Performanţă istorică la 18 ani: Florentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de sală de la Praga! Alina Rotaru, pe patru. Prima reacţie: "Am ştiut că pot să iau o medalie"

7 mar 2015 3939 afişări Atletism
Performanţă istorică la 18 ani: Florentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de sală de la Praga! Alina Rotaru, pe patru. Prima reacţie: "Am ştiut că pot să iau o medalie" AP Photo/Petr David Josek - MEDIAFAX FOTO

UPDATE: Florentina Marincu a fost sigură că va obţine o medalie la Campionatele Europene, sportiva în vârstă de 18 ani bazându-se pe evoluţia de la Naţionale.

"Sunt extraordinar de fericită! Am început să plâng când am fost sigură de medalie. Ca şi mama în faţa televizorului! Ca şi domn profesor! Am crezut în forţele mele şi credeam că o să iau o medalie. Mulţumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toţi, mai ales pe mama. Concurenţa cu Alina m-a motivat. Ştiam că o să ma bat cu ea şi aşa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală. După naţionalele de juniori unde am făcut un concurs foarte bun, am fost foarte motivată. Am ştiut că pot să iau o medalie!", a declarat Florentina Marincu pentru site-ul FRA.


Atleta Florentina Marincu (foto sus - 18 ani) a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz în proba de săritură în lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sală de la Praga.

  • INFO - Medalia cucerită de Florentina Marincu e prima pentru atletismul românesc, după 4 ani de pauză. În 2011, Marian Oprea o cucerea pe ultima (tot bronz), la Europeanul indoor de la Paris, în proba de triplusalt

Cea mai bună săritură a Florentinei Marincu a măsurat 6,79 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de bronz a probei, după încercări la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, şi două ratări.

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

Medalia cucerită de sportiva născută în 1996 reprezintă o performanţă istorică pentru România, în condiţiile în care ţara noastră nu mai câştigase nicio medalie la atletism din 2011.

Mediafax

 

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.