Gest mare! Constantina Diţă a devenit voluntar pe şantier. Campioana olimpică la maraton pune umărul pentru construcţia unor case destinate familiilor nevoiaşe | FOTO

5 oct 2017 708 afişări Atletism
Gest mare! Constantina Diţă a devenit voluntar pe şantier. Campioana olimpică la maraton pune umărul pentru construcţia unor case destinate familiilor nevoiaşe | FOTO
  • Campioana olimpică la maraton Constantina Diţă este voluntar pe şantierul Habitat for Humanity România, unde ajută, săptămâna aceasta, la construcţia a 36 de case pentru familii în nevoie din Bacău. Ea va conduce Echipa Sportivilor care voluntariază la BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construcţie accelerată şi voluntariat din Europa care are loc între 2 şi 6 octombrie.

Constantina Diţă are ajutoare de nădejde la BIG BUILD. Din Echipa Sportivilor fac parte Mihaela Melinte, Marian Oprea, Nicolae Soare, Mihaela Botezan şi Alexandru Novac. Sportivii ridică în doar 5 zile una dintre cele 36 de case pe care 450 de voluntari români şi internaţionali le construiesc la Bacău, între 2 şi 6 octombrie. Sub îndrumarea specialiştilor, ei construiesc integral casa de la nivelul fundaţiei: au ridicat deja pereţii, au montat uşile, ferestrele şi acoperişul şi vor aplica tencuiala decorativă a casei până la finalul săptămânii.

“Ideea de a ridica 36 de case în 5 zile mi s-a părut încă de la început o provocare frumoasă şi nu puteam să nu mă implic. Sunt bucuroasă că am reuşit să mobilizez o echipă de prieteni cu care am oferit o mână de ajutor în acest proiect familiilor în nevoie din Bacău. Au fost zile interesante pe şantier, unde lucrăm sub îndrumarea specialiştilor şi sper ca implicarea noastră să fie o motivaţie în plus şi pentru alţi voluntari care vor să se alăture acestui proiect. BIG BUILD este una dintre acele acţiuni care are rezultate imediate şi acele familii se pot bucura apoi de locuinţă, iar satisfacţia de a fi implicată în acest proiect este foarte mare", spune Constantina Diţă.

 

”Suntem onoraţi să avem la BIG BUILD voluntari de seamă, care vor lucra umăr la umăr cu familiile pentru care construim cele 36 de case la Bacău. Constantina Diţă şi sportivii care s-au alăturat Habitat for Humanity România sunt, încă o dată, un exemplu şi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi”, spune Roberto Pătrăşcoiu, director naţional Habitat for Humanity România.

BIG BUILD este cel mai mare eveniment de construire accelerată şi voluntariat, în cadrul căruia Habitat for Humanity România construieşte 36 de locuinţe în 5 zile, în beneficiul a 36 de familii cu venituri reduse din Bacău. 450 de voluntari români şi internaţionali muncesc, alături de cele 36 de familiibeneficiare, la ridicarea caselor în care acestea vor locui. Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internaţionali şi din companiile româneşti, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69 000 de oameni să aibă o casă decentă sau să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuit.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.