Reînvie atletismul românesc!? Tricolorii au punctat la Europeanul U23 din Suedia, cronometrul a aţipit la cursa sprinterei Andrea Miklos

16 iul 2019 1969 afişări Atletism
Reînvie atletismul românesc!? Tricolorii au punctat la Europeanul U23 din Suedia, cronometrul a aţipit la cursa sprinterei Andrea Miklos

România a cucerit trei medalii sâmbătă la Campionatul European U23 de la Gavle (Suedia) prin Andrea Miklos (400 metri), Claudia Prisecaru (3000 obstacole) şi Alexandru Novac (suliţă). Duminică au loc ultimele finale.

Atletismul românesc are speranţe de viitor. Rezultate excelente pentru tricolori în penultima zi a Europenelor de tineret. Vicecampioană mondială de junioare anul trecut, Andrea Miklos (20 ani) a reuşit să spargă gheaţa pentru delegaţia României şi să obţină bronzul la 400 metri, prima medalie pentru noi la Gavle.

Rezultatul este unul meritoriu mai ales că Miklos revine după o accidentare gravă şi este la primul an de tineret. Sportiva de la CSM Bucureşti antrenată de Magdolna Kanizsay a oprit cronometrul în 52.66 secunde, cel mai bun timp al sezonului pentru ea.

Bronz dramatic la 3000 m obstacole
A doua medalie pentru România a venit la 3000 m obstacole prin Claudia Prisecaru (CSM Focşani 2007). Intrată în finală cu al doilea timp al calificărilor, sportiva antrenată de profesorul Cristian Orza s-a menţinut în plutonul fruntaş pănă spre final. Prisecaru părea să piardă lupta pentru bronz chiar în ultimele 2 ture, dar o rivală s-a împiedicat dramatic la unul dintre ultimele obstacole şi românca a terminat în 9:53.21 minute, un nou record personal.

Novac, la o aruncare de titlul european
Recordmenul en-titre al României la aruncarea suliţei, Alexandru Novac (CSM Bucureşti) a obţinut argintul la Gavle după o evoluţie entuziasmantă. Susţinut frenetic de întreaga delegaţie, sportivul antrenat de Petre Manu a aruncat 81,75 metri din a cincea încercare. El a fost depăşit chiar la ultima aruncare de către polonezul Cyprian Mrzyglod, cu o performanţă fabuloasă de 84, 97 metri.

"Sunt rezultate bune, care ne dau încredere pentru viitor. Această generaţie şi cea de juniori care vine din urmă beneficiază de multe talente. Depinde de noi să le maximizăm potenţialul .Cred că ar trebui să criticăm mai puţin sportivi, să îi incurajăm mai mult şi să îi lăsăm pe antrenori să îşi facă treaba pentru că valoare există. Ne dorim să organizăm în România mai multe competiţii internaţionale pentru a-i ajuta să capete experienţă", a concluzionat Florin Florea, preşedintele FR Atletism.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.