Mărturisirea lui Mihai Donisan: "Când am luat meldonium, era legal, nu ilegal. Recunosc, sunt bărbat. Nu consider că merităm să fim suspendaţi pentru o substanţă netestată de WADA"

13 mai 2016 1975 afişări Comentează şi tu Atletism
Mărturisirea lui Mihai Donisan: "Când am luat meldonium, era legal, nu ilegal. Recunosc, sunt bărbat. Nu consider că merităm să fim suspendaţi pentru o substanţă netestată de WADA"

Vestea potrivit căreia Mihai Donisan (28 de ani) a fost depistat pozitiv a picat un trăsnet pe faţa atletismului românesc. Cel mai bun săritor în înălţime român din ultimii cinci ani (2,32 m record personal) se calificase la Jocurile Olimpice, după ce ratase ediţia precedentă pentru un centimetru, iar în acest sezon se exprimase la un nivel bun. Elevul lui Sorin Matei a fost însă depistat pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat pe 19 aprilie, iar în acest moment e suspendat provizoriu până în luna septembrie. ProSport a stat de vorbă azi cu Donisan, sportiv la Dinamo şi Rapid.

Salut, Mihai. Bănuieşti de ce te-am sunat?
Bănuiesc. Mă înregistrezi sau scrii?

O să scriu...
Culmea este că în luna februarie am fost testat de agenţii ANAD acasă şi am ieşit negativ. n octombrie şi noiembrie am ieşit tot negativ. Vestea am primit-o azi de la televiziuni. Federaţia primise o scrisoare de la Agenţia Naţională, dar eu plecasem la antrenament şi nu am primit nimic acasă.

Ai luat meldonium?
Eu recunosc că am luat meldonium, o substanţă interzisă, sunt bărbat. E vina mea, dar n-aveam de unde să ştiu că va persista atât în organism. Eu m-am oprit în luna decembrie, când am folosit-o, era legală, nu ilegală. Cum avea prospect şi în limba română şi era benefic şi pentru sportivi, am luat! Dar până în decembrie. Neexistând un studiu al Agenţiei Mondiale Antidoping în privinţa menţinerii în organism a substanţei, nu consider că merităm să fim suspendaţi pentru ceva netestat de WADA.

Când crezi că se va risipi ceaţa de peste acest caz WADA negestionat sută la sută cum trebuie. Şi mă refer la lipsa testelor privind păstrarea în organism a substanţei.
În septembrie se va da o decizie, până atunci sunt suspendat provizoriu. Suntem aproape 1.000 de sportivi în aceeaşi situaţie. Regret că am luat meldonium, sunt foarte trist, mai ales că am muncit enorm şi voi rata Jocurile Olimpice de la Rio. Nu o să dau vina pe nimeni, că FRA nu a avut doctor sau că nu mi s-a spus mai din timp! E doar vina mea. Federaţia m-a susţinut, cluburile mele, Dinamo şi Rapid, m-au susţinut. E un dezastru pentru mine.

Ce vei face în tot acest timp?
Voi aştepta şi mă voi antrena. Regret că am ajuns în acest punct al carierei.


 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.