SPECIAL | Tatuajul – fenomen social. Ce spune un specialist român despre Stanciu, Andone, Săpunaru și Alibec și cum arată Cătălin Câmpeanu, atletul „îmbrăcat” în tatuaje: „Mai bine murdar la suprafață, dar curat pe dinăuntru”

Autori: Andru Nenciu, Cristian Voicu Publicat: 17 Sep. 2016, 18:06 Actualizat: 17 Sep. 2016, 18:47 Atletism
  • Campania Mediafax-Cultură: Tatuajul face brațul. Respectul? Bunul simț. Astăzi, Costi Azoiței, printre primii tatuatori profesioniști din România ia la bani mărunți tatuajele lui Johnny Depp, Alex Velea, ale fotbaliștilor David Beckam, Alibec și Bogdan Stancu.
  • Tot azi, Mediafax și ProSport vi-l prezintă pe atletul Cătălin Câmpeanu (30 de ani, campionul național la 100 m), cel mai tatuat sportiv român

Ai tatuaj, pozează-l, arată-l! N-ai? Când îl faci? Intră în campania Mediafax-Cultură. Astăzi, vezi ce spune Costi Azoiței, de la Next Level Tattoo, printre primii tatuatori profesioniști din România. El ia la bani mărunți tatuajele lui Johnny Depp, Alex Velea, ale fotbaliștilor David Beckam, Alibec și Bogdan Stancu. Campania noastră continuă zilele viitoare cu o istorie a tatuajului și un interviu cu atletul Cătălin Câmpeanu, cu gamba învelită în frunze de marijuana.

Tatuează-te cu decență și bun simț, valori ale tale, nu ale tatuajului

Greu mai vezi pe stradă persoane ale căror brațe, sau gambe au scăpat de acul aparatului de tatuat. E un fenomen social, dar bunul gust nu se cumpără, așa că mulți dintre noi ne alegem cu adevărate „mâzgăleli” pe viață, susține Costi Azoiței, Uite-i pe Alex Velea, uite-l pe Johnny Depp și pe fotbaliști ca Bogdan Stancu, sau Denis Alibec. La control cu tatuajele!

Cine este Costi Azoiței? A fost printre primii români care au pus mâna pe aparatul de tatuat și care a militat constant ca acest fenomen să se desfășoare în condiții de igienă, în România, în vremuri în care toată lumea se tatua pe la diverși „șmecheri de cartier”. Artistul s-a ocupat ani la rând și se ocupă de Convenția Internațională de Tatuaje, de la București, iar în prezent are o școală de tatuaje și își exercită activitatea în cel mai mare salon din București.

„Gustul nu se cumpără, te poți alege cu tatuaje proaste, pe viață”

Pentru Mediafax, Costi Azoiței comentează tatuajele VIP-urilor din industria cinematografică, cea muzicală, sau din fotbal, pentru a deschide tuturor ochii asupra faptului că „nu e cool să ai orice fel de tatuaj”.

Reporter: Hai să vedem! Ah! Bogdan Stancu.
Costi Azoiței: Ce să spun? Pe Bogdanel l-am tatuat eu acum vrei trei ani…Știu că a venit cu niște poze la mine, să ii copiem tatuajele, ca majoritatea fotbaliștilor, la cei de afară și m-am înțeles chiar foarte bine cu el și a acceptat cam toate propunerile mele. Tatuajul cred că arată bine și acum. Nu l-am mai văzut. L-am tatuat… Știu că am avut vreo două-trei ședințe din alea, mai intense, să îi terminăm tatuajul pe tot brațul și de atunci nu l-am mai văzut. A plecat prin Turcia.

Reporter: Ce idei de tatuaj avea, inițial, Bogdan Stancu...
Costi Azoiței: Tot așa, ceva religios, vroia să își facă ceva religios, foarte bisericesc și am ales să îi facem ceva mai dur, un pic. Tot pe chestii din astea religioase, un Isus în sânge, de exemplu, țin minte că i-am facut… Tot așa, un îngeraș în sânge.


David Beckam?
Îl urăsc! Atât pot să spun. La banii lui, se putea tatua la un tatuator, sau la mai mulți tatuatori, cu… „cojoness”, să zic așa. Cred că a ales să se tatueze prin cartier, pe undeva, că are numai prostii pe el și nu are nimic original. Toate tatuajele de pe el sunt copii, din păcate. Și, ceea ce îi face pe alți fotbaliști să vină la saloanele de tatuaje, în cel mai bun caz, să ceară tot copii, după copiile lui. Nu există originalitate. Punct!

Florin Andone…
Are un scrisuleț pe mână. Probabil este la primul tatuaj și, ca majoritatea: „hai să îmi fac unul micuț, gen Adi Mutu, să se vadă doar la tricou și atât. Te pup!

Alibec are ceva tatuaje.
Alibec, îți spun sincer, din ce văd aici, din poza asta, și-a ales un tatuator bun. Nu vreau să fiu mai mult un cârcotaș, ca să spun așa, nu prea îmi dau seama… Nu l-am studiat. Spre rușinea mea, nu am apucat să studiez înainte tatuajele lui, să spun ceva. Dar, din ce văd eu, e destul de bine tatuat.

Săpunaru! Eeeh, un adevărat playboy.
Da, se pare că da. Din ce văd eu aici, pe brațul lui drept, a plecat la drum cu un mic dragon chinezesc, după care s-a dus cu norișorii aceia, clasici la fotbaliști. Continuă cu un pește koi, dar per total, arată bine brațul lui. Foarte artistic! Chiar mă surprinde!

Dar care-i treaba cu norișorii ăștia, la fotbaliști?
Habar n-am, probabil se cred așa, mai religioși, oamenii. Sau sunt cu capul în nori, cine știe… Dar cred că 99% dintre fotbaliști, au nori pe ei.

Nicolae Stanciu?
S-a tatuat pe antebraț, nu? Cred că prima regulă, ceea ce nu recomand eu, este să îți tatuezi pe pumn, ceea ce are el deja, e tatuat pe pumn și pe antebraț, la vedere. Bine, cred că nu se mai pune problema de job la ei, dar este un început și la ei. Trandafirul de pe pumn, văd că e foarte bine făcut. Coroana nu prea-mi place… Aș fi mers cu altceva pe pumn, dar în fine. E alegerea fiecaruia. Un tatuaj de nota 6!

Ajungem la „frumușelul”. Așa i se mai spune.
Da? Îl avem pe mister Bieber. Are niște tatuaje de copil mic, văd că… Tot așa… Aceeași treaba! La banii pe care îi deține el, putea să-și ia un tatuator cu mult mai bun. Cu mult mai bun și să lase tatuatorul să decidă puțin pentru el, chiar dacă am înțeles că este destul de… Încearcă să se impună în muzică, în toate alea, dar cel puțin la tatuaje, tre să te gândești că rămâi cu ele pe viață și va trebui să asculți și sfatul tatuatorului, pentru că aici s-a încercat un mix, de a ieșit o… O ce? Nici nu știu cum să-i spun eu. Imaginează-ți niște fructe băgate la mixer, pe acolo, pe undeva, așa are și el. Combinație de japoneze, cu old school, cu realistic, cu nimic. Cu niște steluțe, niște pokemoni… Habar n-am! Notă 2!Tatuajul-fenomen social/ Cătălin Câmpeanu, cel mai tatuat atlet roman

Campania Mediafax-Cultură: Tatuajul face brațul. Respectul? Bunul simț. Astăzi, un interviu luat lui Cătălin Câmpeanu, unul din cei mai premiați atleți ai României. Și-a făcut peste 25 de tatuaje și are un crez: „Mai bine murdar la suprafața, dar curat pe dinăuntru!”.

Cătălin se numără printre primii sportivi ai României remarcat de spectatori nu doar grație aptitudinilor sale atletice, ci și datorită tatuajelor sale de pe întreg corpul.

„Cartierul ăsta din Bacău, în care am trăit, nu e foarte bun. E mai rău famat, așa”, a declarat Cătălin. De fapt, asta l-a făcut pe Câmpeanu să se și tatueze.

„Cred că aveam vreo 13 ani, dacă nu mă înșel. Aveam vreo 13, sau 14 ani. Vă dați seama, băieții din anturajul meu erau toți desenați. M-am dus, într-o zi, cu un prieten de-al meu să își facă un tatuaj și eram și eu cu el și am zis «Ia să-mi fac și eu unul». Și uite așa, la 14 ani, mi-am făcut primul tatuaj. După care au urmat…”

Nu a stat prea mult pe gânduri asupra modelului. L-a văzut, i-a plăcut, iar „artistul” l-a bătut pe unul dintre omoplații sportivului.

„Primul meu tatuaj se află pe spate. E un tribal. Mi l-am ales așa, întâmplător. L-am văzut într-o revistă, mi-a plăcut și băiatul ăla a zis «Gata! Suie-te pe pat și hai să ți-l fac! ». Și aia a fost…”

Ca mulți alții dintre cei care au mai mult decât un tatuaj, primul dintre acestea a fost făcut „în cartier”, cu un aparat „mai puțin profesional”.
„Un pix, cu un motoraș de mașinuță cu telecomandă și cu un ac de cusut” au fost suficiente pentru a realiza tribalul de pe spatele lui Cătălin, o spune chiar sportivul.

10,28 e recordul lui Cătălin în proba regină, 100 m – al treilea timp al unui român din toate timpurile.

10,21 e recordul României la 100 m, Daniel Cojocaru (1993). 10, 24 e al doilea timp al unui român, Florin Suciu (2007)

9,58 e recordul mondial la 100 m – Usain Bolt (CM Berlin 2009, Stadionul Olimpic)

E drept, acum n-ar mai face același lucru. Atletul e perfect conștient de riscurile la care se expune atunci când își face un tatuaj, iar asta se vede în celelalte tatuaje pe care și le-a făcut apoi, de-a lungul timpului. Cătălin confirmă teoria tatuajelor pe care a învățat-o cândva de la Florin Piersic Jr. și care sună cam așa:

„E suficient să îți faci un punct! O linie! Apoi vrei să îți umpli tot corpul de tatuaje.”

Lui Cătălin îi este greu să rostească o cifră, atunci când vine vorba de numărul tatuajelor sale. Și asta pentru că după ce „s-au înmulțit”, a început să le îmbine, între ele, prin alte tatuaje.

„Ohoo! Nu știu, că am început să le cam leg. Nu știu, sunt vreo 26, sau 25. Sunt multe”, mărturisește râzând sportivul, care a reșit fără să vrea să influențeze și băieții „cuminți” din Bacău.

„Am prieteni pe aici prin Bacău, care erau băieți cuminți, nu erau desenați, dar când m-am întors eu, după ce am umblat mult cu sportul, i-am găsit cu câte o mână tatuată în întregime, sau cu câte cel puțin trei tatuaje.” a declarat Cătălin despre vecinii săi.

Pe Liliana, viitoarea doamnă Câmpeanu, nu o atrag foarte tare tatuajele, dar nici nu o deranjează. Ultimul tatuaj, însă, pe care Cătălin și l-a făcut pe gambă, în urmă cu trei luni, i se pare cel mai frumos de până acum.

„Ea nu are nicio treabă. Cu tatuaje sau fără, e același lucru pentru ea. De ăsta, ultimul, de pe gambă, mi-a spus la un moment dat «Cătă, ăsta e cel mai mișto! E preferatul meu!»” a povestit amuzat sportivul.

Modest, Cătălin Câmpeanu e încântat de tatuajele sale, dar nu face din asta o mândrie. Ba chiar se consideră „murdar”. Mândria sportivului, însă, este aceea că faima nu l-a făcut să își piardă omenia, așa că la finalul interviului, acesta a conchis:

„Mai bine murdar la suprafață, dar curat pe dinăuntru!”

Articol scris de Catalin Azinicai (Mediafax)

 

Autori: Andru Nenciu, Cristian Voicu Publicat: 17 Sep. 2016, 18:06 Actualizat: 17 Sep. 2016, 18:47 Atletism
Pe aceeași temă
Daniel Mitu s-a stins! Ce tragedie: Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger
Daniel Mitu s-a stins! Ce tragedie: Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger
Un cioban român a ucis doi pensionari italieni. Motivul pentru care Mafia siciliană a jurat răzbunare
Un cioban român a ucis doi pensionari italieni. Motivul pentru care Mafia siciliană a jurat răzbunare
Un lord al drogurilor a reuşit să se ascundă 35 de ani de autorităţi sub o identitate falsă. Howard Farley a utilizat buletinul unui bebeluş mort
Un lord al drogurilor a reuşit să se ascundă 35 de ani de autorităţi sub o identitate falsă. Howard Farley a utilizat ...
Razvan Rat condamna conducerea CFR-ului dupa ce l-a concediat pe Dan Petrescu: „Eu cred ca el a folosit aceleasi metode si nu s-a mai plans nimeni!”
Razvan Rat condamna conducerea CFR-ului dupa ce l-a concediat pe Dan Petrescu: „Eu cred ca el a folosit aceleasi metode ...
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Guvernul a decis! Cum vor fi ținute slujbele religioase? Măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților
Guvernul a decis! Cum vor fi ținute slujbele religioase? Măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților
Vasile Lavric a omorât 3 femei, dar a fost lăsat în libertate! Acum, concubina lui a dispărut fără urmă
Vasile Lavric a omorât 3 femei, dar a fost lăsat în libertate! Acum, concubina lui a dispărut fără urmă
Cele mai PERVERSE practici sexuale. Jumătate dintre femei fac asta în pat
Cele mai PERVERSE practici sexuale. Jumătate dintre femei fac asta în pat
Soția lui se tot juca pe telefon, în loc să aibă grijă de copilul de 3 ani. Într-o zi, tânărul a suferit un șoc când a ajuns acasă
Soția lui se tot juca pe telefon, în loc să aibă grijă de copilul de 3 ani. Într-o zi, tânărul a suferit un șoc ...
👉🏼Nu mai mâncați acest tip de pate! Este otravă pură! Lista completă a alimentelor toxice de pe piață, conform InfoCons
👉🏼Nu mai mâncați acest tip de pate! Este otravă pură! Lista completă a alimentelor toxice de pe piață, conform InfoCons
Strigător la cer! Bătrânii care au abuzat sexual o fetiță, eliberați de judecători. Caz șocant în România!
Strigător la cer! Bătrânii care au abuzat sexual o fetiță, eliberați de judecători. Caz șocant în România!
A fost publicat prospectul vaccinului anti-COVID 19. LISTA efectelor adverse. 1 din 10 oameni ar putea păţi asta
A fost publicat prospectul vaccinului anti-COVID 19. LISTA efectelor adverse. 1 din 10 oameni ar putea păţi asta
6 motive pentru care femeile refuză relațiile intime
6 motive pentru care femeile refuză relațiile intime
Ce dotări are și cât costă noua Dacia Logan cu cea mai bună echipare? Detaliul care face diferența
Ce dotări are și cât costă noua Dacia Logan cu cea mai bună echipare? Detaliul care face diferența
Lidl va da lovitura: introduce o nouă categorie de produse, pe care tinerii se vor bate! Prețurile sunt foarte bune
Lidl va da lovitura: introduce o nouă categorie de produse, pe care tinerii se vor bate! Prețurile sunt foarte bune
Pfizer nu ştie încă dacă cineva care a primit vaccinul anti Covid-19 mai poate transmite virusul
Pfizer nu ştie încă dacă cineva care a primit vaccinul anti Covid-19 mai poate transmite virusul
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!
Anamaria Prodan, îngrozită de COVID-19: La ce clinică s-a tratat şi cu ce problemă a rămas
Anamaria Prodan, îngrozită de COVID-19: La ce clinică s-a tratat şi cu ce problemă a rămas
Familia Alinei Eremia se mărește! Artista le-a dezvăluit, în sfârșit, fanilor secretul: „Am amânat atât de mult timp momentul” / FOTO
Familia Alinei Eremia se mărește! Artista le-a dezvăluit, în sfârșit, fanilor secretul: „Am amânat atât de mult ...
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Cum poți să-ți iei mașină de la Lidl cu 89 de euro pe lună?
Cum poți să-ți iei mașină de la Lidl cu 89 de euro pe lună?
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere, la X Factor
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere, la X Factor
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce aminte aproape nimeni
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce aminte aproape nimeni
Vlăduța Lupău aproape dezbrăcată la televizor! Fanii vedetei au fost în extaz
Vlăduța Lupău aproape dezbrăcată la televizor! Fanii vedetei au fost în extaz