PERFORMANŢĂ | Alina Rotaru şi-a realizat baremul pentru JO de la Rio. A câştigat un concurs de lungime în mijlocul Innsbruckului şi a primit o sticlă de vin! "Victoria i-o dedic mamei"

1 iun 2015 2272 afişări Comentează şi tu Atletism
PERFORMANŢĂ | Alina Rotaru şi-a realizat baremul pentru JO de la Rio. A câştigat un concurs de lungime în mijlocul Innsbruckului şi a primit o sticlă de vin! "Victoria i-o dedic mamei"
  • Săritoarea în lungime Alina Rotaru a câştigat sâmbătă seara concursul de lungime IAAF de la Innsbruck, cu un rezultat de 6,72 m
  • Sportiva de la CSA Steaua şi-a realizat astfel baremul pentru JO 2016 şi pentru Mondialul din Beijing (august)
  • Rotaru devine a treia atletă din România cu standard pentru ediţia de la Rio de Janeiro, după Marius Ionescu (maraton) şi Claudia Ştef (marş)

Pornind din postura de campioană en-titre la Innsbruck, atleta descoperită de profesorul Adrian Ghioroaie a avut din nou o evoluţie remarcabilă la concursul desfăşurat într-un mediu neconvenţional: centrul oraşului austriac. Organizatorii au amplasat o pistă IAAF, iar 3.000 de oameni au urmărit un show sportiv câştigat de o româncă. Susţinută de pe margine de părinţi, Alina a început cu o săritură depăşită "măsura aproape 7 metri", spune ea, apoi a întins ruleta la 6,58 m şi 6,64 m. Din a patra tentativă Rotaru a dărămat două popice dintr-o lovitură: a câştigat şi concursul, dar a prins şi baremul pentru CM din Beijing şi JO de la Rio de Janeiro. "Sunt foarte bucuroasă, baremul era 6,70 m impus de forul internaţional şi eu am sărit cu doi centimetri peste", spune Rotaru pentru ProSport.

Bucureşteanca a mai avut două încercări, 6,67 m şi ultima depăşită, şi a celebrat victoria alături de părinţi. "Va fi prima mea ediţie a Jocurilor Olimpice şi simt că ating cerul cu creştetul capului de bucurie. Mai ales că aici a fost şi mama mea, Rodica. Duminică a fost ziua ei şi i-am dedicat succesul", continuă Alina. Ca premiu Rotaru a primit o sticlă de vin: "De data asta a fost vin alb, nu a mai fost vin roşu ca anul trecut, o să fac o întreagă colecţie".

Sportiva legitimată la CSA Steaua le-a întrecut pe Kristina Hrishutina din Ucraina, 6,47 m şi pe Eliane Martins din Brazilia, 6,26 m.

6,74 m e recordul personal al Alinei Rotaru

7,43 m e recordul naţional: Anişoara Cuşmir (1983, Bucureşti, Stadionul 23 august)

6,99 m măsoară cea mai bună performanţă mondială a sezonului: Tianna Bartoletta, SUA (15 mai, la Doha)

7,52 m e recordul mondial: Galina Chistiakova, Rusia (1988, la Leningrad)

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.