A murit una dintre cele mai valoroase atlete din România de după Revoluţie. Medaliată cu argint la Europeanul din 2000, Cristina Nicolau avea 40 de ani. Deţine un record naţional neclintit de 17 ani

5 dec 2017 39503 afişări Atletism
A murit una dintre cele mai valoroase atlete din România de după Revoluţie. Medaliată cu argint la Europeanul din 2000, Cristina Nicolau avea 40 de ani. Deţine un record naţional neclintit de 17 ani Foto Mediafax

Participantă la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 (loc 6 în finală), triplusaltista Cristina Nicolau, componentă a clubului Steaua, a murit azi, la doar 40 de ani, răpusă de o boală implacabilă.

Cristina Nicolau a fost una dintre cele mai bune triplusaltiste de după Revoluţie. Antrenată de reputatul profesor Niki Ligor, atleta a luat argint la Europenele de seniori din 2000 (Gent) şi aur la două ediţii ale Campionatului European de tineret, în 1997 (Sevilla) şi în 1999 (Goteborg). Cea mai bună săritură a carierei la concursurile în aer liber a măsurat 14,70 m, în 1999, la Goteborg. Nicolau deţine recordul naţional de sală la triplusalt, 14,94 m, la Bucureşti, în 2000. Cristina a fost crescută în spirit stelist de tatăl său, Mihai Nicolau, multiplu campion al României la decatlon, atlet antrenat de Ioan Soter.

"Cu mare durere-n suflet, vă aduc vestea plecării la cele veşnice a Cristinei Nicolau! Dumnezeu s-o odihnească!", a scris pe pagina sa de facebook, antrenorul Niki Ligor.

Recordul României în aer liber îi aparţine Rodicăi Mateescu, 15,16 m, la Atena, în 1977.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.