A doua etapă a Campionatului Naţional de Super Rally a început la Mangalia

11 mai 2019 229 afişări Auto-Moto
A doua etapă a Campionatului Naţional de Super Rally a început la Mangalia

Zeci de autoturisme de mare putere s-au strâns, sâmbătă, la Mangalia, unde a început prima etapă din cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional de Super Rally. Printre participanţi se numără Raul Badiu, Titi Aur, Lucian Răduţ şi Costel Căşuneanu, alături de Mihai Leu, promotorul competiţiei.

Amenajarea traseului a fost făcută încă de vineri, cu securizarea perimetrului zonei de concurs, prin montarea de garduri, baloţi de paie şi parapeţi din beton.

Vineri seară, începând cu ora 20.00, în Piaţa Republicii din Mangalia, a avut loc şi prezentarea oficială a celor 40 de echipaje înscrise la start.

Concursul se desfăşoară pe parcursul zilei de sâmbătă. Începând cu ora 8.30, piloţii participanţi au pornit cu maşinile în recunoaşterea traseului, iar calificările şi întrecerea propriu-zisă au început la ora 9.30.

Seara, la ora 20.00, este programată festivitatea de premiere.

„Pentru ca acest eveniment sportiv să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, pe lângă securizarea traseului de concurs, organizatorii au luat decizia restricţionării totale a traficului rutier şi pietonal, sâmbătă, până la ora 21.00, pe traseul competiţiei, delimitat de următoarele străzi: intersecţia str. Portului cu str. Vânători (70 m în linie dreaptă) la linia de start/sosire, la dreapta, pe Aleea Teilor (150 m în linie dreaptă, în pantă), la stânga pe str. Oituz (în direcţia Geamiei-200m cu şicane), la stânga pe str. Ştefan Cel Mare, la intersecţia cu str. Oituz (aprox. 300 m cu şicane), în jos spre B-dul 1 Decembrie 1918, până la intersecţia cu str. Portului la Clubul Nautic), aprox. 150 m şi stânga pe str. Portului, tot înainte până la linia de start/sosire (intersecţia str. Portului cu str. Vânători), aprox. 150 m în linie dreaptă”, a anunţat Primăria Mangalia.

Prima etapă a celei de-a doua ediţii a Campionatului Naţional de Super Rally 2019 este organizată de Primăria Mangalia, în colaborare cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Clubul Sportiv AMC Racing. Promotorul competiţiei este Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist şi totodată campion naţional la raliuri în 2003.

Celelalte etape vor avea loc la Târgu Mureş, în perioada 14-15 iunie, Craiova, în 13 şi 14 septembrie, şi Bucureşti, în 25 şi 26 octombrie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.