A murit recordmenul României la aruncarea discului. Iosif Nagy a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice

26 mar 2018 14616 afişări Atletism
A murit recordmenul României la aruncarea discului. Iosif Nagy a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice

Iosif Nagy, recordmenul României la aruncarea discului, a murit sâmbătă, la vârsta de 71 de ani. Fostul mare atlet a fost răpus fulgerător de un infarct miocardic.

Deschizător de drumuri în proba de aruncarea discului, născut în anul 1946 la Târgu Mureş, Iosif Nagy "Iosca" a stabilit în data de 22 mai 1983, la Zaragoza, recordul naţional al acestei probe, performanţă valabilă şi astăzi: 68,12 m. Multiplu campion naţional de juniori şi seniori, Iosif Nagy a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Montreal (1976) şi la Moscova (1980).

A fost descoperit de antrenorul Mircea Buhlea în oraşul natal, pentru ca ulterior, să fie legitimat la CSA Steaua Bucureşti, sub „bagheta” emeritului Dan Serafim. A părăsit „ovalul magic” la 38 de ani. Ca absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport a activat ca profesor şi antrenor la Târgu Mureş. Înmormântarea are loc azi, la Târgu Mureş.

74,08 m e recordul mondial stabilit de Jurgen Schult (RDG), în 1986, la Neubrandenburg

Foto: Federaţia Română de Atletism

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.