Roland Garros 2020. Halep are prima șansă. Cel puțin cinci românce pe tablou

Roland Garros 2020. Halep are prima șansă. Cel puțin cinci românce pe tablou
  • Publicat:

Gabriel Ilcu

Ediția 2020 a Roland Garros va debuta duminică, 27 septembrie, și urmează să se încheie peste alte două săptămâni, pe 11 octombrie. Turneul de la Paris are loc într-un context inedit, în toamnă, și este ultimul major din acest an, după ce a fost mutat în această perioadă din cauza pandemiei, care a făcut ca desfășurarea sa în mai-iunie să fie imposibilă.

După pauza îndelungată cauzată de coronavirus, tenisul s-a reluat și se îndreaptă treptat spre normalitate. După anumite turnee organizate fără public, așa cum a fost și US Oppen, spectatorii încep și ei să revină la meciuri, chiar dacă în număr limitat. S-a întâmplat deja în ultimele două zile de la Roma, se întâmplă acest lucru la Hamburg, dar se va întâmpla și la Roland Garros.

Chiar dacă francezii au anunțat inițial că maximum 11.500 de fani ai tenisului vor fi acceptați zilnic la meciurile de pe principalele trei arene din complex, numărul a fost redus apoi la 5.000, așa cum se întâmplă și la alte evenimente sportive din Hexagon. Chiar înainte de startul turneului, numărul ar putea scădea la doar 1.000 pe zi, după ce numărul de persoane depistate pozitiv zilnic la coronavirus a crescut în Franța într-un mod îngrijorător în ultima perioadă.

FĂ-ȚI CONT LA SUPERBET ȘI SUSȚINE-ȚI FAVORIȚII DIN TENIS ȘI DIN CELELALTE SPORTURI PREFERATE!

Unul dintre lucrurile inedite din acest an de la Roland Garros va fi acela că vom avea prima ediție cu nocturnă și acoperiș pe principala arenă, „Philippe Chatrier”. Principalii jucători, printre care și Rafael Nadal, s-au pregătit deja pe centralul de la Paris în condiții indoor.

Cinci românce pe tablou. Halep, principală favorită

Turneul de la Paris va avea și numeroși participanți din România. Nu mai puțin de cinci conaționale se află deja pe tabloul principal, iar numărul poate crește până la opt, dacă cele trei reprezentante din țara noastră aflate în ultimul tur al calificărilor se vor impune vineri. Pe lângă acestea, România urmează să fie reprezentată și în probele de dublu. La fel ca la US Open, la Roland Garros nu va exista concurs de dublu mixt. Pe de altă parte, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat la New York, în Franța vor exista și concursurile pentru juniori și veterani.

Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig sunt cele cinci românce de pe tabloul principal, în timp ce Gabriela Ruse, Irina Bara și Monica Niculescu sunt la un meci distanță de faza principală a turneului. În calificări s-au mai aflat și Laura Ioana Paar (eliminată în turul 2 de Marta Kostyuk), Mihaela Buzărnescu (eliminată în turul 1 de Harriet Dart), Gabriela Talaba (eliminată în turul 1 de Clara Tauson) și Jaqueline Cristian (eliminată în turul 2 de Nadia Podoroska).

Simona Halep este principala favorită a acestui turneu, atât din punct de vedere al poziției pe tablou (este cap de serie numărul 1, în absența liderului mondial Ashleigh Barty, campioana de anul trecut), cât și din punct de vedere al specialiștilor, care o văd pe cea mai bună jucătoare din România drept cea mai în formă în momentul actual.

Pe lista favoritelor în ceea ce privește cotele, Halep este urmată de Serena Williams și Garbine Muguruza. Americanca încă se află în căutarea primului Grand Slam, după ce a născut, în timp ce iberica a arătat o formă destul de bună la Roma. Cu toate acestea, ea nu a reușit să se ridice peste Simona, în semifinala de la Foro Italico.

Posibil duel între Halep și Begu în turul al doilea

Tragerea la sorți i-a scos-o în cale în primul tur Simonei Halep pe Sara Sorribes Tormo. Dacă va avansa, am putea avea un duel 100% românesc în runda secundă, între Halep și Begu, asta dacă și Irina va trece de Jil Teichmann. Mai departe, principala favorită poate avea o întâlnire cu Amanda Anisimova în turul al treilea. Americanca de origine rusă este jucătoarea care a învins-o pe româncă, în urmă cu un an, în sferturile de finală.

Halep se mai află pe aceeași optime de tablou cu Dayana Yastremska, Genie Bouchard, Iga Swiatek și Marketa Vondrousova (finalista din 2019), iar pe sfert se poate încrucișa cu Johanna Konta, Maria Sakkari, Svetlana Kuznetsova și Kiki Bertens.

Pe al doilea sfert, cele mai importante jucătoare sunt Elina Svitolina, Elise Mertens, Victoria Azarenka și surorile Williams. Am putea avea, astfel, un duel între Serena și Azarenka sau sora sa, Venus. Ultimele două se pot confrunta chiar în turul al doilea.

În jumătatea a doua, cea mai bine cotată jucătoare, din punct de vedere al clasamentului, este Karolina Pliskova, jucătoarea care a abandonat în finala cu Simona Halep de la Roma. Cehoaica va începe în fața unei adversare din calificări, după care se poate întâlni, în turul al doilea, cu Jelena Ostapenko, cea care a câștigat turneul din 2017. Petra Kvitova, Angie Kerber, Madison Keys și Petra Martic se mai află pe același sfert de tablou, în timp ce partea superioară a acestei jumătăți le conține pe Sofia Kenin, Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza, Elena Rybakina și Donna Vekic.

În ceea ce le privește pe celelalte trei românce de pe tablou, ele se află pe aceeași optime. Sorana Cîrstea va începe cu Elena Rybakina și se poate întâlni cu Patricia Țig în turul al treilea. Aceasta din urmă are un prim meci la Paris contra lui Stefanie Voegele. Ana Bogdan, în schimb, joacă în primul tur contra maghiarei Timea Babos, iar apoi o poate întâlni pe Sofia Kenin.

Referitor la româncele din calificări, în ultimul tur al fazei preliminare, Irina Begu o întâlnește pe Richel Hogenkamp, Gabriela Ruse, pe Barbara Haas, iar Monica Niculescu, pe Vera Zvonareva.

Cum ar putea arăta posibilele dueluri din turul al patrulea:

Simona Halep (1) – Marketa Vondrousova (15)

Johanna Konta (9) – Kiki Bertens (5)

Elina Svitolina (3) – Elise Mertens (16)

Victoria Azarenka (10) – Serena Williams (6)

Aryna Sabalenka (8) – Garbine Muguruza (11)

Elena Rybakina (14) – Sofia Kenin (4)

Petra Kvitova (7) – Madison Keys (12)

Petra Martic (13) – Karolina Pliskova (2)

Cele mai interesante meciuri din primul tur:

Iga Swiatek – Marketa Vondrousova

Johanna Konta – Cori Gauff

Victoria Azarenka – Danka Kovinic

Kristie Ahn – Serena Williams (duel care a avut loc în primul tur de la US Open)

Angelique Kerber – Kaja Juvan

Laura Siegemund – Kristina Mladenovic

Turneul feminin din acest an are parte și de absențe importante. Pe lângă Ashleigh Barty, vor lipsi și Naomi Osaka, Bianca Andreescu și Belinda Bencic.

Nadal și Thiem au picat pe aceeași jumătate

Tragerea la sorți a tabloului de simplu masculin face ca finala din ultimii doi ani să nu mai fie posibilă și în 2020. Rafael Nadal și Dominic Thiem, probabil cei mai buni doi jucători pe zgură din lume, au picat pe aceeași jumătatea, ceea ce înseamnă că ei se pot întâlni doar în semifinale, lucru care s-a mai întâmplat în 2017.

VEZI OFERTA COMPLETĂ PE TENIS A SUPERBET ȘI PARIAZĂ PE FAVORIȚII TĂI!

Prin urmare, Novak Djokovic devine mare favorit să revină în finala de la Paris, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2016, atunci când sârbul a câștigat singura dată trofeul suprem în capitala Franței. Liderul mondial debutează contra lui Mikael Ymer, iar traseul său este unul destul de facil până în faza sferturilor de finală atunci când s-ar putea deuela cu Roberto Bautista Agut, un jucător care aproape mereu i-a pus probleme. Dacă va trece și de acest pas, Djokovic ar putea să-l aibă în față, în semifinale, pe unul dintre Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Denis Shapovalov sau Stefanos Tsitsipas.

Nole, deși cap de serie numărul 1, este considerat, conform cotelor, drept al doilea favorit la trofeu, după Rafael Nadal, dar în fața lui Dominic Thiem, după ce ultimii doi au picat pe aceeași jumătate de tablou.

Spaniolul, care a câștigat de 12 ori Roland Garros, începe contra lui Egor Gerasimov, iar primul test important poate fi în turul al patrulea, contra lui Fabio Fognini. Sfertul de finală i-l poate scoate în față pe unul dintre Alexander Zverev, Alex de Minaur sau David Goffin.

În privința lui Thiem, acesta are parte de un meci infernal pentru un prim tur, contra lui Marin Cilic. Chiar dacă croatul nu se mai află la cel mai înalt nivel și niciodată nu a performat cu adevărat pe zgură, partida poate fi una foarte dificlă pentru austriac, în condițiile în care acesta va fi primul joc pe zgură, după triumful de la US Open, acolo unde a câștigat primul lui trofeu major.

Dominic a avut de departe cea mai dificilă tragere, pentru că, după Cilic, poate da peste Casper Ruud, în turul al treilea, peste unul dintre Stan Wawrinka, Andy Murray sau Felix Auger-Aliassime, în turul al patrulea și peste Diego Schwartzman, Borna Coric sau Gael Monfils, în sferturile de finală.

Cum ar putea arăta posibilele dueluri din turul al patrulea:

Novak Djokovic (1) – Karen Khachanov (15)

Roberto Bautista Agut (10) – Matteo Berrettini (7)

Daniil Medvedev (4) – Andrey Rublev (13)

Denis Shapovalov (9) – Stefanos Tsitsipas (5)

Gael Monfils (8) – Denis Schwartzman (12)

Stan Wawrinka (16) – Dominic Thiem (3)

Alexander Zverev (6) – David Goffin (11)

Fabio Fognini (14) – Rafael Nadal (2)

Cele mai interesante meciuri din primul tur:

Cristian Garin – Philipp Kohlschreiber

Roberto Bautista Agut – Richard Gasquet

Jan-Lennard Struff – Frances Tiafoe

John Millman – Pablo Carreno Busta

Vasek Pospisil – Matteo Berretini

Daniil Medvedev – Marton Fucsovics

Adrian Mannarino – Albert Ramos-Vinolas

Sam Querrey – Andrey Rublev

Denis Shapovalov – Gilles Simon

Jaume Munar – Stefanos Tsitsipas

Miomir Kecmanovic – Diego Schwartzman

Stan Wawrinka – Andy Murray

Marin Cilic – Dominic Thiem

Alexander Zverev – Dennis Novak

Jannik Sinner – David Goffin

Dan Evans – Stefano Travaglia

La masculin, absenții notabili nu sunt atât de numeroși ca la feminin. Lipsește însă Roger Federer, care nu va mai juca în 2020, și mai merită amintiți Nick Kyrgios, Milos Raonic, Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Kyle Edmund și Fernando Verdasco.

Tecău, principalul reprezentant al României la Roland Garros

În condițiile în care Marius Copil a pierdut în primul tur al calificărilor (contra lui Filip Horansky), Horia Tecău a rămas singurul jucător român de la Roland Garros. El urmează să evolueze la dublu, alături de partenerul său obișnuit, Jean-Julien Rojer.

În proba feminină de dublu, România va avea, de asemenea, mai multe reprezentante, printre acestea numărându-se și Raluca Olaru, care se concentrează exclusiv pe această specialitate.

La dublu nu a fost încă trase tablourile, cele două întreceri urmând să înceapă puțin mai târziu decât cele de simplu.

DESCARCĂ APLICAȚIA SUPERBET PENTRU ANDROID ȘI IPHONE ȘI ÎNCEPE SĂ PARIEZI BILETELE CÂȘTIGĂTOARE!

Vezi în rețeaua SuperSocial cele mai tari bilete pe tenis!

Superbet a lansat rețeaua de socializare a pariorilor. Locul în care te împrietenești cu iubitorii sportului, care sunt pasionați și de pariuri sportive. Poți să te inspiri din biletele plasate de pariorii experimentați, poți comenta aceste bilete, poți lega noi prietenii, poți distribui biletele tale și poți vedea ce pariază ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, legende sportului românesc. E posibil ca prezența fetelor noastre să le atragă atenția și să-I inspire să parieze și pe tenis. Hai în SuperSocial și afirmă-te ca SuperParior!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Tags:
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5 stele
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5 stele
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la…
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori…
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată construcția de vis a lui Mihai Neșu! În 3 ani a reușit să facă ce alții nu pot într-o viață
Cum arată construcția de vis a lui Mihai Neșu! În 3 ani a reușit să facă ce alții nu pot…
Halep a primit INTERZIS. Decizie finală în circuitul WTA. S-a anunțat fix acum
Halep a primit INTERZIS. Decizie finală în circuitul WTA. S-a anunțat fix acum
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Halep joacă, astăzi, pe zgură după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona
Halep joacă, astăzi, pe zgură după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona
Ce spune Ciolacu despre creşterea salariului minim: Intenţia clară a Guvernului e să crească la 3.700 de lei
Ce spune Ciolacu despre creşterea salariului minim: Intenţia clară a Guvernului e să crească la 3.700 de lei
Este legal să parchezi pe contrasens?
Este legal să parchezi pe contrasens?
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața ei
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața…
×