Alexandru Dedu rămâne în urmă! Contracandidatul Costel Din pregătește digitalizarea FR de Handbal! „Ne va ajuta să combinăm educația cu sportul, este o aplicație informatică” | SPECIAL

  • Publicat:
  • Actualizat:
Alexandru Dedu rămâne în urmă! Contracandidatul Costel Din pregătește digitalizarea FR de Handbal! „Ne va ajuta să combinăm educația cu sportul, este o aplicație informatică

Constantin Din, candidat la șefia FR de Handbal și fost arbitru internațional, se implică înainte de scrutinul programat la finalul lui aprilie 2022 și dorește să schimbe din temelii instituția de profil condusă acum de Alexandru Dedu.

Acesta intenționează digitalizarea întregii federației, iar modelul să fie preluat ulterior și de cluburile de copii și juniori. Proiectul de business propus ar putea fi o noutate pentru întreg sportul românesc.

Constantin Din (53 de ani) este unul dintre cei patru candidați anunțati oficial la alegerile din aprilie 2022 de la FR de handbal. Și este cotat cu șanse serioase pentru a-l schimba pe Alexandru Dedu din funcție.

Alexandru Dedu rămâne în urmă! Contracandidatul Costel Din pregătește digitalizarea FR de Handbal! „Ne va ajuta să combinăm educația cu sportul, este o aplicație informatică” | SPECIAL

A arbitrat în carieră două Final Four Champions League și o finală mică de Olimpiadă la Beijing 2008, alături de colegul Sorin Dinu, omul de afaceri Constantin Din s-a decis să preia inițiativa și dorește funcția supremă în acest sport. Are o viziune de organizare diferită și va pune accent pe educație în rândul sportivilor.

„Ce propun eu nu este o noutate pentru mediul de afaceri și sistemele de management al performanței cu care sunt familiarizat. Voi organiza handbalul românesc în așa fel încât să fie practicat de cât mai mulți copii, fete și băieți, care să aibă posibilitatea să-și construiască încă de mici comportamente care vor fi mai apoi prezente pe tot parcursul vieții profesionale și personale: tenacitate, dârzenie, hotărâre, determinare, spirit de echipă, respect față de coechipieri, adversari, arbitri, public, apartenența față de club, societate, comunitate și țară.

Sunt absolut convins că acest nou mod de organizare va permite FRH să obțină o bază de selecție suficient de mare și permanentă care să ne permită obținerea unor rezultate de top la nivelul echipelor naționale de juniori, tineret și seniori, așa cum am obținut și în trecut, România fiind o țară cu tradiție în handbalul european și mondial, atât la băieți cât și la fete.

Consider că organizarea cluburilor de copii și juniori este o prioritate și ea va fi continuată le nivelul Centrelor de Excelență în Handbal pe care eu le consider esențiale pentru obținerea unor rezultate de top și pe pe termen lung la nivel de cluburi sau echipe naționale”, susține Constantin Din.

Constantin Din a fost în țară și a vorbit cu oamenii! Le-a prezentat deja metoda

„Sistemul de management al performanței va fi transparent și sunt convins că acesta va rezolva problema subfinanțării handbalului românesc.

Am fost lunile acestea plecat prin țară și sunt fascinat de oamenii care reprezintă handbalul românesc, pasiunea lor pentru acest sport și dorința lor de a redeveni o forță a handbalului european și mondial. Sunt multe lucruri de făcut și sunt convins că voi reuși să le fac împreună cu oamenii cu care am discutat până acum și și-au exprimat interesul și dorința de a susține handbalul românesc.

Am discutat cu oameni cărora trebuie să le dăm posibilitatea să-și prezinte ideile, să le recunoaștem și recompensăm meritele și intenționez să fac acest lucru prin stabilirea unui calendar de întâlniri anuale să putem să discutăm, schimbăm idei, stabilim priorități, învățăm unii de la alții, dar și prin permanentizarea unor întâlniri online care să ne ajute să comunicăm pe domenii de activitate, categorii de vârste, domenii de interes, interacțiuni care ne vor ajută să devenim o echipa națională!

Este o metodă care are în componenta ei un instrument modern care ne va simplifica foarte mult activitățile și ne va ajuta să combinăm educația cu sportul, este vorba despre o aplicație informatică

Am demarat un proiect-pilot și cu ajutorul acestei aplicații informatice personalizăm și gestionăm toate procesele și activitățile legate de handbal: evidență contracte comercializare sau sponsorizare, documente fiscale, acte de donație, legitimații, certicari, evaluări, chestionare, planuri personalizate de pregătire a sportivilor (anuală, etapă, ciclu), monitorizarea evoluție, raportare, analiză și istoric evoluție performanțe și comunicarea cu elevii/sportivii”, anunță omul de afaceri care și-a lansat candidatura la șefia FR de Handbal în luna sepembrie 2021.

Metoda și aplicația aduc împreună educația și sportul, spune cel care a inventat modelul

Cel care a creat aplicația este Cătălin Dicu, manager la VictoriaEdu.

„Aplicația a fost creată pentru a implementa Metoda educațională VictoriaEdu – folosită de aproape 10 ani în cadrul centrelor și combină elemente din domeniile psihopedagogiei, sistemului de management al calități și al pregătirii sportivilor de performanță.

Metoda și aplicația aduc împreună educația și sportul, metoda reprezentând conceptul, deomeniile și pașii care trebuie urmați, aplicația fiind unealtă efectivă cu care părțile implicate: profesori/antrenori, elevi/sportivi, părinți, psihologi, coordonatori/manageri realizează acest lucru în fiecare zi, luna, an, ciclu de pregătire.

Cu ajutorul aplicației informatice gestionăm eficient toate procesele actvității: evidență contracte, documente fiscale, legitimații, certicari, evaluări, chestionare, planuri de pregătire anuală, monitorizarea evoluție, raportare, analiză și istoric evoluție performanțe și comunicarea cu elevii/sportivii.

Concret, toată lumea știe care este obiectivul final, planul care trebuie urmat, ce are de făcut la fiecare sesiune de pregătire/antrenament, ce a făcut la fiecare sesiune de pregătire/antrenament din trecut și ce va avea de făcut la fiecare sesiune viitoare de pregătire/antrenament”, a declarat Cătălin Dicu pentru ProSport.

Cum se procedează în Germania și de ce au rezultate?

„Multe culturi puternice au considerat că este necesar să combine educația și echilibrul mental cu sănătatea și formă fizică oferite de școală și pregătirea și întrecerile sportive, grecii fiind cei care ne-au lăsat sintagma folosită în zilele noastre „Men sana în corpore sano”, cultură grecească fiind condiderata baza tuturor culturilor europene.

Știu că în handbalul pentru copii și juniori din Germania folosesc sisteme de management al performanței sportive și antrenorii solicită că sportivii să obțînă și performanțe școlare bune și foarte bune, dar nu știu să existe implementat un sistem care să combine ambele domenii.

Am înțeles că școlile sportive din această țară sunt foarte căutate pentru că elevii lor trebuie să obțînă atât performanțe școlare cât și academice.

Un avantaj în școlile sportive din Germania este acela că li se permite sportivilor să-și susțînă examenele în alte zile în situațiile in care examenele planificate de școală se suprapun cu calendarul competițional al sportivilor de performanță prioritatea fiind că aceștia să participe la competițiile sportive, exigență academică rămânând însă neschimbată.

Din păcâte am observat că acest lucru nu se întâmpla în școlile sportive din România unde nu se urmărește obținerea unor performanță academice superioare, focusul fiind către obținerea performanței sportive și această din păcate fiind și ea din ce în ce mai greu de obținut”, a încheiat acesta.

Daniel Nazare / Autor
Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Știri despre
Pe aceeași temă
Laurette și-a făcut cont pe OnlyFans! Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei să o vezi pe mulatră în ipostaze incendiare
Laurette și-a făcut cont pe OnlyFans! Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei să o vezi pe mulatră în…
Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”
Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”
O nouă medialie de aur pentru David Popovici. Românul stabileşte un nou record mondial la proba de 200 m liber
O nouă medialie de aur pentru David Popovici. Românul stabileşte un nou record mondial la proba de 200 m liber
„Arăți cu 10 ani mai tânăr lângă ea”. Cine e modelul de 21 de ani cu care s-a pozat Jose Mourinho
„Arăți cu 10 ani mai tânăr lângă ea”. Cine e modelul de 21 de ani cu care s-a pozat Jose…
IMAGINI ȘOC. Cum arată Rudel Obreja, eliberat acum trei săptămâni din închisoare
IMAGINI ȘOC. Cum arată Rudel Obreja, eliberat acum trei săptămâni din închisoare
Operațiunea Unthinkable! Planul lui Churchill de a INVADA Uniunea Sovietică....
Operațiunea Unthinkable! Planul lui Churchill de a INVADA Uniunea Sovietică....
Motivul absurd pentru care o tânără de 25 de ani și-a anulat nunta, cu doar o lună înainte. De ce a rupt logodna din cauza meniului de nuntă
Motivul absurd pentru care o tânără de 25 de ani și-a anulat nunta, cu doar o lună înainte. De ce…
Veste cumplită despre ALEXANDRU ARȘINEL! Anunțul a fost făcut chiar de medici
Veste cumplită despre ALEXANDRU ARȘINEL! Anunțul a fost făcut chiar de medici
Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, cu cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești. Ultimele imagini cu ei
Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, cu cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești. Ultimele imagini cu ei
Fructul delicios din România care te-ar putea feri de Alzheimer și demență
Fructul delicios din România care te-ar putea feri de Alzheimer și demență
S-a întors acasă și a început să se dezbrace. Momentul de infarct, înregistrat!
S-a întors acasă și a început să se dezbrace. Momentul de infarct, înregistrat!
FCSB şi-a aflat pedeapsa pentru play-off-ul Conference League. UEFA a sancţionat-o dur după comportamentul rasist al suporterilor
FCSB şi-a aflat pedeapsa pentru play-off-ul Conference League. UEFA a sancţionat-o dur după comportamentul rasist al suporterilor
BANCUL ZILEI: Bulă și Alinuța încearcă o nouă poziție sexuală: “Hai să-ți fac un 86 pe gratis!”
BANCUL ZILEI: Bulă și Alinuța încearcă o nouă poziție sexuală: “Hai să-ți fac un 86 pe gratis!”
Ipoteză şoc în cazul unui accident de pe DN79. Un şofer ar fi intrat intenţionat cu maşina sub un TIR
Ipoteză şoc în cazul unui accident de pe DN79. Un şofer ar fi intrat intenţionat cu maşina sub un TIR
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Loredana Groza s-a pozat fără chiloți și a ”scăpat” imaginea pe internet!
Loredana Groza s-a pozat fără chiloți și a ”scăpat” imaginea pe internet!
Cum răspundem la flash-urile șoferilor agresivi? Recomandarea Poliției Române
Cum răspundem la flash-urile șoferilor agresivi? Recomandarea Poliției Române
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!