Sandu Ion, noul șef al atletismului românesc!** Gabi Szabo a pierdut alegerile!

Autori: Andru Nenciu, Ciprian Poloni Publicat: 05 Apr. 2013, 16:10 Actualizat: 05 Apr. 2013, 17:42 Atletism

UPDATE: Noul președinte al Federației Române de Atletism, Sandu Ion, a declarat, vineri, că speră să ducă atletismul românesc acolo unde îi este locul, să obțină medalii de la Jocurile Olimpice și la Campionate Mondiale, adăugând că i-a propus contracandidatei sale, Gabrielei Szabo, să colaboreze.

„Eu cred că în acest moment oamenii voiau un manager. Am demonstrat în lumea privată că sunt un bun manager. Sper ca împreună cu familia atletismului să reușim să ducem atletismul acolo unde îi este locul, la medaliile de la JO și Campionate Mondiale. Cred că oamenii au votat programul palpabil, coerent și cu aplicabilitate de mâine și nu banii pe care am promis că îi voi aduce. Știm cam ce lipsește în federație pentru a avea performanțe. Primul lucru pe care l-am făcut după ce am fost anunțat președinte, i-am propus lui Gabi să vină lângă mine și împreună să formăm o familie care să facă cinste sportului românesc și în special atletismului. Voi veni și cu bani la federație, pentru că programul meu fără bani nu se poate susține. Vor fi și banii personali, pentru că trebuie să îmi respect angajmentul. Dacă nu voi reuși ceea ce am promis, demisia mea este în alb”, a declarat Sandu Ion.

Gabriela Szabo, care a pierdut alegerile în fața lui Sandu Ion, a afirmat că se aștepta să câștige. „Sincer, m-aș fi așteptat să câștig. Este opțiunea alegătorului și nu am ce să comentez, important e ca cine va veni la conducerea FRA să lase ceva în urmă și să facă ceva pentru atletismul românesc. Nu știu ce a făcut diferența la voturi, dar eu mi-am dorit să fac lucruri minunate în sportul acesta, să pun bazele unui sport performant, să-l duc acolo unde l-a dus tradiția celor o sută de ani. Voi rămâne în sport și nu am cum să-l părăsesc. Cel mai bine știu să lucrez în sport. O să îmi văd de munca mea la minister și vom vedea ce va fi. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar important este să o facă cu pasiune și să știe să fie un bun lider pentru ca oamenii să-l urmeze în ceea ce dorește să facă pentru atletism. Trebuie să avem încredere în noul președinte. Nu contest absolut nimic, doar că sunt foarte multe zvonuri de pe margine, că de fapt nu s-au uitat foarte atent la delegațiile oamenilor, că s-au imprimat delegații la o imprimantă color, dar dacă nu am văzut, nu pot să comentez. M-a deranjat foarte tare la început că salariații federației au fost puși să împartă pliante la alegători”, a subliniat Szabo.


UPDATE: Sandu Ion este noul șef al atletismului românesc. Gabi Szabo a pierdut alegerile, fosta campioană reușind să-și adjudece doar 89 de voturi. Sandu Ion a strâns 113 voturi.


UPDATE Gabi Szabo e susținută, printre alții, de Constantina Diță, Anișoara Cușmir, Nicoleta Grasu și Claudia Andrei, în timp ce Sandu Ion e susținut de Violeta Beclea, Ionela Târlea, Maricica Puică și Titi Mihail.

Rezultatele finale ale votului sunt așteptate în jurul orei 17.

14:00 A început procesul de votare.

13:30 Primul moment tensionat la alegerile pentru președenția FRA.

Traian Badea, cel care inițial își anunțase și el candidatura la președenția FRA, dar s-a retras din cursă, a declanșat un atac la adresa Gabrielei Szabo.

„Gabi Szabo s-a lăudat că a adus 3 milioane de euro în ultimii ani, dar acei bani au fost aduși de Sorin Matei de la Primăria Sectorului 1. Tot Sorin Matei a împins-o în față în comisiile europene. Atletismul, la nivel de antrenori, în ultimii ani a fost condus de Zsolt Gyongyossy, deși acesta nu deținea funcția necesară. Doamna Gabi Szabo stă peste 100 de zile la acțiunile din străinătate. Cine va conduce atletismul românesc în această perioadă? Doamna Gabi Szabo ne vinde gogoși. E de opt ani în federație și nu a făcut nimic„, a spus Traian Badea, el fiind oprit să mai vorbească de cei prezenți la Adunarea Generală imediat după ce a făcut aceste afirmații.

12:40 Au început discursurile candidaților.

Sandu Ion: „Sunt convins că putem revitaliza împreună atletismul românesc. Doresc să avem un respect foarte clar între sportivi, federație, cluburi.

Din păcate, sportivii nu au un stadion pe măsura valorii lor.  Pentru asta mi-am propus refacerea pistei de atletism a stadionului Iolanda Balas Soter, terminarea tribunei și a hotelului de pe același stadion. Sportivii trebuie să aibă locurile de cazare și refacere, chiar lângă locul de antrenament.

Pe multe stadioane din țară s-au făcut piste sintetice, dar nu există materiale. Am discutat cu 23 de primari pentru a îmbunătăți aceste baze sportive.  

Am vizionat atletismul la ultimele Jocuri Olimpice și la ultimele Campionate Mondiale, dar nu vreau să critic pe nimeni. În 2016, la Rio, putem să aliniem un lot de 10-15 sportivi și să câștigăm două, trei medalii.

Pentru asta trebuie să activăm baza de pregătire, refacerea, alimentația și medicația lor.

Mă oblig să le asigur sportivilor din lot, 10 – 12 concursuri internaționale pe an„.


Gabi Szabo: „E cea mai importantă competiție din viața mea.  Cu foarte puțină vreme în urmă, atletismul românesc avea statut de excelență, iar povestea trebuie dusă mai departe într-un sport care a obținut nenumărate medalii.

Mi-aș dori să reușesc să asigur continuitatea a ceea ce a fost bun până acum și să consolidez o strategie pe cel puțin zece ani, astfel încât indiferent cine va veni după mine, să nu simtă nevoia să o schimbe. Doar așa vor începe să se vadă rezultatele. Atletismul e un sport fanion pentru România. În fruntea acestei federații trebuie să fie un lider, un vizionar, nu doar un manager.

Programul pe care l-am gândit se bazează pe refacerea imaginii atletismului românesc, revigorarea sportului școlar și universitar și lărgirea bazei de selecție.

Strategia mea e una pe termen lung. Voi investi în primul rând în oameni. Vreau să aduc specialiști tineri, bine pregătiți și profesioniști. Foștii noștri mari sportivi vor fi implicați în proiecte și vom cere consultanță în domenii diferite.

Tuturor le este teamă de nou și necunoscut, dar trebuie să știm că există soluții. Propun crearea unui grup de reflexie și strategie compus din antrenori care au generat mari performanțe, campioni olimpici și mondiali, medici sau chiar părinți ai sportivilor.

Pentru a câștiga medalii, avem nevoie de performeri care să fie, înainte de toate, pasionați. Apoi, avem nevoie de antrenori bine pregătiți, cu mentalitate de învingător și cu priceperea de a-i conștientiza pe sportivi cât de important este să-și depășească limitele. Mai avem nevoie de cluburi puternice, care să găsească și să ne dea acele perle de care are nevoie atletismul. Pentru mine cea mai mare motivație a fost tricolorul”
 


UPDATE Deși Adunarea Generală de alegeri a început de la ora 10, votul propriu-zis va demara abia în jurul orei 13:00.

Ședința a debutat cu luări de cuvânt ale oamenilor importanți din altetismul românesc, care, printre analize și concluzii, nu au uitat să strecoare și câte un mesaj „mobilizator”, de tipul: Votați Sandu Ion sau Votați Gabi Szabo.

Un moment emoționant s-a produs când toată asistența din sala de ședințe a Federației Române de Fotbal s-a ridicat în picioare și a aplaudat-o, la îndemnul lui Traian Badea, pe Iolanda Balaș.


 


Zdruncinat de eșecuri, de controverse și de lipsă de perspectivă, atletismul românesc își pune speranțele în alegerile de astăzi, când urmează să fie ales un nou președinte.

Cursa pentru șefie va fi un sprint în doi: Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică, actual vicepreședinte, și Sandu Ion, fost atlet, actual om de afaceri cu o avere de estimată în 2011 de Forbes la 20 de milioane de euro. Deschis tuturor părerilor, ProSport le va oferi celor doi pretendeți posibilitatea de a-și prezenta programul „de guvernare”. Primul intervievat, Sandu Ion (52 de ani).

Alegerile pentru șefia FRA au loc la sediul Federației Române de Fotbal.

Autori: Andru Nenciu, Ciprian Poloni Publicat: 05 Apr. 2013, 16:10 Actualizat: 05 Apr. 2013, 17:42 Atletism
Pe aceeași temă
Serghei Mizil, convocat la șpriț de Gino Iorgulescu, după aventurile amoroase cu femei și băutură
Serghei Mizil, convocat la șpriț de Gino Iorgulescu, după aventurile amoroase cu femei și băutură
Cea mai veche
rafinărie din România a pus lacătul pe uşă. Ce raportau spionii americani despre producţia
de petrol din Câmpina
Cea mai veche rafinărie din România a pus lacătul pe uşă. Ce raportau spionii americani despre producţia de petrol ...
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier din Los Angeles. FOTO
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier ...
Teapa pentru Becali?! FCSB l-a dat afara in mod inexplicabil dupa ce i-a adus victoria cu Craiova! Acum, clubul care l-a transferat pare sa fi dat lovitura in Romania: un gol si o pasa de gol la debut!
Teapa pentru Becali?! FCSB l-a dat afara in mod inexplicabil dupa ce i-a adus victoria cu Craiova! Acum, clubul care l-a ...
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
Obligatoriu pentru toţi cei care stau la bloc. Se dau amenzi usturătoare dacă faci asta
Obligatoriu pentru toţi cei care stau la bloc. Se dau amenzi usturătoare dacă faci asta
Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar
Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar
Uluitor! Mortul „circula” după ora 23 fără declarație și a fost „prins” de Poliția Locală
Uluitor! Mortul „circula” după ora 23 fără declarație și a fost „prins” de Poliția Locală
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te pot OMORÎ. Sunt preferatele multor oameni
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te pot OMORÎ. Sunt preferatele multor oameni
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Cel mai grav ACCIDENT RUTIER din 2021. Cineva a filmat momentul: ”Uite, se chinuie să-l scoată...” - VIDEO
Cel mai grav ACCIDENT RUTIER din 2021. Cineva a filmat momentul: ”Uite, se chinuie să-l scoată...” - VIDEO
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil pentru aprobarea operaţiunii | DOCUMENT
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil ...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Imagini de la momentul teribilului accident în care au murit două fetiţe. Cum s-a petrecut tragedia VIDEO
Imagini de la momentul teribilului accident în care au murit două fetiţe. Cum s-a petrecut tragedia VIDEO
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, în 7 zile consecutive
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, ...
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?