Arc peste timp! Marian Oprea, bronz la Europeanul de sală de la Praga! "Struţul" adusese ultima medalie României, în 2011

7 mar 2015 2008 afişări Atletism
Arc peste timp! Marian Oprea, bronz la Europeanul de sală de la Praga! "Struţul" adusese ultima medalie României, în 2011
AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Atletul Marian Oprea a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de sală de la Praga, la patru ani de la ultima sa performanţă similară.

Marian Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri.

Medalia de aur a probei a fost câştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record naţional al Spaniei).

INFO - Înainte de Campionatul European de sală de la Praga, Marian Opreaadusese ultima medalie atletismului românesc, în 2011, la Paris, tot în proba de triplusalt, când a ocupat ultimul loc de pe podium

Tot sâmbătă, Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri şi 6,79 metri), iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, cu cea mai bună performanţă personală a carierei (6,74 metri).

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabi Szabo, multiplă campioană europeană, mondială şi olimpică la atletism, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după medalia de bronz obţinută de Marian Oprea la triplusalt, la CE de sală de la Praga, că este o mare bucurie pentru atletismul românesc.

"Suntem aici, împreună, aproape toată delegaţia României, ne bucurăm cu toţii pentru rezultatul lui Marian Oprea, dar şi al Florentinei Marincu, două medalii într-o zi după patru ani de aşteptare. E un moment foarte frumos pentru atletismul românesc, să dea Dumnezeu să-i ţină. Urmează o vară grea de pregătire şi ne aşteaptă şi Mondialele. Eu sunt foarte fericită că am fost alături de ei şi sper să fi fost şi ei la fel că i-am putut încuraja şi susţine de aici, din tribune", a declarat Gabi Szabo, pentru MEDIAFAX.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.