nuggets (marți) și New Orleans Pelicans (joi). Până atunci însă, Jazz a pierdut cu Chicago Bulls, scor 73-97. A fost un meci dominat clar de Bulls, care are același record după cinci meciuri, două victorii și trei eșecuri, ca echipa care a câștigat titlul în 1991. În victoria de aseară, Luol Deng (19 puncte, 11 recuperări, 9 pase decisive), a fost aproape de un triple-double, în timp ce superstarul Derrick Rose nu a stat pe teren decât 27 de minute, reușind 12 puncte și 5 pase decisive. Pentru „tauri” urmează o serie ușoară, cu meciuri contra lui Cleveland Cavaliers (acasă, marți), în deplasare la Toronto Raptors (sâmbăta viitoare), dar și derby-ul cu Indiana de duminica viitoare.


Când se lansează spre coșul advers, Tony Parker (în negru) e de neoprit

Parker, din nou decisiv pentru Spurs

San Antonio Spurs continuă să fie una dintre cele mai bune echipe din Conferința de Vest! Deși s-a vorbit de faptul că Tim Duncan și Manu Ginobili au mai îmbătrânit încă un an, antrenorul Gregg Popovich reușească să scoată, în continuare, ce e mai bun din echipa sa. Aseară, la capătul unui meci atipic, cu doar 150 de puncte înscrise, Spurs s-a impus pe teren propriu cu 76-74 în fața lui Golden State Warriors. O echipă care n-a mai reușit să câștige în San Antonio de 15 ani! Victoria texanilor a venit ca urmare a unei serii excelente a conducătorului de joc Tony Parker, care a marcat 18 puncte, dintre care ultimele șapte au fost și ultimele puncte marcate de Spurs. Astfel, Duncan și Parker au urcat pe locul 4 în topul victoriilor reușite de doi coechipieri în istoria NBA, cu 597! În schimb, la Warriors, s-a văzut absența lui Stephen Curry, odihnit pentru dureri la gleznă, californienii fiind ținuți în joc de rezerva Toney Douglas, cu 21 de puncte. Dacă Spurs (5-1) e în fruntea Conferinței de Vest, Warriors e pe 3, cu patru victorii și 2 eșecuri.


Anthony Davis (stânga) începe să își justifice primul pick din draftul sezonului trecut

Davis, cel mai bun meci din carieră

După ce a câștigat vineri cu Houston Rockets, scor 99-98, Los Angeles Lakers a pierdut aseară cu New Orleans Pelicans, scor 85-96. A fost un meci dominat clar de gazde, care l-au avut pe pivotul Anthony Davis în mare formă. În al doilea său sezon, Davis arată o creștere semnificativă față de anul său ca rookie, reușind aseară 32 de puncte, 12 recuperări și șase capace într-un meci în care i-a dominat pe Pau Gasol și Chris Kaman. Totuși, eșecul lui Lakers (3-4) poate fi pus și pe seama faptului că veteranul Steve Nash a fost odihnit de antrenor. În schimb, Pelicans (3-3) a început bine sezonul și speră la un loc de play-off.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Orlando Magic – Boston Celtics 89-91
Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 94-79
Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 116-108
Phoenix Suns – Denver Nuggets 114-103
Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 104-91

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…