"Ce este mai spectaculos: un duel unu la unu în ultimele 5 secunde la baschet sau ultimul asalt la sabie?" Atac de trei secunde cu Mihai Covaliu, la startul Campionatului European de baschet 3x3

13 sep 2018 180 afişări Baschet
"Ce este mai spectaculos: un duel unu la unu în ultimele 5 secunde la baschet sau ultimul asalt la sabie?" Atac de trei secunde cu Mihai Covaliu, la startul Campionatului European de baschet 3x3
  • România organizează pentru a treia oară Campionatul European de baschet 3x3. De vineri, 14 septembrie, până duminică, duelurile sub panou se mută în arena Circului Metropolitan Bucureşti, într-un decor inedit, acolo unde ajung, alături de naţionalele de 3x3 ale României, numărul unu mondial Dusan Bulut, campioni europeni şi medaliaţi ai Campionatelor Mondiale.
  • România speră la o medalie prin cvartetul feminin, alcătuit din vicecampioanele europene din 2016 Gabi Mărginean şi Sonia Ursu, alături de cea mai titrată baschetbalistă din Liga Naţională - Ancuţa Stoenescu şi de Gabrila Irimia.
  • Accesul spectatorilor este gratuit. Partidele încep vineri, de la ora 16:00, iar programul complet îl găsiţi AICI.

Campionatul European de baschet 3x3, care va intra începând cu 2020 în rândul disciplinelor olimpice, l-a readus pe Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, alături de echipa Sport Arena Streetball. "Încă din 2012 am fost alături de 3x3, neştiind că va fi sport olimpic. Noi suntem gata să susţinem această disciplină în efortul său de a se califica la Tokyo", a declarat campionul olimpic din 2000, de la sabie, ajuns acum în fruntea COSR.

ProSport l-a provocat pe Mihai Covaliu la un asalt asortat, de 3 întrebări, despre sportul care îşi va face debutul olimpic în 2020, care a adus României două medalii în 3 ediţii de Campionat European şi care cucereşte rapid, din ce în ce mai mulţi fani, prin intensitate, rapiditate şi spectaculozitate - caracteristice şi probei care l-a consacrat pe braşoveanul în vârstă de 40 de ani.

Este baschetul 3x3 disciplina care are cele mai multe şanse de a duce şi sportul de echipă din România la Tokyo 2020?
Dacă spunem că 3x3-ul este un sport de echipă, putem spune şi că echipa de spadă a României, care este formată din 3 fete şi o rezervă, este tot o echipă. Vorbim despre un sport de echipă compus din individualităţi. Important este ca fetele care fac parte din această echipă să fie unite şi să formeze, într-adevăr, o echipă.

Ce este mai spectaculos: un duel unu la unu în ultimele 5 secunde la baschet sau ultimul asalt la sabie?
Ultimul asalt la sabie!

Ce înseamnă pentru România să se poată spune, într-un sport, că aducem ceva nou din punct de vedere al organizării şi că suntem pionieri în sportul respectiv?
Cred că România nu a dus lipsă de astfel de idei îndrăzneţe şi măreţe. Dacă ne uităm puţin, mai ales în acest an centenar, când trebuie să ne uităm cu atenţie şi cu mândrie la tot ceea ce au făcut românii bun în istorie, cred că şi de acum înainte vor fi români pionieri într-un domeniu sau în altul.

  • Sport Arena Streetball a fost unul dintre promotorii care au pus umărul la dezvoltarea acestei noi discipline, care se poate lăuda cu o traiectorie spectaculoasă, "Din stradă, la Jocurile Olimpice". FIBA recunoaşte eforturile românilor de a promova acest sport. Mai mult, la conferinţa de presă de lansare a evenimentului, Dusan Bulut, numărul unu mondial în baschetul 3x3, a sintetizat lucrurile, în cel mai sugestiv mod posibil. "Am venit în România prima dată în 2012. 3x3-ul a parcurs un drum fantastic, dar Sport Arena Streetball a fost mereu cu un pas înainte. Vă mulţumim. Aţi inspirat mulţi jucători să vină spre baschetul 3x3. Pentru mine şi pentru colegii mei, există un singur trofeu care lipseşte din palmares - titlul european, aşa că venim să îl luăm", a transmis sârbul Dusan Bulut.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.