PERFORMANŢĂ | "Am venit, am câştigat, am plecat": deja calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, Alina Rotaru şi-a îmbunătăţit cel mai bun rezultat al carierei chiar înainte de Mondiale

27 iul 2015 1323 afişări Atletism
PERFORMANŢĂ | "Am venit, am câştigat, am plecat": deja calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, Alina Rotaru şi-a îmbunătăţit cel mai bun rezultat al carierei chiar înainte de Mondiale

Alina Rotaru a încheiat en-fanfare Campionatul Naţional de Atletism de la Piteşti, duminică, pe stadionul Nicolae Dobrin: a câştigat două titluri naţionale la lungime, U23 şi seniori, dar mai ales şi-a îmbunătăţit cel mai bun rezultat al carierei, printr-o săritură de 6,75 m.  Sportiva legitimată de CSA Steaua şi-a corectat astfel cu un centimetru personal best-ul din iulie 2014, stabilit tot la Piteşti.

Deja calificată la Rio, după ce şi-a îndeplinit baremul la finalul lunii mai, prin victoria în concursul IAAF de la Innsbruck, cu un rezultat de 6,72 m, Alina Rotaru a dat lovitura la Naţionale din ultima încercare, a şasea, făcând saltul de la 6,62 m (a doua încercare), la 6,75 m, peste cei 6,63 m reuşiţi, tot la ultima săritură, de Florentina Marincu.

"Am venit , am câţtigat şi am plecat", a scris pe contul său de Facebook atleta descoperită de profesorul Adrian Ghioroaie: următoarea sa destinaţie fiind Stuttgart (Germania).

22 - 30 august este intervalul în care calendarul competiţional IAAF programează a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale, de la Beijing.

7,43 m e recordul naţional: Anişoara Cuşmir (1983, Bucureşti, Stadionul 23 august)

7,12 m măsoară cea mai bună performanţă mondială a sezonului: Tianna Bartoletta, SUA (27 iunie, la Eugene)

7,52 m e recordul mondial: Galina Chistiakova, Rusia (1988, la Leningrad)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.