Opera din Zagreb. Alina Rotaru a câştigat concursul de lungime de la World Challenge. "Nici acum nu-mi vine să cred". "Struţul" s-a clasat pe 2 la triplusalt

3 sep 2014 3684 afişări Atletism
Opera din Zagreb. Alina Rotaru a câştigat concursul de lungime de la World Challenge. "Nici acum nu-mi vine să cred". "Struţul" s-a clasat pe 2 la triplusalt
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA
  • Săritoarea în lungime Alina Rotaru a reuşit marţi seara un rezultat mare pe final de sezon, impunându-se în penultima etapă IAAF World Challenge, la Zagreb (6,56 m)
  • Tot în Croaţia, triplusaltistul Marian Oprea a încheiat concursul de "şotron" pe poziţia secundă, 16,59 m
  • Podiumul de la 100 m: 1. Kemar Bailey Cole (Jam, 10,07), 2. Asafa Powell (Jam, 10,07), 3. Michael Rodgers (SUA, 10,10)

Reprezentanţii de top ai atletismului românesc au un final bun de sezon. Marţi seara, la puternicul miting atletic IAAF World Challenge de la Zagreb, Croaţia, Alina Rotaru a încheiat cel mai bun an din carieră cu o performanţă care o alimentează cu ambiţie şi încredere în propriile forţe. Eleva lui Adrian Ghioroaie s-a clasat pe primul loc al probei de lungime, cu o încercare de 6,56 m, reuşită din ultima tentativă. Pe o vreme ploioasă, cu o temperatură de doar 8 grade Celsius, sportiva de la CSA Steaua a întins ruleta identic la primele două sărituri (6,38 m), pentru ca următoarele trei să fie depăşite. Rotaru a dat lovitura din ultima încercare: a aterizat la un 6,56 m, rezultat superior cu doar un centimetru faţă de cel atins de ocupanta locului secund, sârboaica Ivana Spanovic (6,55 m).

Victoria capătă o dimensiune specială, întrucât finalista de la Europene s-a impus în faţa unor specialiste de top ale probei, precum Spanovic (loc 2, 6,55 m), Erica Jarder (Suedia, loc 3, 6,36 m), Daria Klishina (Rusia, loc 4, 6,36 m), Dana Veldakova (Svk, loc 5, 6,27 m) sau celebra Britney Reese (SUA, loc 7, 6,11 m), "Nu-mi vine să cred nici acum, e un concurs foarte valoros şi rezultatul e cu atât mai important cu cât am bătut nişte nume sonore pe plan mondial", a spus eleva lui Adrian Ghioroaie pentru ProSport. Antrenorul Alinei este tehncianul cu care Oana Pantelimon a cucerit bronzul în proba de înălţime la Jocurile Olimpice de la Sydney.

6,74 m e recordul personal al Alinei Rotaru in proba de lungime

În concursul de triplusalt, Marian Oprea a încheiat pe poziţia secundă, cu 16,59 m, din a patra tentativă. Pe primul loc s-a clasat cubanezul Alexis Copello, 16,66 m, din săritura inaugurală. "E un rezultat bun pentru finalul de sezon", a declarat elevul antrenoarei Doina Anton. Piteşteanul în vârstă de 32 de ani a rămas şi în 2014 unul dintre puţinii sportivi pe care România se poate baza la cel mai înalt nivel în atletismul mondial. VIcecampionul olimpic de la Atena se menţine în elită de 14 ani.

17,81 m e cel mai bun rezultat din carieră atins de Oprea (Zurich, 2005).

18,29 m e recordul mondial la triplusalt - Jonathan Edwards (MBr) - Goteborg, CM 1995

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.