PERFORMANŢĂ | Încă un sportiv român calificat la Rio: atleta Andreea Arsine şi-a realizat baremul la 20 km marş! S-a lăsat la 21 de ani, dar a revenit acum 2 ani în competiţii

12 apr 2016 1939 afişări Comentează şi tu Atletism
PERFORMANŢĂ | Încă un sportiv român calificat la Rio: atleta Andreea Arsine şi-a realizat baremul la 20 km marş! S-a lăsat la 21 de ani, dar a revenit acum 2 ani în competiţii
  • Atleta Andreea Arsine s-a calificat la Olimpiadă după ce a realizat baremul la proba de 20 km marş
  • Sportiva din Galaţi a devenit a doua atletă de la 20 km marş cu standard pentru Rio, după experimentata Claudia Ştef, fostă câştigătoare a circuitului IAAF de marş

Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a realizat baremul care-i permite participarea la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care terminat-o cu timpul de o oră, 35 de minute şi 47 de secunde.

​Sportiva de la CSU Galaţi a reuşit să se încadreze în baremul impus de Federaţia Internaţională de Atletism, cel de o oră şi 36 de minute, dar a susţinut că timpul obţinut în actualul sezon a fost mai slab decât cel de anul trecut, care nu a fost omologat de către Federaţia Română de Atletism. Andreea Arsine a terminat cursa din sezonul trecut într-o oră, 34 de minute şi 53 de secunde, fiind recordul său personal.

"Baremul pe care l-am realizat este reconfirmat, pentru că l-am realizat şi anul trecut, dar oficialii de la Federaţie nu au avut bunăvoinţa să-l omologheze. Baremul era de o oră şi 36 de minute. Anul trecut am reuşit să termin proba într-o oră şi 34 de minute, iar în acest an o oră şi 35 de minute. Am început sezonul destul de greu, cu câteva accidentări. Microrupturi la nivelul ligamentelor, la nivelul tendonului", a spus Andreea Arsine pentru ProSport.

Atleta susţine că, în acest moment, doar o singură sportivă din România mai este calificată la aceeaşi probă ca a sa. Arsine a renunţat să mai practice atletismul la vârsta de 21 de ani, din cauza condiţiilor grele. "Momentan, doar o singură persoană mai este calificată la Jocurile Olimpice. M-am lăsat de atletism la 21 de ani, din cauza lipsei de condiţii. Am preferat să nu mai fac. M-am reapucat acum doi ani", a încheiat românca de 27 de ani.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.