SPECIAL | Tatuajul – fenomen social. Ce spune un specialist român despre Stanciu, Andone, Săpunaru și Alibec și cum arată Cătălin Câmpeanu, atletul „îmbrăcat” în tatuaje: „Mai bine murdar la suprafață, dar curat pe dinăuntru”

Redactor:
Andru Nenciu
SPECIAL | Tatuajul - fenomen social. Ce spune un specialist român despre Stanciu, Andone, Săpunaru și Alibec și cum arată Cătălin Câmpeanu, atletul
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Campania Mediafax-Cultură: Tatuajul face brațul. Respectul? Bunul simț. Astăzi, Costi Azoiței, printre primii tatuatori profesioniști din România ia la bani mărunți tatuajele lui Johnny Depp, Alex Velea, ale fotbaliștilor David Beckam, Alibec și Bogdan Stancu.
  • Tot azi, Mediafax și ProSport vi-l prezintă pe atletul Cătălin Câmpeanu (30 de ani, campionul național la 100 m), cel mai tatuat sportiv român

Ai tatuaj, pozează-l, arată-l! N-ai? Când îl faci? Intră în campania Mediafax-Cultură. Astăzi, vezi ce spune Costi Azoiței, de la Next Level Tattoo, printre primii tatuatori profesioniști din România. El ia la bani mărunți tatuajele lui Johnny Depp, Alex Velea, ale fotbaliștilor David Beckam, Alibec și Bogdan Stancu. Campania noastră continuă zilele viitoare cu o istorie a tatuajului și un interviu cu atletul Cătălin Câmpeanu, cu gamba învelită în frunze de marijuana.

Tatuează-te cu decență și bun simț, valori ale tale, nu ale tatuajului

Greu mai vezi pe stradă persoane ale căror brațe, sau gambe au scăpat de acul aparatului de tatuat. E un fenomen social, dar bunul gust nu se cumpără, așa că mulți dintre noi ne alegem cu adevărate „mâzgăleli” pe viață, susține Costi Azoiței, Uite-i pe Alex Velea, uite-l pe Johnny Depp și pe fotbaliști ca Bogdan Stancu, sau Denis Alibec. La control cu tatuajele!

Cine este Costi Azoiței? A fost printre primii români care au pus mâna pe aparatul de tatuat și care a militat constant ca acest fenomen să se desfășoare în condiții de igienă, în România, în vremuri în care toată lumea se tatua pe la diverși „șmecheri de cartier”. Artistul s-a ocupat ani la rând și se ocupă de Convenția Internațională de Tatuaje, de la București, iar în prezent are o școală de tatuaje și își exercită activitatea în cel mai mare salon din București.

„Gustul nu se cumpără, te poți alege cu tatuaje proaste, pe viață”

Pentru Mediafax, Costi Azoiței comentează tatuajele VIP-urilor din industria cinematografică, cea muzicală, sau din fotbal, pentru a deschide tuturor ochii asupra faptului că „nu e cool să ai orice fel de tatuaj”.

Reporter: Hai să vedem! Ah! Bogdan Stancu.
Costi Azoiței: Ce să spun? Pe Bogdanel l-am tatuat eu acum vrei trei ani…Știu că a venit cu niște poze la mine, să ii copiem tatuajele, ca majoritatea fotbaliștilor, la cei de afară și m-am înțeles chiar foarte bine cu el și a acceptat cam toate propunerile mele. Tatuajul cred că arată bine și acum. Nu l-am mai văzut. L-am tatuat… Știu că am avut vreo două-trei ședințe din alea, mai intense, să îi terminăm tatuajul pe tot brațul și de atunci nu l-am mai văzut. A plecat prin Turcia.

Reporter: Ce idei de tatuaj avea, inițial, Bogdan Stancu...
Costi Azoiței: Tot așa, ceva religios, vroia să își facă ceva religios, foarte bisericesc și am ales să îi facem ceva mai dur, un pic. Tot pe chestii din astea religioase, un Isus în sânge, de exemplu, țin minte că i-am facut… Tot așa, un îngeraș în sânge.


David Beckam?
Îl urăsc! Atât pot să spun. La banii lui, se putea tatua la un tatuator, sau la mai mulți tatuatori, cu… „cojoness”, să zic așa. Cred că a ales să se tatueze prin cartier, pe undeva, că are numai prostii pe el și nu are nimic original. Toate tatuajele de pe el sunt copii, din păcate. Și, ceea ce îi face pe alți fotbaliști să vină la saloanele de tatuaje, în cel mai bun caz, să ceară tot copii, după copiile lui. Nu există originalitate. Punct!

Florin Andone…
Are un scrisuleț pe mână. Probabil este la primul tatuaj și, ca majoritatea: „hai să îmi fac unul micuț, gen Adi Mutu, să se vadă doar la tricou și atât. Te pup!

Alibec are ceva tatuaje.
Alibec, îți spun sincer, din ce văd aici, din poza asta, și-a ales un tatuator bun. Nu vreau să fiu mai mult un cârcotaș, ca să spun așa, nu prea îmi dau seama… Nu l-am studiat. Spre rușinea mea, nu am apucat să studiez înainte tatuajele lui, să spun ceva. Dar, din ce văd eu, e destul de bine tatuat.

Săpunaru! Eeeh, un adevărat playboy.
Da, se pare că da. Din ce văd eu aici, pe brațul lui drept, a plecat la drum cu un mic dragon chinezesc, după care s-a dus cu norișorii aceia, clasici la fotbaliști. Continuă cu un pește koi, dar per total, arată bine brațul lui. Foarte artistic! Chiar mă surprinde!

Dar care-i treaba cu norișorii ăștia, la fotbaliști?
Habar n-am, probabil se cred așa, mai religioși, oamenii. Sau sunt cu capul în nori, cine știe… Dar cred că 99% dintre fotbaliști, au nori pe ei.

Nicolae Stanciu?
S-a tatuat pe antebraț, nu? Cred că prima regulă, ceea ce nu recomand eu, este să îți tatuezi pe pumn, ceea ce are el deja, e tatuat pe pumn și pe antebraț, la vedere. Bine, cred că nu se mai pune problema de job la ei, dar este un început și la ei. Trandafirul de pe pumn, văd că e foarte bine făcut. Coroana nu prea-mi place… Aș fi mers cu altceva pe pumn, dar în fine. E alegerea fiecaruia. Un tatuaj de nota 6!

Ajungem la „frumușelul”. Așa i se mai spune.
Da? Îl avem pe mister Bieber. Are niște tatuaje de copil mic, văd că… Tot așa… Aceeași treaba! La banii pe care îi deține el, putea să-și ia un tatuator cu mult mai bun. Cu mult mai bun și să lase tatuatorul să decidă puțin pentru el, chiar dacă am înțeles că este destul de… Încearcă să se impună în muzică, în toate alea, dar cel puțin la tatuaje, tre să te gândești că rămâi cu ele pe viață și va trebui să asculți și sfatul tatuatorului, pentru că aici s-a încercat un mix, de a ieșit o… O ce? Nici nu știu cum să-i spun eu. Imaginează-ți niște fructe băgate la mixer, pe acolo, pe undeva, așa are și el. Combinație de japoneze, cu old school, cu realistic, cu nimic. Cu niște steluțe, niște pokemoni… Habar n-am! Notă 2!



Tatuajul-fenomen social/ Cătălin Câmpeanu, cel mai tatuat atlet roman

Campania Mediafax-Cultură: Tatuajul face brațul. Respectul? Bunul simț. Astăzi, un interviu luat lui Cătălin Câmpeanu, unul din cei mai premiați atleți ai României. Și-a făcut peste 25 de tatuaje și are un crez: „Mai bine murdar la suprafața, dar curat pe dinăuntru!”.

Cătălin se numără printre primii sportivi ai României remarcat de spectatori nu doar grație aptitudinilor sale atletice, ci și datorită tatuajelor sale de pe întreg corpul.

„Cartierul ăsta din Bacău, în care am trăit, nu e foarte bun. E mai rău famat, așa”, a declarat Cătălin. De fapt, asta l-a făcut pe Câmpeanu să se și tatueze.

„Cred că aveam vreo 13 ani, dacă nu mă înșel. Aveam vreo 13, sau 14 ani. Vă dați seama, băieții din anturajul meu erau toți desenați. M-am dus, într-o zi, cu un prieten de-al meu să își facă un tatuaj și eram și eu cu el și am zis «Ia să-mi fac și eu unul». Și uite așa, la 14 ani, mi-am făcut primul tatuaj. După care au urmat…”

Nu a stat prea mult pe gânduri asupra modelului. L-a văzut, i-a plăcut, iar „artistul” l-a bătut pe unul dintre omoplații sportivului.

„Primul meu tatuaj se află pe spate. E un tribal. Mi l-am ales așa, întâmplător. L-am văzut într-o revistă, mi-a plăcut și băiatul ăla a zis «Gata! Suie-te pe pat și hai să ți-l fac! ». Și aia a fost…”

Ca mulți alții dintre cei care au mai mult decât un tatuaj, primul dintre acestea a fost făcut „în cartier”, cu un aparat „mai puțin profesional”.
„Un pix, cu un motoraș de mașinuță cu telecomandă și cu un ac de cusut” au fost suficiente pentru a realiza tribalul de pe spatele lui Cătălin, o spune chiar sportivul.

10,28 e recordul lui Cătălin în proba regină, 100 m – al treilea timp al unui român din toate timpurile.

10,21 e recordul României la 100 m, Daniel Cojocaru (1993). 10, 24 e al doilea timp al unui român, Florin Suciu (2007)

9,58 e recordul mondial la 100 m – Usain Bolt (CM Berlin 2009, Stadionul Olimpic)

E drept, acum n-ar mai face același lucru. Atletul e perfect conștient de riscurile la care se expune atunci când își face un tatuaj, iar asta se vede în celelalte tatuaje pe care și le-a făcut apoi, de-a lungul timpului. Cătălin confirmă teoria tatuajelor pe care a învățat-o cândva de la Florin Piersic Jr. și care sună cam așa:

„E suficient să îți faci un punct! O linie! Apoi vrei să îți umpli tot corpul de tatuaje.”

Lui Cătălin îi este greu să rostească o cifră, atunci când vine vorba de numărul tatuajelor sale. Și asta pentru că după ce „s-au înmulțit”, a început să le îmbine, între ele, prin alte tatuaje.

„Ohoo! Nu știu, că am început să le cam leg. Nu știu, sunt vreo 26, sau 25. Sunt multe”, mărturisește râzând sportivul, care a reșit fără să vrea să influențeze și băieții „cuminți” din Bacău.

„Am prieteni pe aici prin Bacău, care erau băieți cuminți, nu erau desenați, dar când m-am întors eu, după ce am umblat mult cu sportul, i-am găsit cu câte o mână tatuată în întregime, sau cu câte cel puțin trei tatuaje.” a declarat Cătălin despre vecinii săi.

Pe Liliana, viitoarea doamnă Câmpeanu, nu o atrag foarte tare tatuajele, dar nici nu o deranjează. Ultimul tatuaj, însă, pe care Cătălin și l-a făcut pe gambă, în urmă cu trei luni, i se pare cel mai frumos de până acum.

„Ea nu are nicio treabă. Cu tatuaje sau fără, e același lucru pentru ea. De ăsta, ultimul, de pe gambă, mi-a spus la un moment dat «Cătă, ăsta e cel mai mișto! E preferatul meu!»” a povestit amuzat sportivul.

Modest, Cătălin Câmpeanu e încântat de tatuajele sale, dar nu face din asta o mândrie. Ba chiar se consideră „murdar”. Mândria sportivului, însă, este aceea că faima nu l-a făcut să își piardă omenia, așa că la finalul interviului, acesta a conchis:

„Mai bine murdar la suprafață, dar curat pe dinăuntru!”

Articol scris de Catalin Azinicai (Mediafax)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele