Aur, argint şi bronz din Elveţia pentru canotajul românesc: şase medalii la Campionatele Europene. ”Optul” feminin a păstrat coroana continentală

2 iun 2019 1013 afişări Alte Sporturi
Aur, argint şi bronz din Elveţia pentru canotajul românesc: şase medalii la Campionatele Europene. ”Optul” feminin a păstrat coroana continentală
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • România a încheiat Europeanul pe locul 4 în clasamentul general pe medalii (1-4-1), după Germania (5-1-1), Olanda (2-3-2) şi Italia (2-2-3)

Canotajul românesc a strălucit din nou la Campionatele Europene. Ambarcaţiunile tricolore au încheiat competiţia găzduită de Complexul Nautic Rotsee din Lucerna (Elveţia) între 31 mai şi 2 iunie cu şase medalii, dintre care una de aur, patru de argint şi una de bronz. Palmaresul demonstrează încă o dată că România rămâne o forţă în canotajul internaţional, chiar dacă anul trecut a fost un ”vârf” cu trei medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Singura medalie de aur a venit de la ambarcaţiunea feminină de 8+1. Echipajul a fost schimbat aproape în totalitate faţă de anul trecut, însă performanţa a rămas aceeaşi. Antrenorii lotului au mizat la această ediţie pe echipajul de 4 rame la feminin, unde au repartizat cele mai valoroase ”drepte” şi ”stângi”, sportive multiple medaliate în ultimii ani, Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu (ultimele două, duble campioane europene în 2018). Cu multe tinere în lot, cu un stroc ”fresh”, Roxana-Iuliana Anghel (21 de ani), fără antecedente la nivel înalt, ”optul” românesc a făcut o cursă de senzaţie. La jumătatea distanţei (1000 de metri) tricolorele erau pe locul 3, după Olanda şi Marea Britanie, dar au ridicat fantastic în partea a doua (peste 50 de lovituri pe minut!), trecând primele linia de sosire, la 6 zecimi de secundă în faţa britanicelor.

Medaliile de argint au fost cucerite de echipajul feminin de 4 rame, de băieţii de la dublu rame, Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosa (un pas înainte faţă de CE 2018), şi de două echipaje feminine foarte tinere: Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu (dublu rame / foto jos), Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş (dublu vâsle).

Bronzul a revenit echipajului masculin de dublu vâsle (Ioan Prundeanu, Marian Enache).

Echipajul masculin de 8+1 s-a clasat pe locul 4 în finală, iar campioanele mondiale de la dublu vâsle categorie uşoară, Ionela Livia Cozmiuc, Geanina Elena Beleagă, au încheiat finala pe locul 5 (ca mai mereu în fiecare timp, trec printr-un duş rece la început de an, pentru a străluci în partea a doua).

În finală a fost prezent şi echipajul feminin de 4 vâsle ( Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu, Tabita Maftei), clasat pe locul 6.

O surpriză a fost necalificarea în finală a echipajului masculin de 4 rame, campion european în 2018. În componenţa Ştefan-Constantin Berariu, Mugurel Vasile Semciuc (l-a înlocuit pe Cosmin Pascari – accidentat), Ciprian Huc, Mihai-Vasile Ţigănescu, barca de 4 rame s-a clasat pe locul 9 la europene (locul 3 în Finala B).

Aur

8+1 (feminin): Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Paraşcanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel – Daniela Druncea

Argint

Dublu rame (2.f.c. – feminin): Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu

Dublu rame (2.f.c. – masculin): Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosa (foto sus)

Patru rame (feminin): Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu

Dublu vâsle (feminin): Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş

Bronz

Dublu vâsle (masculin): Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.