Volkswagen îşi schimbă planurile pentru a pentru a atinge obiectivele UE de emisii

18 dec 2018 2102 afişări Auto-Moto
Volkswagen îşi schimbă planurile pentru a pentru a atinge obiectivele UE de emisii

Volkswagen ar putea fi nevoită să-şi intensifice planurile de producţie în masă a vehiculelor electrice, pentru a atinge obiectivele europene de reducere a emisiilor de gaze, a declarat directorul executiv al companiei, citat de Reuters.

Remarcile au venit după ce Uniunea Europeană a convenit, luni, să reducă emisiile de CO2 ale autoturismelor cu 37,5% până în 2030, şi vin după avertismentele lansate de Germania, care dispune de cea mai puternică industrie auto din uniune, că obiectivele stabilite ar putea costa locuri de muncă şi ar putea afecta sectorul.

Obiectul UE îl depăşeşte pe cel stabilit de Volkswagen, de 30%, compania anunţând că va ajunge la o pondere a automobilelor electrice de peste 40% din totalul vânzărilor totale de vehicule din 2030, a spus CEO-ul Herbert Diess.

"Aceasta înseamnă că programul nostru de restructurare, care este necesar pentru a aborda această schimbare sistemică, nu este suficient", a spus Diess.

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, spune că obiectivele au fost la limita a ceea ce era fezabil din punct de vedere tehnic şi economic. Aproximativ 436.000 de locuri de muncă din Germania sunt legate de producţia automobilelor pe benzină şi diesel.

VW, cel mai mare producător de automobile din Europa, a alocat pentru următorii cinci ani aproximativ 30 de miliarde de euro pentru a se asigura că poate reduce emisiile de dioxid de carbon cu 30%, prin retehnologizarea procesului său de producţie, pentru a se concentra mai mult pe vehiculele electrice.

Obiectivele mai dure ale UE, a spus Diess în remarcile trimise prin e-mail, vor necesita modificări suplimentare ale strategiei. "Va fi necesară restructurarea portofoliului de produse, reducerea ofertei de automobile pe bază de combustibili clsici, precum şi o ajustare semnificativă a structurilor fabricilor noastre şi a celor suplimentare de baterii şi acumulatori", a spus Diess.

El a adăugat că planurile grupului trebuie revizuite în toamna anului 2019, în conformitate cu calendarul de planificare al producătorului.

În ansamblu, VW intenţionează să cheltuiască aproape 44 de miliarde de euro în dezvoltarea autoturismelor electrice, a maşinilor autonome şi a noilor servicii de mobilitate, până în 2023, urmărind să devină cel mai profitabil producător de autovehicule echipate cu baterii.

Concurenţii germani BMW şi Daimler au refuzat să comenteze obiectivele UE.

Asociaţia germană a producătorilor de automobile VDA a declarat că obiectivele sunt prea ridicate şi au criticat lipsa unei foi de parcurs clare.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.