Roland Garros-ul surprizelor își stabilește câștigătorii. Pariezi pe o finală Djokovic – Nadal?

Roland Garros-ul surprizelor își stabilește câștigătorii. Pariezi pe o finală Djokovic - Nadal?
  • Publicat:

Roland Garros 2020 se apropie de final. Turneul de la Paris a ajuns în penultimul act, acolo unde avem două dueluri total surprinzătoare la feminin și cel puțin un nume la care nu mulți se așteptau la masculin.

Deschide cont la Superbet și bucură-te de cea mai bună ofertă pe tenis!

Schwartzman a încurcat calculele, Nadal redevine mare favorit

În competiția de simplu a bărbaților, mult așteptata semifinală dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem nu va mai avea loc. Cei doi jucători care s-au înfruntat de fiecare dată la precedentele trei ediții (în finală în 2019 și 2018, și în semifinale în 2017) nu se vor mai afla acum față în față pentru că austriacul a fost eliminat de Diego Schwartzman, în sferturile de finală, la capătul unui meci epic. Partida, care poate fi considerată lejer cea mai frumoasă din 2020, s-a încheiat cu scorul de 7-6(1), 5-7, 6-7(6), 7-6(5), 6-2 pentru argentinian, după cinci ore și opt minute de joc și după numeroase schimburi de mingi intense.

Astfel, sud-americanul va fi adversarul lui Rafa Nadal în penultimul act. Spaniolul a ajuns până aici fără să piardă vreun set, lucru care se întâmplase și cu Schwartzman până la confruntarea memorabilă cu Thiem. Nativul din Mallorca n-a avut însă parte nici de un sfert de finală prea dificil cu tânărul Jannik Sinner, asta dacă excludem finalul primul set, când italianul a servit la 6-5 pentru câștigarea sa. A fost însă 7-6(4), 6-4, 6-1 pentru iberic, care a ajuns din nou în semifinale. Este pentru a 13-a oară când el atinge această fază. În precedentele 12 ocazii, a câștigat turneul de fiecare dată.

În partida cu Schwartzman, Nadal este mare favorit, mai ales că sud-americanul va fi probabil extrem de obosit atât fizic, cât și mental după partida cu Thiem, iar cele două zile de pauză nu-l vor ajuta să se refacă în totalitate. Rafa și Diego s-au mai întâlnit de zece ori, iar spaniolul a câștigat primele nouă partide. El Peque s-a impus însă în ultima, care a avut loc în urmă cu scurt timp, în sferturile de finală de la Roma. În ciuda staturii sale (1,70 m înălțime), Schwartzman este un jucător extrem de periculos, care le-a pus probleme mai mereu celor mai mari din acest sport, inclusiv lui Nadal. Totul însă depinde acum de câtă energie mai dispune.

Deși multă lume vedea mult mai echilibrată lupta pentru trofeu în acest an, la Paris, pare din ce în ce mai greu de crezut că cineva îl poate învinge pe Nadal în contextul actual. Chiar dacă jocul său nu mai este atât de eficient în condițiile meteorologice actuale, iar tragerea acoperișului nu-l avantajează deloc, evenimentele din teren par să-i surâdă spaniolului.

Djokovic (1.33) și Nadal (1.15) sunt mari favoriți în semifinale. Pariezi pe o surpriză?

Cât de grave sunt problemele lui Djokovic?

Pe lângă înfrângerea lui Thiem, se pare că nici Novak Djokovic nu o duce prea bine. Sârbul a ajuns în semifinale, dar nu în deplinătatea forțelor. Liderul mondial a acuzat mari dureri în timpul sfertului de finală cu Pablo Carreno Busta, care a avut loc miercuri, dureri care au apărut încă de la antrenament, atât în zona gâtului și spatelui, cât și în cea a brațului stâng. După îngrijiri medicale și după ce s-a încălzit mai bine, acestea au dispărut cumva, iar Nole a reușit să revină și să câștige în patru seturi contra spaniolului, după ceva mai mult de trei ore.

După ce s-a impus fără emoții în primele patru partide de la Paris, din acest an, sârbul și-a păstrat invincibilitatea după ce l-a învins chiar pe Carreno Busta, jucătorul care i-a fost adversar atunci când a fost descalificat de la US Open. Rămâne însă de văzut în ce formă fizică se va prezenta Djokovic în semifinale, acolo unde adversar îi va fi Stefanos Tsitsipas.

Grecul a ajuns în careul de ași pentru a doua oară în carieră la o competiție majoră, după Australian Open 2019. A fost însă foarte aproape de eliminare în primul tur, când a fost condus de Jaume Munar, cu 2-0 la seturi. După ce a revenit însă atunci, el a evoluat foarte bine în restul turneului, fără să mai cedeze set. În sferturile de finală, Tsitsipas s-a impus în fața lui Andrey Rublev, într-un meci total diferit de cel care a avut loc în finala de la Hamburg, câștigată de rus chiar în ziua în care începea Roland Garros. În sfertul de la Paris, Rublev a emis pretenții doar în primul set, când a condus cu 5-3. După ce a revenit atunci, Stefanos a câștigat lejer și, astfel, ajunge plin de încredere în semifinale. Să fie capabil grecul să se califice în premieră într-o finală majoră chiar acum în Franța?

Ce surprize ne mai rezervă turneul feminin?

De cele mai multe ori, în ultima perioadă, turneele feminine ne-au oferit numeroase surprize. Roland Garros-ul din acest an a fost însă și mai special din acest punct de vedere, întrucât urmează să avem două semifinale total neașteptate. Cea de pe prima jumătate de tablou este una cu adevărat inedită, între două jucătoare ajunse în premieră în această fază la o întrecere de Grand Slam.

Iga Swiatek și Nadia Podoroska vor lupta pentru un loc în finală. Poloneza de 19 ani are meritul de a fi trecut de Marketa Vondrousova, în primul tur, dar mai ales de Simona Halep, în runda a patra, cu un joc exuberant. Prin culoarul creat, ea a învins-o pe Martina Trevisan și s-a claificat în semifinale, acolo unde, în mod normal, are prima șansă în fața Nadiei Podoroska.

Argentinianca este un caz și mai special, dacă putem spune așa, pentru că a devenit prima jucătoare din istoria turneului care accede în penultimul act după ce a jucat calificări. Ea are deja opt meciuri câștigate la Paris, iar șase dintre acestea au fost în minimum de seturi. Singurele jucătoare în fața cărora a avut nevoie de decisiv au fost Yulia Putintseva, în turul al doilea, și Barbora Krejcikova, în turul al patrulea. Podoroska a profitat în primul rând de eliberarea porțiunii sale de tablou prin abandonul Serenei Williams și eliminarea Victoriei Azarenka, însă a demonstrat că nu a ajuns chiar întâmplător atât de departe printr-un succes răsunător în sferturile de finală: 6-2, 6-4 cu Elina Svitolina.

În jumătatea a doua vom avea un meci între Petra Kvitova și Sofia Kenin. Un duel între fosta dublă câștigătoare de la Wimbledon și actuala campioană de la Australian Open ar trebui să fie unul firesc în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Niciuna dintre cele două jucătoare nu a mai avut până acum rezultate impresionante pe zgură. Cehoaica a mai acces în această fază la Roland Garros doar în 2012, în timp ce americanca nu jucase nici măcar sfert de finală pe suprafața roșie până acum, la Paris.

Kvitova, asemeni lui Swiatek, a ajuns până în semifinale fără să piardă set, spre deosebire de Kenin care doar contra Irinei Bara n-a avut nevoie de decisiv pentru a învinge. Petra pleacă în mod normal cu prima șansă în partida de joi, în fața Sofiei. Pe lângă forma de moment ușor mai bună, ea are de partea sa experiența, dar și faptul că a câștigat ambele dueluri cu americanca de până acum, inclusiv unul chiar pe zgură.

Deși, prin jocul prestat până acum, Iga Swiatek este sportiva cotată cu prima șansă la trofeu în momentul actual, experiența Petrei Kvitova de care vorbeam și mai sus ar putea conta foarte mult în cazul în care cele două își vor respecta statutul de favorite în semifinale și vor ajunge față în față în ultimul act.

Swiatek are prima șansă la câștigarea trofeului. Poloneza are cota 2.20 pentru o victorie. Va fi campioană la Paris?

Fenomenul Swiatek, în semifinale și la dublu

Iga Swiatek se află cu siguranță în cel mai bun moment al carierei. La doar 19 ani, ea se află în semifinale atât la simplu, cât și la dublu. Tânăra poloneză și americanca Nicole Melichar au câștigat, până acum, contra perechilor Knoll / Kovinic (6-1, 6-3), Siegemund / Zvonareva (6-3, ret), Peschke / Schuurs (6-3, 6-4) și Muhammad / Pegula (6-3, 6-4) și urmează să lupte vineri pentru un loc în finală contra chiliencei Alexa Guarachi și a americancei Desirae Krawczyk.

Semifinala de pe jumătatea superioară aduce aminte într-o anumită măsură de tabloul de simplu și de surprizele de acolo. Pe partea de jos, pentru un loc în finală se vor duela două perechi de dublu puternice: Timea Babos / Kristina Mladenovic și Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova.

La dublu masculin, lucrurile au fost puțin mai așezate, iar în semifinale au ajuns jucători consacrați în această probă. Principalii favoriți, columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah îi vor întâlni pe Mate Pavic și Bruno Soares, în timp ce campionii de anul trecut de la Paris, Kevin Krawietz și Andreas Mies, se vor duela cu Wesley Koolhof și Nikola Mektic.

Organizatorii, în grafic cu programarea, până acum

Deși se anunțau mari probleme din cauza vremii, până acum, situația a decurs aproape conform planurilor organizatorilor și la jumătatea săptămânii a doua nu există „restanțe”, chiar dacă în anumite zile ploaia și-a făcut apariția, iar unele meciuri au mai fost întrerupte sau chiar amânate de pe o zi pe alta.

Chiar dacă partidele de dublu sunt programate pe „Suzanne-Lenglen”, acestea pot fi mutate în orice moment pe „Philippe-Chatrier”, unde se pot disputa cu acoperișul tras, după încheierea celor de simplu, în cazul în care va începe ploaia.

Dependente de vreme sunt turneele rezervate juniorilor și sportivilor care evoluează în scaun cu rotile. Și aici lucrurile sunt în grafic, pentru că, în cazul primilor, am ajuns în sferturile de finală, atât la simplu cât și la dublu, în timp ce, în cazul celor din urmă, competițiile sunt în faza semifinalelor.

Din păcate, cei doi români prezenți în turneul băieților, Nicholas David Ionel și Sebastian Gima, au fost eliminați atât de la simplu, cât și de la dublu.

Tags:
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup