Mutări în "Marele Circ". Esteban Ocon se alătură echipei Renault F1 Team

29 aug 2019 1111 afişări Auto-Moto
Mutări în "Marele Circ". Esteban Ocon se alătură echipei Renault F1 Team
GALERIE (9 de imagini) VEZI GALERIA

Echipa Renault F1 confirmă faptul că Esteban Ocon va fi noul pilot Renault F1 Team începând cu sezonul 2020 şi va face echipă cu Daniel Ricciardo. Acest duo franco-australian va avea sarcina de a continua progresele echipei în cel de-al cincilea sezon al său în Formula 1.

Esteban, în vârstă de 22 de ani, din Normandia, Franţa, se va alătura echipei Renault F1 pentru un contract pe mai mulţi ani. Francezul este bine cunoscut de Renault şi de echipele de la Enstone, fiind pilot de rezervă pentru echipă în 2016 şi, de asemenea, membru al programului Lotus junior.

Francezul şi-a făcut debutul în Formula 1 la jumătatea anului 2016 cu Manor Racing, înainte de a concura pentru Sahara Force India F1 Team în 2017. În primul său sezon complet în acest sport, a obţinut 87 de puncte şi locul 8  în campionatul de piloţi. În 2018, Esteban a adăugat încă 49 de puncte carierei sale în F1 înainte de a se alătura echipei Mercedes AMG Petronas F1 ca pilot de rezervă pentru sezonul 2019.

CV-ul lui Esteban în formula de juniori este la fel de interesant, listând titlul în seria GP3 din 2015 şi titlul obţinut în campionatul european FIA Formula 3 din 2014, plus numeroase victorii în Formula Renault.

Cyril Abiteboul, Director General Renault Sport Racing:

„Suntem foarte fericiţi să lucrăm cu Esteban pentru următoarele două sezoane. De-a lungul carierei sale în F1, Esteban a cunoscut momentele frumoase ale sportului, dar şi pe cele mai dificile şi a înţeles pe deplin nevoia de a profita de toate oportunităţile. Dincolo de talentul său, misiunea sa va fi să ne permită să profităm de abilităţile de pilotaj şi energia sa naturală intensificate de absenţa din competiţie timp de un an. Depinde de noi cum le canalizăm în următoarea fază a progresului echipei.

El a demonstrat în ultimii ani capacitatea sa de a înscrie puncte, un mare profesionalism pe şi în afara pistei. În plus,  experienţa sa recentă ca pilot de rezervă pentru echipa care deţine titlul mondial momentan va fi un atu valoros pentru evoluţia echipei.

Doresc să-i mulţumesc lui Nico pentru implicarea sa fenomenală şi contribuţia masivă la progresele noastre din ultimele trei sezoane. Când Nico a decis să ni se alăture, echipa era pe poziţia a noua în campionat. Ne-a adus pe locul patru anul trecut şi a fost clasat al şaptelea în campionatul de piloţi. Finalul iminent al contractului său a făcut ca această decizie să fie una dificilă, întrucât Nico a fost un pilon al acestui progres. Prima parte a acestui sezon a fost mai dificilă, dar ştiu că putem conta pe el şi pentru a doua jumătate a anului.”

Esteban Ocon:

„În primul rând, sunt foarte mândru că am devenit pilot Renault. Am crescut la Enstone, începând cu Lotus în 2010 şi apoi cu Renault. Sunt foarte ataşat de această echipă şi de toţi cei care lucrează acolo; ei sunt cei care mi-au deschis uşile spre sportul cu motor de nivel superior. În al doilea rând, mă bucur că o echipă cu ambiţii mari mi-a încredinţat ocazia de a-mi demonstra din nou abilităţile la cel mai înalt nivel, în F1. Este o responsabilitate pe care o iau cu multă seriozitate. Încrederea pe care o au în mine pentru a susţine progresul echipei este o presiune foarte pozitivă şi aştept cu nerăbdare să ofer tot ce e mai bun.”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.