BC Mureș-CSM Oradea și CSU Ploiești-BC Timișoara, derby-urile rundei!** Vezi avancronica etapei a 26-a

Redactor:
Robert ZANFIR
BC Mureș-CSM Oradea și CSU Ploiești-BC Timișoara, derby-urile rundei!** Vezi avancronica etapei a 26-a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cea de-a 26-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin va debuta vineri, 8 martie, cu meciul dintre CSU Ploiești și BC Timișoara, echipe care au disputat finala sezonului precedent. Runda va continua sâmbătă cu încă cinci partide, printre care și confruntarea dintre BC Mureș și CSM Oradea, meci care ar putea relansa lupta pentru primul loc. Ziua de duminică vine cu ultimele două întâlniri ale etapei, mai exact „U” Mobitelco Cluj se va deplasa pe terenul celor de la CSM București, iar BC Farul Constanța va primi vizita celor de la BCM Pitești.

CSU Ploiești – BC Timișoara. Vineri, 8 martie, ora 19:15
Unul dintre cele mai interesante meciuri ale rundei cu numărul 26 se va disputa în Sala Sporturilor din Brazi între echipele care au disputat ultima finală de campionat, CSU Ploiești și BC Timișoara. Ploieștenii s-au impus în acea finală cu scorul general de 4-0, trecându-și în cont cel de-al 8-lea titlu de campioni.

Referitor la partida de vineri, cele două echipe se luptă pentru o clasare cât mai bună înaintea demarării play-off-ului, astfel niciuna dintre combatante nu-și mai permite să facă pași greșiți în cele cinci etape rămase din sezonul regulat. Prahovenii sunt matematic calificați în play-off, fiind clasați în acest moment pe poziția a 4-a, cu 43 de puncte acumulate și un bilanț de 18 victorii și 7 înfrângeri. De cealaltă parte, formația de pe Bega este pe 7 în clasament, cu doar un punct în spatele ploieștenilor, având la activ 17 victorii și 8 înfrângeri. Chiar dacă timișorenii nu sunt încă matematic calificați în play-off, șansele să rateze la sfârșitul sezonului regulat accedera în primele opt echipe sunt infime.

În ultimele zece confruntări dinte CSU Ploiești și BC Timișoara, gazdele de vineri s-au impus de șase ori, în timp ce bănățenii au ieșit învingători de patru.

CSS Giurgiu – CS Dinamo București. Sâmbătă, 9 martie, ora 18:00
CSS Giurgiu și Dinamo București se regăsesc în cea de-a doua jumătate a clasamentului, Giurgiu pe poziția a 12-a, respectiv Dinamo pe ultima poziție.

Giurgiuvenii au avut un început curajos de sezon, făcând o figură frumoasă în prima fază a Cupei României, aceștia reușind să se califice mai departe dintr-o grupă din care făcea parte „U” Mobitelco, dar și adversarii lor din acest weekend. Însă, odată cu trecerea timpului, elevii lui Chris Terrell s-au stins încet-încet, ajugând la un bilanț de 8 victorii și 17 înfrângeri.

De cealaltă parte, Dinamo este în continuare lanterna roșie a campionatului. Chiar dacă în pauza competițională au adus la echipă doi jucători de peste ocean, bucureștenii nu au reușit să schimbe mare lucru la niciun capitol. Elevii lui Nicolae Toader au ajuns la un număr usturător de înfrângeri, nu mai puțin de 24 și doar o victorie de-a lungul întregului sezon.
Cele două grupări s-au întâlnit de două ori în acest sezon, o dată în Cupa României și o dată în Campionat, ambele partide fiind adjudecate de către CSS Giurgiu.

BC Timba Timișoara – CSU Atlassib Sibiu. Sâmbătă, 9 martie, ora 18:00
Sibienii încă mai speră ca la finalul sezonului regulat să prindă un loc care să-i ducă în play-off și din acest motiv sunt obligați să învingă sâmbătă pe terenul „urșilor” de la Timba Timișoara.

Băieții antrenați de către Miodrag Perisic au ratat etapa trecută o oportunitate foarte bună de a se apropia de obiectivul propus, terminarea în primele opt. Sibienii au pierdut pe teren propriu contra celor de la Mediaș, scor 74-75, iar în același timp, CSM București, echipa de pe locul 8, a pierdut pe terenul celor de la Energia Rovinari. În acest moment, ardelenii se află pe locul 9 cu 37 de puncte și un bilanț de 12 victorii și 13 înfrângeri, în timp ce bucureștenii de la CSM au 15/10.

Bănățenii de la Timba vor încerca să câștige cât mai multe partide în cele cinci etape rămase pentru a se poziționa pe un loc cât mai convenabil pentru ei înaintea play-out-ului. Timișorenii sunt pe 13 în clasament cu 31 de puncte, având la activ 6 victorii și 19 înfrângeri.

Singurele întâlniri dintre cele două formații s-au consemnat în acest sezon, în Cupă și Campionat, ardelenii ieșind învingători în ambele confruntări.

CS Gaz Metan Mediaș – BC Csikszereda Miercurea Ciuc. Sâmbătă, 9 martie, ora 18:00
În Sala Sporturilor din Mediaș se vor întâlni în acest sfârșit de săptămână echipa cu cele mai multe victorii în retur, Gaz Metan câștigând nouă din cele zece partide disputate și singura echipă care nu a simțit gustul victoriei în 2013, BC Miercurea Ciuc.

Gaz Metan pornește ca favorită certă în întâlnirea cu ciucanii, prin prisma lotului mult mai valoros, a poziției din clasament și a parcursului în acest sezon. Elevii lui Marcel Țenter sunt pe locul 6 în clasament cu 17 victorii și 8 înfrângeri, acumulând un total de 42 de puncte. Ciucanii sunt pe penultima poziție cu doar 28 de puncte acumulate și un total de 22 de înfrângeri la care se mai adaugă doar 3 victorii.

De la promovarea celor de la Miercurea Ciuc în prima ligă, cele două formații s-au duelat de cinci ori, toate partidele fiind câștigate de către Gaz Metan Mediaș.

SCM Craiova – CS Energia Rovinari. Sâmbătă, 9 martie, ora 19:00
Sala Polivalentă din Craiova se pregătește de un nou recital baschetbalistic, dar și de atmosfera specială pe care o creează fanii craioveni. În cele 12 partide pe care cei de la SCM le-au disputat pe teren propriu, un total de peste 24000 de fani au asistat la meciurile disputate de SCM Craiova, fiind primii din ligă la acest capitol.

Derby-ul Olteniei ajunge cu această ocazie la întâlnirea cu numărul zece. În cele nouă dispute de până acum, cei de la Energia s-au impus de șase ori, în timp ce craiovenii au câștigat trei partide. Precedenta confruntare s-a consemnat în turul acestei ediții de campionat, meci în care SCM Craiova s-a impus la Târgu-Jiu cu scorul de 82-71.

Gazdele de sâmbătă așteaptă orice pas greșit al orădenilor pentru a trece peste ei în clasament, din această cauză, băieții lui Andelko Mandic vor da totul pentru a-i învinge pe cei de la Rovinari. Craiovenii au strâns până acum 44 de puncte, cu două mai puțin decât liderii de la Oradea, având 19 victorii și 6 înfrângeri.

În tabăra Energiei, speranțe la accederea în play-off mai există, însă acest lucru este destul de dificil având în vedere că până la finalul sezonului trebuie să câștige cu un meci mai mult decât CSU Sibiu și BCM Pitești, și cel mai important, cu patru meciuri mai mult decât CSM București.

BC Mureș – CSM Oradea. Sâmbătă, 9 martie, ora 19:00
Fără doar și poate cel mai tare meci al rundei se va disputa în „jungla” din Târgu-Mureș între CSM Oradea și BC Mureș Târgu-Mureș.

O eventuală înfrângere a bihorenilor la Mureș ar putea relansa lupta pentu prima poziție din clasament, luptă ce la un moment dat părea a fi câștigată clar de orădeni. Elevii lui Cristi Achim sunt în continuare primii în clasament cu un bilanț de 21 de victorii și doar 4 înfrângeri. Principalii urmăritori ai bihorenilor sunt cei de la SCM Craiova care au cu două înfrângeri mai mult. Mureșul și Ploieștiul, ocupantele locurilor 3, respectiv 4, au acumulat până acum 7 înfrângeri. O victorie a mureșenilor sâmbătă le-ar provoca celor de la CSM Oradea a 5-a înfrângere din campionat, lucru care ar redeschide lupta pentru fotoliul de lider.

Echipa de pe Mureș are toate șansele să-și adjudece această partidă, datorită moralului foarte bun pe care îl au, moral dobândit pe parcursul acestui retur, dar în special după victoria din etapa precedentă obținută pe terenul rivalilor de la „U” Mobitelco, scor 111-105. Cu toate acestea, Oradea a arătat cel puțin în prima jumătate a sezonului că este o echipă redutabilă și că se poate bate de la egal la egal cu orice formație din campionat.

În partida din tur, orădenii au câștigat în fața Mureșului la o diferență de 36 de puncte, scor 90-54.

CSM București – „U” Mobitelco Cluj. Duminică, 10 martie, ora 16:30
Ambele formații vin după o înfrângere suferită etapa precedentă și au mare nevoie de victorie pentru a-și consolida un loc cât mai bun la finele sezonului regulat, iar pentru CSM București victoria este vitală pentru a fi sigură de prezența în play-off.

Bucureștenii au fost învinși etapa precedentă de către Energia Rovinari, scor 86-84, Energia fiind una dintre urmăritoarele CSM-ului în lupta pentru accederea în play-off. Elevii lui Hristu Șapera sunt în acest moment pe poziția a 8-a, cu 40 de puncte și un bilanț de 15 victorii și 10 înfrângeri. De cealaltă parte, Clujul a pierdut pe teren propriu în compania rivalilor de la BC Mureș și au ajuns la număr de 8 înfrângeri, acumulând 42 de puncte în clasament.
Partida din Arena de Baschet din capitală aduce față în față doi dintre cei mai buni conducători de joc ai campionatului. Goran Martinic de la CSM și Derek Wright de la „U” Mobitelco sunt piese de bază în angrenajul echipelor la care evoluează. Cei doi sunt lideri la trei capitole din puncte de vedere statistic; puncte, pase decisive și eficiență. Martinic are o medie de 20.44 de puncte pe meci, 5.28 de pase decisive și un indice la eficiență de 20.64. Derek Wright are o medie de 15.75 puncte pe meci, 7.50 pase decisive și un indice la eficiență de 21.13.

Elevii lui Hristu Șapera s-au impus în partida tur pe terenul clujenilor, scor 87-92, la capătul unui meci care a avut nevoie de o repriză de prelungiri.

BC Farul Constanța – BCM Pitești. Duminică, 10 martie, ora 18:00
Ultimul meci al rundei se va disputa la malul Mării Negre între BC Farul Constanța și BCM Pitești.

După surprizele reușite de constănțeni prin victoriile contra celor de la Gaz Metan sau CSS Giurgiu, a urmat o perioadă în care aceștia nu au mai simțit gustul victoriei, ajungând la șase înfrângeri consecutive. Farul este pe 14 în clasament cu 29 de puncte, având 21 de înfrângeri și 4 victorii, dintre care 3 au fost obținute în 2013.
De cealaltă parte, argeșenii se află la egalitate de puncte cu Sibiu și Rovinari, șansele ca una dintre cele trei formații să termine sezonul regulat în primele opt fiind extrem de mici.
În partida tur, elevii lui Tudor Costescu le-au înregistrat constănțenilor o înfrângere la 22 de puncte, scor 96-74.

Articol scris de Radu Bărăian

Robert ZANFIR / Redactor
Autor Prosport.ro si la ziarul Prosport. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele