"Aşa trăieşte Schumacher astăzi"! Anunţul presei germane

1 ian 2019 16061 afişări Alte Sporturi
"Aşa trăieşte Schumacher astăzi"! Anunţul presei germane

Bild i-a dedicat un material amplu lui Michael Schumacher, fostul mare campion din Formula 1. La 29 decembrie 2018 s-au împlinit cinci ani de la accidentul suferit la schi, iar peste două zile, la 3 ianuarie, el va împlini 50 de ani. Conform ultimelor veşti, el nu mai e ţintuit la pat.
 
"Aşa trăieşte Schumacher astăzi", este titlul din Bild în ultimul număr din 2018. "Nimic nu a fost făcut pentru a se grăbi artificial recuperarea lui Michael. Nu există un răspuns clar la întrebarea care este starea lui Schumacher astăzi", arată sursa specificând faptul că zece specialişti în recuperare sunt permanent lângă el.

"În cazul în care creierul suferă deteriorări, aşa cum a fost în cazul lui Schumacher, nu există sufieciente celule nervoase disponibile care să înlocuiască funcţiile celorlalte", a explicat Tobias Bonhoffer, un neurolog de la Max-Plank Institute.

După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble. La mai puţin de 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat, diagnosticul fiind traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală. A fost scos din coma indusă şi acum e tratat la domiciliul său din Gland, Elveţia, asistenţa medicală costând aproximativ 55.000 de euro săptămânal.

 Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de şapte ori în "Marele Circ": 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.