GALERIE FOTO | Sexy şi rea. "Vreau să cresc în grad". Laura Popescu, o atletă atipică, e una dintre cele mai valoroase fondiste din România

18 aug 2019 1888 afişări Atletism
GALERIE FOTO | Sexy şi rea. "Vreau să cresc în grad". Laura Popescu, o atletă atipică, e una dintre cele mai valoroase fondiste din România
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Laura Popescu este campioană naţională la maraton şi vicecampioană mondială la alergare montană, iar pe 1 septembrie va concura pentru ţara noastră la prima ediţie a Campionatului Mondial de alergare 50 kilometri organizat în România, competiţie găzduită de Braşov. În vârstă de 26 de ani, atleta schimbă des echipamentul sportiv cu hainele militare, deoarece îşi desfăşoară activitatea într-o unitate de comunicaţii a Armatei Române. Sportiva visează să ajungă ofiţer.

 “Mă înţeleg oamenii din armată, mă pot antrena în acelaşi timp. Eu sunt pe profilul de transmisiuni şi mă bucur că pot avea un job şi mă pot şi antrena. Bărbaţii din armată şi cei din afară zic că e o lume a bărbaţilor, dar pentru mine armata nu e wow, ceva foarte greu. Eu zic că orice femeie poate să facă faţă armatei. E o carieră care îmi place şi pe care vreau să o urmez pe tot parcursul vieţii, vreau să fac cât mai multe cursuri, vreau să cresc în grad, chiar dacă trebuie să merg la instrucţie din nou câteva luni, nu contează, eu trec peste”, demarează Laura Popescu, campioană naţională maraton.

Atleta ar putea participa cu succes la concursurile de frumuseţe. De altfel, românca a şi fost premiată pentru înfăţişarea sa în cadrul unei competiţii. “Am fost la un concurs în Italia şi am luat premiu pentru cea mai frumoasă alergătoare. Este prima oară când am văzut că la un concurs se face aşa ceva şi am primit un tricou, o medalie. Dar, în rest, nu am participat nici la balul bobocilor sau la altceva", continuă atleta specializată pe semifind şi fond. 

Cu peste 22 de curse de maraton la activ, Laura Popescu se pregăteşte acum pentru prima cursă de 50 km din carieră. Sportiva va concura la primul Campionat Mondial de Atletism organizat în România, competiţie gazduită de Braşov, pe 1 septembrie.

“Sunt mândră că particip la acest campionat şi că fac parte din lotul României. Eu abia aştept acest concurs, deşi am emoţii, deja am emoţii. Măcar cu echipa să venim în primele şase, de ce nu la medalie. Individual, vreau să ajut echipa cât mai mult, să vin cât mai în faţă, de ce nu să fiu chiar prima din echipă,” cpntinuă Laura Popescu.

  • “Pentru atletismul românesc înseamnă un câştig foarte mare, să vadă lumea că şi noi suntem în stare să organizăm un concurs de talie  mondială. Laura e o fată foarte ambiţioasă, foarte hotărâtă, muncitoare. Eu sper să facă o figură frumoasa la Campionatul Mondial.” - Sergiu Dascăl – antrenorul Laurei Popescu.

Principalul obiectiv pentru Laura Popescu este calificarea la Jocurile Olimpice, competiţie la care idolul său a scris istorie. Maratonista Constantina Diţă a cucerit titlul olimpic în 2008, la ediţia de la Beijing.

“Chiar de la mine de acasă, din Tg. Jiu, Constantina Diţă, campioană olimpică, este modelul meu în viaţă. De fiecare dată când mă întâlnesc cu dânsa îi spun că o apreciez şi ceea ce a făcut ea pentru România nu ştiu dacă se va mai întâmpla. Oricum, o apreciez şi o urmez. Merg la Jocurile Olimpice Militare, în China, deci un mic vis l-am bifat. Sper ca în viitor să-mi fac baremul. În atletism mi-aş dori să ajung la Jocurile Olimpice, deja visez prea mult la o medalie, dar vreau să ajung. Acesta e visul meu.” - Laura Popescu, campioană naţională maraton.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.