Asociația arbitrilor de hochei pe gheață: „Dezinformarea face parte din strategia conducerii FRHG”

Redactor:
Marius Hutu
Asociația arbitrilor de hochei pe gheață:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Asociația Arbitrilor de Hochei pe Gheață din România a trimis un comunicat, după ce în cadrul cadrul corpului de arbitri de hochei pe gheață au avut loc câteva evenimente. „Cluburile de hochei pe gheață din România au nevoie să cunoască amănunțit cele petrecute în aceasta vară, din punct de vedere al structurii Colegiului Central de Arbitri (CCA)”, se specifică în comunicat, fiind expuse apoi șase probleme:

„1. Înainte cu aproximativ o luna de finalul campionatului din sezonul competițional 2015-2016,  un arbitru este surprins, in timpul lui liber, dormind pe un fotoliu. Fotografiat de niște cunoscuți, aceștia au postat fotografia intr-un grup de messenger de unde a extras-o antrenorul principal al echipei de hochei Sportul Studențesc. Acesta a trimis fotografia la FRHG si, fără niciun proces democratic si imparțial, au decis suspendarea arbitrului pana la terminarea sezonului (aproximativ 25 de meciuri de seniori). Mai mult de atât, a făcut-o publica si a calomniat intr-un ziar de tiraj național. Pentru aceste fapte este pe rolul Judecătoriei un proces pentru calomnie.

2. După terminarea LNH, in data de 01.04.2016, s-a decis de către Federația Romana de Hochei pe Gheata, ca un arbitrul internațional sa fie suspendat pentru o perioada de 3 ani din activitatea de oficial. Comunicarea hotărârii Biroului Federal către arbitrul in cauza s-a realizat intr-un mod ambiguu si nestatutar. In acest caz exista deschisa acțiunea judecătorească pentru anularea sancțiunii.

Amintim, același arbitru a fost suspendat in anul 2015, pentru aceeași fapta, aproximativ 4 luni de zile.

Oficialul in cauza (central si linesman) este un arbitru apreciat pe plan internațional de către IIHF, conform rezultatelor primite prin formularele de supervizare in urma participării la turnee internaționale. De asemenea, este arbitrul care a oficiat meciurile finalei LNH in sezonul 2015-2016.

3. După terminarea LNH, in același timp cu suspendarea arbitrului, a fost suspendat, atenție, SUSPENDAT din funcție si președintele colegiului de arbitri Dumitru Trandafir (conform statului este imposibila o suspendare a președintelui CCA). Motivele sunt necunoscute, deși au fost solicitate FRHG motivațiile in nenumărate rânduri.

Amintim ca Dumitru Trandafir este un fost arbitru internațional, cu o conduita morala ireproșabila, intr-un mediu nociv si influențabil, conduita morala recunoscuta la scara națională de jucători, antrenori, spectatori si colegi. In calitate de președinte al CCA, a realizat formarea unui număr mare de arbitri tineri, reușind sa dea dovada de calități manageriale in aceasta activitate, recunoscute atât din perspectiva cluburilor angrenate in competițiile naționale, cat si din perspectiva colegilor. Urmează acțiunea in instanță.

4. Retragerea de către FRHG a încă doi arbitri internaționali de pe lista IIHF. Aceasta retragere survine unui sezon in care ambii au avut delegări din partea IIHF la competiții internaționale, cu rezultate notabile. Aceste „suspendări” nu au fost motivate, singura explicație posibilă fiind plata unor „polițe” din trecut. Aceste acțiuni au scopul de a submina comunicarea neajunsurilor către forumurile FRHG, nesupunerea la ordinele date sau numele pe care îl poarta. Rușinos este faptul ca se aduc in prim plan lucruri neadevărate, încercând astfel sa găsească înțelegere pentru nelegiuirile efectuate.

5. Descurajarea cluburilor pentru a relaționa cu AAHG. Propunerea FRHG este trecerea din nou la plata conform baremurilor întocmite de FRHG. Asta însemnând ca fiecare club va trebui sa plătească contribuțiile fiecărui arbitru către stat, așa cum se întâmpla in trecut si cum nu toți au făcut-o.

Acuzele care se aduc sunt departe de realitate si nu au nicio baza de susținere. Va anunțăm ca, atunci când considerați ca este nevoie, va stăm la dispoziție cu documente, acte si orice amănunte ce pot fi doveditoare cu privire la corectitudinea si transparenta activității AAHG (omologul de succes al asociației din Ungaria, constituita in mare parte după acest model). Observam ascensiunea tarii vecine din punct de vedere al masei ce asigura arbitrajul. Se încearcă descurajarea sponsorilor pe care AAHG ii atrăsese cu greu, fără ajutorul FRHG si prin care s-au putut realiza lucruri de nerealizat din punct de vedere al bugetului FRHG. Mai mult de atât, FRHG a încercat sa apeleze la resursele financiare ale AAHG in diferite scopuri ce necesitau resursele financiare exclusiv ale FRHG.

6. Lunile de vara, pentru activitatea CCA, nu au mai fost la fel de prolifice ca in anii trecuți. Niciun oficial on ice (arbitru de gheata) in LNH si Liga Mol nu a beneficiat de un seminar pentru îmbunătățirea cunoștințelor despre regulamentul de hochei actualizat. Nu s-au mai făcut antrenamente in vederea pregătirii noului sezon, deși mulți dintre oficiali si-au dorit sa se pregătească organizat. Nu se cunosc observatorii pentru arbitri in sezonul 2016-2017.  Nu au mai fost organizate întâlniri cu antrenorii si jucătorii echipelor pentru a li se prezenta direcția in care se îndreaptă modalitatea de a arbitra. Niciun lector internațional (din tari cu renume in hochei cum ar fi Suedia, Elveția, etc.) nu a mai fost adus pentru a îndruma spre performanta. Niciun test de regulament sau test fizic nu a fost dat pentru departajarea oficialilor in sezonul 2016-2017. Niciun test de regulament nu s-a mai ținut cu observatorii pentru arbitri. Cum pot îndruma spre performanta oamenii care se ascund in spatele replicilor de genul:” eu am lipsit mai mult de 7 ani si nu mai sunt la curent cu ce se întâmplă”, „nu s-a schimbat nimic in regulament de 3-4 ani”?Cum e posibil sa susținem performanta in aceste condiții?

Suntem convinși ca prin lucrurile menționate mai sus aducem o alta perspectiva a celor petrecute in aceste luni de vara, într-o perioada de pregătire a noului sezon, unde nu toți cei implicați in LNH au fost 100% atenți la ceea ce FRHG a dispus prin masurile adoptate in cadrul Adunării Generale ori in ședințele de Birou Federal. Dezinformarea face parte din strategia acestei conduceri a FRHG.

Vrem doar sa va dam posibilitatea sa cunoașteți toate amănuntele si punctul de vedere al AAHG. Ne dorim ca fiecare dintre cei care citesc acest comunicat sa reușească sa înțeleagă cine dorește promovarea corectitudinii si a dreptății si sa acționeze fără întârziere in favoarea hocheiului si spectatorilor care își doresc lupte cinstite, drepte, corecte, desfășurate numai pe gheata patinoarelor, onorabile si demne de sportivitate si fairplay”

Asociația arbitrilor de hochei pe gheață (AAHG) a fost înființată în urma cu patru ani, fiind convinsă că schimbările din ultimele luni în cadrul activității oficialilor de hochei pe gheață vor afecta parcursul LNH și Liga MOL pe teritoriul României.

„Amintim faptul ca in ultimii 7-8 ani, arbitrajul hocheiului romanesc a fost condus de persoane orientate spre performanta. Venim cu argumentul întemeiat ca meciurile din finala CUPEI ROMANIEI 2015-2016 si întreg play-off-ul CAMPIONATULUI NATIONAL 2015-2016 au fost arbitrate exclusiv de arbitrii romani după mai bine de 15 ani. Important este faptul ca încrederea in arbitrii romani a fost recăpătată abia după o lunga si anevoioasa perioada de timp. In acest moment FRHG, prin hotărârile luate in cadrul Biroului Federal, încearcă sa manipuleze comunitatea hocheistica prin informații false despre activitatea AAHG si a membrilor ei”, se mai specifică în comunicat.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…