Doliu în lumea sportului! Marele antrenor Ioan Benga a murit la 81 de ani

26 dec 2011 795 afişări Atletism
Doliu în lumea sportului! Marele antrenor Ioan Benga a murit la 81 de ani Doliu in sportul sporturilor! Marele antrenor Ioan Benga a murit la 81 de ani

O figură marcantă a atletismului românesc, profesorul Ioan Benga s-a stins din viaţă vineri seara, informează siteul FRA. În vârstă de 81 de ani, Benga a fost unul dintre cei mai titraţi antrenori români de aruncări.

Născut în anul 1930, în comuna Sirnea (jud. Braşov), el a obţinut diploma de profesor de educaţie fizică şi antrenor de atletism în anul 1955, după absolvirea Institutului de Cultură Fizică din Moscova. A debutat ca tehnician la Dinamo, club pe care nu l-a mai părăsit niciodată, chiar dacă în anul 1993 s-a pensionat. De numele lui se leagă performanţele de excepţie ale discobolilor Argentina Menis, Ion Zamfirache, Daniela Costian, Costel Grasu sau Nicoleta Grasu.

Dumnezeu să-l odihnească!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.