Finalul nebun din Turcia prin ochii lui Daniel Pancu: „Beșiktaș e ca Rapid, fără suferință nu se poate obține nimic”

Finalul nebun din Turcia prin ochii lui Daniel Pancu: „Beșiktaș e ca Rapid, fără suferință nu se poate obține nimic”
  • Publicat:

Daniel Pancu are o săptămână plină de bucurii. Rapid a revenit în prima ligă după etapa de ieri din „B”, în timp ce Beșiktaș, cealaltă echipă la care a fost un idol, a devenit campioana Turciei. „Pancone” urmărește în continuare echipa din Istanbul, pe care visează să o antreneze într-o zi.

Beșiktaș a câștigat al 16-lea titlu de campioană din istorie în weekend, după un final de sezon extrem de tensionat. Cu un avans de 5 puncte față de Fener și 6 față de Galata cu 3 etape rămase, titlul părea garantat. Dar a pierdut derby-ul cu Galatasaray, apoi s-a împiedicat și cu Karagumruk, intrând în ultima rundă la egalitate de puncte cu clubul pentru care a scris istorie Gică Hagi.

Diseară, „vulturii” pot face eventul. Finala Cupei Turciei, Antalyaspor – Beșiktaș se joacă la ora 20:45, și e transmis cu Stream Live pe Superbet!

 

Pancone, în primul rând, spune-ne cum ai trăit finalul de campionat. Pentru câteva minute Beșiktaș căzuse pe locul 2, după ce fusese egalată de Goztepe. Ai avut emoții?

Daniel Pancu: A fost o nebunie cum doar în Turcia se poate întâmpla. Beșiktaș e o echipă similară Rapidului. Era aproape să piardă campionatul chiar dacă avea un avantaj mare cu câteva etape înainte. Beșiktaș a fost, de departe, cea mai bună. Au un joc spectaculos și niște fotbaliști de mare valoare. Titlul e absolut meritat. Doar că e ca la Rapid, fără suferință nu se poate obține nimic.

Larin și Aboubakar au fost golgheterii echipei, au împreună 34 de goluri în campionat. Care crezi că a fost cel mai important jucător în obținerea titlului?

Daniel Pancu: Dintre ei doi, Aboubakar. S-a văzut foarte mult absența lui în jocul lui Beșiktaș atunci când s-a accidentat. Tot atunci se accidentase și Cenk Tosun, care revenise din Anglia, iar echipa a suferit fără ei. Dar omul sezonului a fost Rachid Ghezzal, a dat o groază de assisturi. Și suporterii, și presa, toată lumea e de acord că a fost cel mai bun.

Doar Beșiktaș Istanbul: și fanii „vulturilor” au donat bani pentru stingerea datoriilor!

Sergen Yalcin a așteptat 12 ani pentru șansa de a o antrena pe Beșiktaș, dar la primul sezon condus cap-coadă a luat titlul. Te gândeai, vara trecută, că are pedigree-ul necesar pentru asta?

Daniel Pancu: El era acolo din sezonul trecut, a ridicat echipa. Beșiktaș a renăscut în acest sezon. Trecea printr-o situație financiară gravă, suporterii au strâns foarte mulți bani pentru a stinge datoriile, au avut și ei o campanie de donații. Bugetul a fost scăzut, salariile au fost reduse. În aceste condiții, performanța e una fantastică. Sergen are un merit important. E și un fost mare jucător al clubului și știe cum trebuie să arate. Transmite cu mare ușurință acel spirit către jucători.

Despre Sergen Yalcin ai spus că, alături de Dănuț Lupu, e fotbalistul în fața căruia te-ai simțit inferior etnic. Ce amintiri ai cu el de pe teren, din perioada în care încântați împreună la Beșiktaș?

Daniel Pancu: Am avut foarte multe momente. Și la antrenamente, și în jocuri. Ne înțelegeam foarte bine în teren, combinam excelent împreună. El a fost un jucător geniu. Mare de tot! Dacă ar fi vrut să joace în Occident, la marile echipe, ar fi făcut-o cu succes. Dar s-a simțit cel mai bine în Turcia. Știi cum e cu marile talente, au viața și gândirea lor, sunt mai greu de înțeles de alții.

Cum ar fi arătat sărbătoarea fără restricții? „Milioane de oameni pe străzi”!

Descrie-ne ce s-ar fi întâmplat la Istanbul în condiții normale, fără restricții, cu fanii lui Beșiktaș având ocazia să celebreze primul titlu după 3 ani.

Daniel Pancu: Ar fi ieșit milioane de oameni pe străzi în toată Turcia. Când jucam eu acolo, Beșiktaș avea 11 milioane de suporteri. Acum probabil că sunt și mai mulți în toate orașele. Iar Istanbul ar fi fost plin de steaguri alb-negre. Peste tot. Pe poduri, pe străzi, pe blocuri, tot orașul ar fi fost alb-negru.

Urmează finala Cupei, cu Antalyaspor. Beșiktaș e favorită. Încerci un pronostic?

Daniel Pancu: Nu aș da niciunul. Beșiktaș e favorita, dar e ultimul meci al sezonului și jucătorii vin după o descărcare enormă. Au avut multe emoții pe finalul campionatului, nu poți ști dacă în cele 3 zile care au trecut și-au revenit. Meciul e deschis oricărui rezultat.

E lotul actual suficient de valoros pentru un sezon european bun și apărarea titlului? Unde ai vedea îmbunătățiri?

Daniel Pancu: E foarte valoros lotul. Important e să își revină Aboubakar și Cenk. Vor fi transferuri, dar nu multe, nici nu ar fi nevoie de jucători dacă se bazează pe cei doi. Mai mult mă aștept să transfere rivalele. În fiecare an aduc jucători cu nume formațiile din Istanbul, chiar dacă unii sunt spre apusul carierei.

Beșiktaș, Galata și Fener par că au pus din nou stăpânire pe fotbalul din Turcia. Care sunt șansele să mai vedem „intruse” precum Bașakșehir anul trecut?

Daniel Pancu: N-a fost o surpriză cu Bașakșehir, la ce jucători și susținere aveau. Bursaspor a fost o surpriză imensă în 2010, dar asta e posibil odată la 50 de ani. Cluburile mari din Istanbul pornesc ca mari favorite în fiecare an. Fenerbahce tot încearcă să redevină campioană, n-a mai câștigat de mult. Au schimbat strategia, au investit, dar tot nu le-a ieșit.

„Echipele de la noi s-ar bate la retrogradare în Turcia”

Pe ce loc ar termina Beșiktaș în Liga 1? Dar echipele românești, ar fi capabile să pună probleme în Turcia?

Daniel Pancu: Beșiktaș nu cred că ar pierde vreun meci în România. Poate doar din întâmplare. Iar echipele de aici s-ar lupta pentru evitarea retrogradării în Turcia. Poți să bați echipele mari de acolo într-un meci sau două, am și făcut-o de câteva ori. Dar pe termen lung, în campionat, n-ai șanse să ții pasul cu ele. Diferența de valoare e colosală. Chiar și de bugete și salarii. Uite, echipele din a doua jumătate a clasamentului din Turcia au salarii medii de 700.000, 900.000 de euro. Și cele mari de milioane.

E postul de antrenor al lui Beșiktaș marele vis al carierei tale?

Daniel Pancu: Îmi doresc enorm să fiu pe banca „vulturilor” într-o zi. Am avut o perioadă fantastică la ei, sunt mândru de ce am realizat acolo. Să ai o stea în muzeul unei echipe ca Beșiktaș nu e la îndemâna oricui. E un vis al meu să îi antrenez. Momentan e greu. Cu 10 etape înainte de finalul sezonului m-a sunat un conducător din Turcia cu o ofertă. Dar nu am licența Pro, și când le spun asta îmi închid oamenii telefonul. Se oprește orice discuție. Abia vara asta încep cursurile.

Turcia se vede cu live stream pe Superbet!

Toate meciurile din Turcia, fie că e vorba de campionat sau cupă, sunt transmise în direct pe Superbet, cu stream live! Finala de azi se vede live, de la 20:45, pe site sau în aplicația Superbet! Descarcă aplicația Superbet și bucură-te de SuperSpectacol din cele mai importante competiții sau din ligi ce nu pot fi urmărite la televiziunile din România!

Pariurile de top sunt pe SuperSocial!

Tot în aplicația Superbet poți găsi cele mai inspirate pariuri ale săptămânii, în singura rețea socială a pariorilor români. Intră pe SuperSocial și vezi cele mai populare bilete sau ce pariază ambasadorii Superbet: Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea sau cei mai buni jurnaliști sportivi din România! Urmărește pariurile lor și, dacă ai încredere în ele, joacă-le și tu cu o simplă apăsare a butonului „adaugă pe bilet”! Iar dacă vrei mai multe informații, fiecare meci are propria pagină de Chat, unde poți analiza și comenta evenimentul cu alți împătimiți ai sportului!

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup