Au dat de probleme!** Clippers a pierdut al patrulea meci la rând

Au dat de probleme!** Clippers a pierdut al patrulea meci la rând
  • Publicat:
  • Actualizat:

Los Angeles Clippers a pierdut aseară cel de-al patrulea meci la rând, scor 100-101, pe terenul lui Portland Trail Blazers.

Clippers suferă fără Paul

Fără Chris Paul, Los Angeles Clippers suferă teribil. Defensiva, una dintre cele mai bune din NBA, a încasat 102,5 puncte pe meci în ultimele patru partide. Eric Bledsoe nu a mai reușit să conducă atacurile la fel ca în primele meciuri fără Paul. Iar ultimele patru partide au fost pierdute de echipa lui Vinny del Negro, în fața unor echipe precum Oklahoma City Thunder, Golden State Warriors și Portland Trail Blazers. Aseară, Clippers a avut trei șanse să câștige partida în ultimele 45 de secunde, dar Batum a interceptat o pasă a lui Barnes, iar Jamal Crawford a ratat două aruncări! Astfel, Portland s-a impus cu 101-100, după un meci pe care l-a controlat încă din primele minute. A fost al șaselea meci pentru Clippers fără Paul, californienii câștigând trei și pierzând tot trei jocuri fără cel mai bun conducător de joc din NBA. În lipsa lui Paul însă, Blake Griffin (foto dreapta, 24 de puncte, 8 recuperări, 10 pase decisive) a fost aproape de un triple-double, în timp ce Jamal Crawford (19 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive) a încercat să ofere un suflu nou ofensivei de pe banca de rezerve. La Blazers, francezul Nicolas Batum a reușit cel de-al doilea triple-double din această săptămână (20 de puncte, 10 recuperări, 12 pase decisive) după cel reușit cu Washington Wizards luni, care a fost și primul din cariera sa. Portland (22-21) rămâne pe 9 în Vest, dar se apropie de Houston Rockets, în timp Clippers (32-13) pierde tot mai mult teren față de locul secund, San Antonio Spurs.

Holiday, la cel mai bun meci din carieră

În momentul în care a fost draftat în 2009 de la Universitatea UCLA de Philadelphia 76ers, Jrue Holiday (22 de ani), a fost considerat unul dintre cei mai talentați tineri conducători de joc din NBA. Fără să impresioneze decât sporadic, Holiday a reușit să o conducă sezonul trecut până în semifinalele Conferinței de Est pe Philadelphia, acolo unde a pierdut cu 3-4 în fața lui Boston Celtics. Însă în unele jocuri, Holiday (foto, nr.11) explodează și face meciuri senzaționale. A fost cazul victoriei în fața lui Los Angeles Lakers din „Staples Center”, scor 103-99, la începutul lunii, când conducătorul de joc a marcat 22 de puncte. Aseară, Holiday a explodat din nou în fața celor de la Knicks. Iar 76ers a câștigat surprinzător, scor 97-80 în fața new-yorkezilor, după unul dintre cele mai bune meciuri făcute în acest sezon. Holiday a fost principalul motor al gazdelor, reușind 35 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. A fost cel mai mare număr de puncte marcat în carieră în NBA de conducătorul de joc al lui 76ers, care a declarat după meci că unicul obiectiv din acest sezon este atingerea locului 8 la finalul sezonului regulat. De partea cealaltă, doar Carmelo Anthony (25 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive) și Amar’e Stoudemire (20 de puncte) au reușit să facă un meci bun, surprinzătoare fiind lipsa de eficiență a rezervei J.R. Smith, care nu a înscris niciun punct, deși a evoluat timp de 27 de minute. Knicks (26-15) rămân pe 2 în Est, în timp ce 76ers (18-25) se apropie tot mai mult de locul 8, ocupat de Boston Celtics (20-22).

Bulls, învinsă de codașa Wizards

Fără John Wall, Washington Wizards câștigaseră doar 5 din cele 33 de meciuri disputate în NBA. Însă cu tânărul conducător de joc în echipă, „vrăjitorii” par total schimbați. Wall a revenit după o accidentare pe 13 ianuarie, în victoria cu Atlanta Hawks (93-83). Iar de atunci, echipa din capitala Statelor Unite a câștigat șase din cele nouă jocuri disputate, părăsind ultimul loc în Conferința de Est. Aseară, Wizards a produs încă o surpriză, câștigând cu 86-73 meciul cu Chicago Bulls, după un nou joc bun al lui Wall, cu 15 puncte și 7 pase decisive. La doar o seară după ce Bulls îi dominase pe cei de la Golden State Warriors sub panou, Emeka Okafor (15 puncte, 16 recuperări) a câștigat duelul pivoților cu Joakim Noah. Însă fiul fostului tenismen Yannick Noah a fost aproape de un triple-double, cu 9 puncte, 17 recuperări și 10 pase decisive. Chicago, specialistă în înfrângerile cu echipe din coada clasamentului, nu a marcat decât 29 de puncte în repriza secundă și doar 11 în sfertul trei. Cu 11 victorii și 31 de eșecuri, Wizards o depășește în clasament pe Charlotte Bobcats (11-32), care ocupă ultimul loc în Est. Bulls (26-17) rămâne în plasa lui Knicks, pe locul 3.

„Rachetele”, de neoprit pentru Nets

După o serie excelentă, de 10 victorii în 11 meciuri, Brooklyn Nets începe să aibă probleme. Aseară, Nets a pierdut al doilea meci consecutiv, scor 106-119, pe terenul lui Houston Rockets. Oboseala ar putea fi unul dintre principalii factori ai căderii echipei antrenate de P.J. Carlesimo, care a jucat ultimele patru meciuri în deplasare, iar ultimele două în zile consecutive cu Memphis Grizzlies și Houston Rockets. În jocul de aseară, Nets nu a avut nicio șansă. Ofensiva bine pusă la punct nu a avut nicio șansă în fața exploziei și vitezei celor de la Rockets, care au dominat meciul începând cu cel de-al doilea sfert. Responsabil? Evident, James Harden (foto, nr.13, 29 de puncte, 3 recuperări, 7 pase decisive), pentru care jucătorii lui Nets nu au avut antidot. În duelul pivoților, Omer Așik (20 de puncte, 16 recuperări) l-a dominat clar pe Brook Lopez (21 de puncte, 7 recuperări), iar încercările lui Deron Williams (27 de puncte, 11 pase decisive) de a întoarce soarta jocului nu și-au găsit răspuns. Nets (26-18) e pe 4 în Est și urmează să joace cu Orlando Magic, Miami Heat și Chicago Bulls acasă, în timp ce Houston (24-22) are două victorii la rând și își menține locul 8 în Vest.

Spurs își consolidează locul secund în Vest

Din nou fără antrenorul Gregg Popovich și Tim Duncan, San Antonio Spurs a obținut aseară o nouă victorie, a opta consecutivă și a noua din ultimele 10 meciuri, scor 108-99 în fața lui Pheonix Suns. A fost al 16-lea succes consecutiv pentru Spurs pe teren propriu, ultimul eșec venind pe 20 noiembrie, atunci când Spurs pierdea cu LA Clippers, scor 87-92. Tony Parker (31 de puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive) a fost din nou arhitectul din spatele victoriei texanilor, francezul fiind ajutat de Manu Ginobili (20 de puncte). La Suns, Goran Dragic (23 de puncte, 5 pase decisive) și Michael Beasley (25 de puncte, 6 recuperări) au încercat să echilibreze balanța, fără sorți de izbândă însă. Suns (15-29) e pe penultimul loc în Vest, în timp ce Spurs (36-11) se apropie tot mai mult de locul 1, ocupat de Oklahoma City Thunder.

Alte rezultate înregistrate aseară în NBA

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 98-99
Charlotte Bobcats – Minnesota Timberwolves 102-101
Milwaukee Bucks – Golden State Warriors 109-102
Denver Nuggets – Sacramento Kings 121-93
Utah Jazz – Indiana Pacers 114-110 (după o repriză de prelungiri)

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup