REVOLTĂTOR | Preşedintele hocheiştilor de la Corona Braşov şi, totodată, vicepreşedinte al FRH, gesturi obscene către 2.500 de spectatori la finala Campionatului Naţional | FOTO

18 apr 2019 3887 afişări Alte sporturi
REVOLTĂTOR | Preşedintele hocheiştilor de la Corona Braşov şi, totodată, vicepreşedinte al FRH, gesturi obscene către 2.500 de spectatori la finala Campionatului Naţional | FOTO Publicul gălăţean iubitor de hochei au remarcat un comportament lipsit de bun simţ din partea unui om important în acest sport. Foto: Sorin PANĂ / Sportul Ilustrat
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA
  • Echipa de hochei CSM ”Dunărea” Galaţi a fost egalată, la scorul general, în finala Campionatului Naţional, după ce Corona Braşov a câştigat în repriza suplimentară, scor 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0), cel de al doilea meci disputat la Galaţi. ”Golul de aur” a fost marcat în minutul 10 al prelungirilor.
  • După golul ce a însemnat victoria echipei sale, braşoveanul Emilian Cernica a avut un comportament incompatibil cu funcţiile sale, preşedinte al secţiei de hochei de la Corona şi, totodată, vicepreşedinte al federaţiei: gesturi obscene către publicul gălăţean.

Imediat după înscrierea golului “de aur”, Cernica, aflat lângă banca tehnică a echipei sale, s-a întors către tribuna plină din spatele său, arătându-le spectatorilor degetul mijlociu de la ambele mâini. Din fericire, cum privirile majorităţii erau îndreptate spre gheaţă, gestul n-a fost observat de prea mulţi dintre cei 2.500 de spectatori, altfel ar fi existat riscul ca provocarea oficialului braşovean să degenereze în reacţii violente. Mai mulţi spectatori ne-au transmis că gestul de la final n-a fost singular, Emilian Cernica având reacţii similare şi în timpul meciului.

Fiind vorba de un vicepreşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă, implicit de imaginea acesteia, am fi dorit să oferim publicului reacţia preşedintelui acestui for, Alexandru Hălăucă, însă încercările repetate de a-l contacta telefonic au fost zadarnice.

Emilian Cernica, preşedintele Coronei şi vicepreşedinte al FRH

Marius Cosoreanu, director CSM Galaţi, a spus că clubul pe care îl conduce nu va intra în acest joc al acţiunilor lipsite de fair-play. „Dezaprobăm astfel de gesturi, care nu fac deloc cinste sportului şi valorilor sale. De asemenea, tragem un semnal de alarmă, pentru că este îngrijorător faptul că un oficial ajunge să facă asemenea gesturi reprobabile, mai ales când este vorba de incitarea a peste 2500 de suporteri pătimaşi. Pe această cale, ţin să îi asigur pe suporterii hocheiului şi ai sportului în general că CSM Galati se dezice de asemenea practici şi nu doreste să intre într-un joc al acţiunilor lipsite de fair-play cu niciun competitor”, a declarat conducătorul clubului gălăţean.

Dunărea Galaţi şi Corona Braşov joacă finala Campionatului Naţional la hochei. După primele două meciuri scorul este egal, 1-1. Foto: Sorin PANĂ / Sportul Ilustrat

În primul meci al finalei, CSM “Dunărea” Galaţi câştigase cu 5-2.

Cu scorul general 1-1, finala se va muta la Braşov, cu două jocuri programate vineri şi sâmbătă (19 şi 20 aprilie). Dacă nu vor fi două victorii pentru una din combatante (se joacă în sistemul “ trei victorii din maximum cinci partide”), se va reveni la Galaţi, pentru jocul decisiv, programat luni, 22 aprilie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.