Bătălia pentru Jocurile Olimpice începe la Constanţa. Tot ce trebuie să ştii despre primul turneu de baschet 3x3 din sezonul preolimpic

2 nov 2018 176 afişări Baschet
Bătălia pentru Jocurile Olimpice începe la Constanţa. Tot ce trebuie să ştii despre primul turneu de baschet 3x3 din sezonul preolimpic Revin duelurile 3x3 sub panou. Foto: Sport Arena Streetball

3x3 Constanţa Streetplay, ediţia de iarnă, este primul turneu organizat în România la care punctele adunate de jucători vor conta în duelul naţiunilor pentru calificarea la Jocurile Olimpice, ediţia Tokyo 2020. Evenimentul marca Sport Arena Streetball va avea loc în zilele de 10 şi 11 noiembrie în City Park Mall şi este organizat de Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa, cu sprijinul Primăriei Constanţa. 

Clasamentul mondial pe naţiuni, alcătuit în baza punctelor acumulate de jucătorii din fiecare ţară în perioada 1 noiembrie 2018 – 1 noiembrie 2019, va fi principalul criteriu de calificare la turneul olimpic de baschet 3x3 de la Tokyo 2020.

Cu premii totale în valoare de peste 15.000 de lei şi cu un premiu în bani la categoria de elită, Open Masculin, in valoare de 4500 lei, turneul de la Constanţa se anunţă unul extrem de puternic. Cei mai buni jucători de baschet 3x3 din ţară sunt aşteptaţi să-şi reunească din nou forţele în echipele tradiţionale.

Înscrierile sunt gratuite şi vor avea loc începând cu 5 noiembrie, ora 15.00, pe site-ul 3la3.ro şi se vor încheia după atingerea numărului limită de 30 de echipe sau pe 7 noiembrie, ora 23:00.


Baschetul 3x3 ia cu asalt mallurile României şi în an preolimpic. Foto: Sport Arena Streetball

Arena de baschet 3x3 special amenajată în incinta City Park Mall va găzdui, pe lângă meciurile de baschet, concursuri pentru spectatori, momente de dans şi majorete, invitaţi speciali şi multe alte surprize.

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc şi faza finală a 3x3 Schools Battle, o competiţie de baschet 3x3 dedicată exclusiv şcolilor şi liceelor din Contanţa, organizată pentru al doilea an consecutiv de Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Elevii sunt aşteptaţi să-şi susţină colegii de pe teren, organizatorii urmând să premieze cele mai originale moduri de a face galerie.

  • Evenimentul este organizat de Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa în colaborare cu Sport Arena Streetball cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi City Park Mall. Susţinut de: Nike, Stirom Ltd., Hesperis Group, Radio România Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.