Polivalenta prinde contur

17 mar 2009 590 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Polivalenta prinde contur Polivalenta prinde contur 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/4054995/1/noname.jpg

19 noiembrie 1994. Sala Polivalentă este mistuită de un incendiu devastator.

Din clădire mai rămâne scheletul de beton, şi acela serios afectat de flăcări. Şi o poveste tristă ce se întinde pe un deceniu. Din 1994 şi până în 2004, lucrările de refacere a sălii când au mers încet, când au stat. Bani au tot venit, dar niciodată nu au fost de-ajuns, din motive pur româneşti: inflaţie, incompetenţă, indiferenţă. Anul de graţie 2009 pare să fie, însă, unul atipic în istoria acestui edificiu. Asta pentru că acolo se lucrează, în sfârşit. Cea mai grea operaţiune, montarea acoperişului, a fost finalizată şi sunt semnale că Polivalenta ar putea fi gata în 2010.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, care şi-a trecut finalizarea Sălii în programul electoral, susţine că, în câteva luni, construcţia va fi finalizată la exterior. „Acum am venit de acolo. Mă duc săptămânal să verific stadiul lucrărilor. Acoperişul a fost montat, acum se lucrează la interioare. Până cel târziu în luna septembrie o închidem cu totul”, explică edilul-şef al Craiovei. Acesta preconizează că, în toamna anului viitor, iubitorii sportului se vor putea bucura de inaugurarea noii săli, cea mai modernă din România.

Conform calculelor Direcţiei pentru Tineret şi Sport Dolj, din 1997 şi până în 2003 s-au cheltuit puţin peste 19,1 milioane de euro, pentru lucrări care au vizat doar scheletul de beton. Restul amenjajărilor, care includ acoperişul şi interioarele, ridică preţul total la 35 de milioane de euro. În lei, contribuția financiară la terminarea proiectului se împarte astfel: Compania Naţională de Investiţii (CNI) - 425 de miliarde ROL, şi Primăria Craiovei - 175 de miliarde.

„Este o ruşine că acest oraş a stat atâţia ani fără o sală de sport performantă. Cea mai mare dorinţă a mea este să o termin în acest mandat de primar. Sper ca, odată cu apariţia noii Polivalente, să renască şi sporturile de sală în Bănie, pentru că acum 17-18 ani eram campioni cam peste tot”, îşi justifică Solomon demersul.


"Cea mai mare dorinţă a mea este să termin Sala Polivalentă din Craiova până în anul 2010"
- Antonie Solomon, primar Craiova

1 sală din ţară este mai mare decât cea din Craiova, Polivalenta din Bucureşti care are 5.000 de locuri


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.