Ciocan norocos

13 dec 2008 656 afişări Atletism
Ciocan norocos

Japonezul cu sânge de român, Koji Murofushi (34 de ani), e de ieri beneficiarul unui bronz olimpic!

La aproape patru luni de la terminarea JO, aruncătorul de ciocan profită de decizia IAAF de a-i descalifica pe ocupanţii poziţiilor doi şi trei, bieloruşii Deviatovski şi Tsikhon, fiind propulsat astfel de pe cinci pe trei.

„Beckham al Japoniei” nu e doar „un aruncător valoros şi constant”, cum îl descrie antrenorul federal Dan Serafim, ci şi un răsfăţat al sorţii, pentru că în urmă cu patru ani, el devenea campion olimpic prin acelaşi „procedeu”: descalificarea atletului poziţionat înaintea sa. Extrapolând, succesul lui Murofushi atinge şi sportul românesc, întrucât mama aruncătorului, Serafina Moritz, e româncă. Născută lângă Timişoara şi absolventă a Liceului Sportiv nr. 4 din oraşul de pe Bega, ea devenea în 1970 campioană naţională la suliţă, pentru ca, ulterior să-l cunoască la Universitatea din Torino pe Shigenobu, viitorul său soţ, fost campion al Asiei la ciocan. Serafina chiar l-a adus în România pe cel poreclit „Iron Man”, la Universiada din 1981, dar după câţiva ani de căsnicie, cei doi s-au despărţit. „Voi veni odată în România să văd cum arată ţara fără comunism, pentru că am vizitat-o doar când eram mic”, declara pentru ProSport, Koji, acum un an, în timpul CM de la Osaka.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.