Amansio Paraschiv este noul campion european WAKO la kickbox! Românul l-a învins în finala de la Bucureşti pe rusul Oleg Zaytcev

2 dec 2012 908 afişări Alte sporturi
Amansio Paraschiv este noul campion european WAKO la kickbox! Românul l-a învins în finala de la Bucureşti pe rusul Oleg Zaytcev 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/10361767/2/ro18.jpg

România a cucerit 7 medalii, dintre care una de aur şi 6 de bronz, la Campionatul European WAKO de kickbox, organizat în premieră la Bucureşti, Amansio Paraschiv fiind singurul dintre tricolori care a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

După ce în Turcia a devenit campion european pe reguli de K-1, ploieşteanul a obţinut prima poziţie şi la full-contact, categoria 67 de kilograme, chiar de Ziua Naţională a României, fiind primul conaţional care reuşeşte o astfel de performanţă în cadrul World Association of Kickboxing Organizations (WAKO).

În faţa a aproape 500 de fani, Paraschiv l-a învins în finala de la Bucureşti, la puncte, pe rusul Oleg Zaytcev. “E un rezultat pe care-l dedic tuturor românilor. Şi în finala de la Ankara am bătut tot un rus. Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat şi promit că voi munci pentru a obţine aurul şi la Mondiale”, a afirmat campionul european imediat după încheierea finalei, completat de antrenorul său Eduard Limboşeanu: “Am devenit experţi în meciurile cu ruşii. Aducem tezaurul înapoi!”

Peste numai o săptămână, sportivul în vârstă de 20 de ani va urca din nou în ring, de data aceasta la profesionişti, pe 7 decembrie în Local Kombat Oneşti, urmând să lupte pentru titlul naţional Local Kombat la categoria 69 de kilograme cu Alin Şpan.

Medaliat cu bronz la categoria -91 kilograme de la Europene în proba de full contact, Dănuţ Hurduc este anunţat şi el pe fight-cardul galei de la Oneşti, urmând să-l înfrunte pe Gabriel Flutur tot pentru titlul national la categoria -95 de kilograme.

Ceilalţi cinci medaliaţi cu bronz de la Europenele organizate de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact (FRAMC) sunt Andrei Costea (kick-light, -79 kg), Mihai Cîrstea (kick-light, -94 kg), Nicolae Bogdan Zamfir (kick-light, -89 kg), Daniel Alexandru (kick-light, +94 kg) şi Mihai Ioana (musical forms).

Rusia a dominat Campionatele Europene, terminând pe primul loc în clasamentul pe medalii, la toate cele cinci categorii (full contact, kick light, point fighting, point fighting veterans, musical forms), cu 18 de aur, 15 de argint şi 9 de bronz, urmată de Italia (12-6-13) şi Ungaria (9-8-7). România a terminat pe locul 10 din totalul de 35 de ţări care şi-au trimis participanţii la prima ediţie organizată vreodată la Bucureşti unde au fost prezenţi 550 de sportivi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.