România participă cu 15 sportivi la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra. Trei dintre ei merg cu invitaţii de la IAAF

27 iul 2017 1066 afişări Atletism
România participă cu 15 sportivi la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra. Trei dintre ei merg cu invitaţii de la IAAF Alina Rotaru va reprezenta România în proba de lungime

Federaţia Română de Atletism a anunţat lista finală a sportivilor care vor face deplasarea la Campionatele Mondiale de atletism, competiţie programată la Londra, între 4 şi 13 august. Pe listă se află 12 sportivi care au îndeplinit baremul de calificare şi trei care au primit invitaţii din partea forului internaţional (IAAF), pe baza performanţelor obţinute în ultimul timp şi a locului ocupat în clasamentul mondial.

Sportivi cu barem: Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Elena Andreea Panţuroiu (triplusalt), Paula Claudia Todoran (maraton), Liliana Dragomir (maraton), Marius Viorel Ionescu (maraton), Ana Veronica Rodean (20 km marş), Andreea Arsine (20 km marş), Narcis Ştefan Mihăilă (50 km marş), Florin Alin Ştirbu (50 km marş), Bianca Denisa Răzor (400 m), Alina Rotaru (lungime), Andrei Marius Gag (greutate). 

Invitaţi de IAAF: Alexandru Mihăiţă Novac (suliţă), Angela Moroşanu (lungime) şi Bianca Ghelber-Perie (ciocan).

Atleţii vor fi acompaniaţi de următorii antrenori: Mihaela Nicoară, Ana Claudia Ille, Valentin Anghel, Mihai Corucle, Ioan Zanfirache, Mirel Seişanu, Octavian Măzăran.

Delegaţia va fi condusă de doamna antrenor Ţermure Mirela.

Ultima medalie a atletismului românesc la Mondiale a fost obţinută de Nicoleta Grasu – bronz la aruncarea discului (65,20 metri), la ediţia Berlin 2009.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.