Dueluri de foc la masculin, luptă total deschisă la feminin. Pariază la Superbet pe săptămâna decisivă de la Roland Garros!

Dueluri de foc la masculin, luptă total deschisă la feminin. Pariază la Superbet pe săptămâna decisivă de la Roland Garros!
  • Publicat:

Roland Garros, care a devenit, în acest an, ultimul Grand Slam al sezonului, intră în săptămâna a doua. Situațiile de pe tablourile de simplu sunt total diferite în acest moment. Dacă la masculin ne așteaptă dueluri de foc, în condițiile în care aproape toți marii favoriți au rămas în competiție, la feminin, lupta este cât se poate de deschisă și putem avea o nouă învingătoare surpriză.

Deschide cont la Superbet și descoperă cea mai bună ofertă la meciurile de tenis!

Djokovic, drum spre finală. Posibilă revedere cu Carreno Busta

Prima jumătate a tabloului masculin părea să fie una destul de dezechilibrată, cu Novak Djokovic fără rival în drumul spre finală. Prima săptămână nu a făcut decât să confirme acest lucru, cu liderul mondial pierzând doar 15 game-uri în primele trei partide, cele mai puține din acest turneu. Viitorul adversar nu face parte din categoria primilor trei. Karen Khachanov este cap de serie numărul 15, cu mult peste nivelul lui Mikael Ymer, Ricardas Berankis sau Daniel Galan. Totuși, rusul, chiar dacă l-a bătut pe Djokovic într-o finală de Masters, la Paris, în urmă cu doi ani, nu pare jucătorul capabil să-i pună probleme sârbului, mai ales pe zgură.

Primul test real pentru Nole ar trebui să fie în sferturile de finală, atunci când în fața sa s-ar putea afla Pablo Carreno Busta, asta dacă spaniolul îl va învinge pe Daniel Altmaier, germanul venit din calificări și care i-a bătut deja pe Feliciano Lopez, Jan-Lennard Struff și Matteo Berrettini. Deși ar fi mare favorit și contra lui Carreno Busta, pentru Djokovic acesta ar fi un mare duel în plan mental, pentru că spaniolul se afla în fața sa la meciul din turul al patrulea de la US Open, când sârbul a fost descalificat pentru lovirea involuntară cu mingea a acelei arbitre de linie.

Al doilea sfert de pe tablou se anunță, de asemenea, foarte interesant, indiferent de jucătorii care se vor întâlni. Favoriți să ajungă față în față sunt Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev, doi jucători care au tras o mare sperietură în primul tur, atunci când au fost nevoiți să revină de la 0-2 la seturi, în fața lui Jaume Munar, respectiv Sam Querrey.

În turul patru, Rublev îl are ca adversar pe Marton Fucsovics, cel care l-a scos în runda inaugurală pe Daniil Medvedev, în timp ce Tsitsipas îl întâlnește pe Grigor Dimitrov. Bulgarul e în mare formă, n-a pierdut set, a cedat puține game-uri, iar în ultimul meci, a avut parte doar de două manșe, prin retragerea lui Carballes Baena.

Cine e favoritul tău la câștigarea turneului de la Paris? Pariază la Superbet!

În așteptarea semifinalei Thiem – Nadal

În jumătatea inferioară a tabloului masculin avem deja stabilite meciurile din sferturile de finală. Dominic Thiem și Rafa Nadal sunt așteptați să-i învingă pe Diego Schwartzman, respectiv Jannik Sinner, pentru a se duela în penultimul act, după ce în precedenții doi ani, au luptat cu titlul pe masă la Paris.

Deși nu mai este văzut favorit la fel de clar ca în anii precedenți, din cauza condițiilor climatice diferite în care are loc acum turneul, Rafael Nadal n-a avut nicio emoție în primele patru tururi. Spaniolul și-a spulberat adversarii mult mai slab clasați, asta lăsând senzația că nu vrea să prelungească meciurile, ci să-și economisească resursele fizice. În afara primei partide, când Egor Gerasimov i-a luat zece game-uri, mallorcanul n-a mai cedat în nicio altă partidă mai mult de cinci. Rămâne de văzut doar care va fi reacția sa în momentul în care va fi pus cu advevărat la încercare, pentru că, la Roma, atunci când Schwartzman a reușit să fie primul din turneu care îi pune probleme, argentinianul l-a și învins.

Pentru Nadal urmează meciul cu Sinner, italianul fiind primul jucător chiar după spaniol, care face cel puțin sfert de finală la primul său Roland Garros. Acesta a cedat până acum un singur set, chiar în ultimul meci disputat, cel în care l-a învins pe finalistul de la US Open, Alexander Zverev.

Spre deosebire de Rafa, Dominic Thiem chiar are parte de un traseu dificil, lucru care se prefigura însă de la început. Cel mai greu meci a avut însă loc chiar atunci când nu se aștepta nimeni. După victorii în minimum de seturi cu jucători precum Marin Cilic și Casper Ruud, austriacul a fost băgat în decisiv de Hugo Gaston, asta deși a avut 2-0 la seturi. La două zile după victoria în fața lui Stan Wawrinka, beneficiarul de wild-card a jucat impresionant în fața campionului de la US Open și a fost aproape de o surpriză și mai mare.

Scăpat după acest test neașteptat, Thiem are acum clar parte de cel mai dificil adversar, cel puțin pe hârtie, Diego Schwartzman, finalistul de la Roma. Micuțul argentinian poate pune probleme absolut oricărui jucător, într-o zi bună, chiar dacă trecutul nu prea e de partea sa, la dueluri directe. Austriacul l-a bătut de șase ori în opt partide.

Vom avea o campioană în premieră la femei

Prin eliminarea surprinzătoare a Simonei Halep în turul al patrulea, turneul feminin de la Roland Garros a devenit și mai deschis. Românca defilase în primele trei meciuri și părea că nu are adversar în drumul spre al doilea trofeu de la Paris. Iga Swiatek a jucat însă impecabil în fața ei și a reușit să o elimine. N-a fost însă singura surpriză de duminică, pentru că și Kiki Bertens a fost învinsă de Martina Trevisan, o italiancă de 26 de ani, din afara top 100, care vine din calificări.

Pariază la Superbet pe noua campioană de la Roland Garros!

Prima jumătate, se pare că s-a deschis foarte mult pentru Elina Svitolina, iar a treia favorită are în sfârșit posibilitatea clară de a juca o primă finală majoră a carierei. Ea a confirmat duminică momentul bun în care se află, câștigând clar cel mai greu meci de până acum, 6-1, 6-3 cu Caroline Garcia. Ucraineanca urmează să o întâlnească pe Nadia Podoroska pentru un loc în semifinale. Argentinianca este o altă jucătoare venită din calificări, care a profitat foarte bine de modul în care i s-au aranjat lucrurile prin eliminarea Victoriei Azarenka și a retragerii Serenei Williams.

În jumătatea a doua a tabloului, lucrurile sunt ceva mai greu de prezis, pentru că aici încă nu s-au disputat meciurile din turul patru. O imagine mult mai clară o vom avea în momentul în care sferturile de finală vor fi stabilite și în această parte. Până atunci, trebuie spus că sunt mari șanse să avem o finalistă surpriză. Cele mai bine cotate jucătoare rămase în această parte a tabloului sunt Sofia Kenin și Petra Kvitova, dar nu ar trebui să mire pe nimeni dacă cele două nu vor ajunge să se dueleze în semifinale.

Campioana de la Australian Open a scos deja din cursă două românce, pe Ana Bogdan și pe Irina Bara, iar acum o va întâlni pe Fiona Ferro, cea care tocmai a eliminat-o pe Patricia Țig. Jucătoarea din Franța pare într-o formă foarte bună. La fel ca Halep, este încă neînvinsă pe zgură, pentru că înainte de revenirea la Paris, a mai jucat doar la Palermo, unde a luat trofeul.

Învingătoarea meciului Kenin – Ferro se va întâlni apoi cu Ons Jabeur sau Danille Collins. Tunisianca pare capabilă de lucruri mari, așa cum ne-a tot arătat în ultimele sezoane. În plus, nu trebuie uitat faptul că ea a luat titlul la junioare la Paris, în 2011, după o finală cu Monica Puig, asta după ce, cu un an înainte, era învinsă de Elina Svitolina în ultimul act. Nord-africanca pornește cu prima șansă în fața lui Danielle Collins, cu toate că americanca a învins-o pe Garbine Muguruza, după ce a revenit incredibil în setul decisiv.

În ceea ce o privește pe Petra Kvitova, ea a reușit să-și respecte statutul până acum și să ajungă în turul al patrulea, după victorii în minimum de seturi cu Oceane Dodin, Jasmine Paolini și Leylah Fernandez. E favorită și în duelul pentru sferturi, cu Zhang Shuai, dar nu trebuie uitat faptul că cehoaica nu a fost niciodată o specialistă pe zgură, iar la Roland Garros se laudă doar cu o semifinală, în 2012.

Ultimul meci din turul 4 în ordinea de pe tablou ne va oferi o altă sfert-finalistă surpriză, pentru că le opune pe Laura Siegemund și Paula Badosa. Ambele sunt două jucătoare foarte bune pe zgură, dar care n-au mai scos capul până acum în turneele majore. Amândouă au reușit să profite de traseul mai puțin dificil și să ajungă până aici. Spunem mai puțin dificil, pentru că niciuna nu a avut în față sportive de Top 10. Germanca le-a bătut pe Riske, Goerges și Martic, în timp ce catalana a trecut de Kozlova, Stephens și Ostapenko. Badosa este și ea o fostă campioană a junioarelor la Roland Garros – în 2015 a câștigat finala fetelor cu Anna Kalinskaya.

Au părăsit deja turneul, printre altele, Karolina Pliskova (eliminată de Ostapenko), Serena Williams (abandon după primul tur), Victoria Azarenka (eliminată de Schmiedlova), Garbine Muguruza (eliminată de Collins), Aryna Sabalenka (eliminată de Jabeur) sau Johanna Konta (eliminată de Gauff).

Fără români, în săptămâna a doua

România a avut șapte reprezentante pe tabloul principal de simplu feminin, plus alți jucători la dublu. Nimeni nu a reușit însă să ajungă în săptămâna a doua. În afară de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au pierdut în primul tur, cu Elena Rybakina, respectiv Danielle Collins, Irina Begu și Ana Bogdan au ieșit în runda secundă, după meciurile cu Halep, respectiv Sofia Kenin, în timp ce Irina Bara și Patricia Țig au fost eliminate în turul al treilea de Kenin, respectiv Fiona Ferro. La dublu masculin, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost învinși în turul al treilea de Mate Pavic și Bruno Soares, cu 5-7, 6-1, 3-6.

Intră în aplicație, descoperă SuperSocial și distrează-te alături de prieteni!

La dublu feminin, am avut mai multe sportive din țara noastră, dar cel mai departe au ajuns Andreea Mitu și Patricia Țig. Cele două au pierdut însă tot în turul al treilea contra favoritelor, Timea Babos și Kristina Mladenovic. Monica Niculescu și Misaki Doi au fost eliminate în runda secundă de Gabriela Dabrowski și Jelena Ostapenko, în timp ce perechile Ana Bogdan / Rebecca Peterson, Irina Begu / Raluca Olaru, Laura Ioana Paar / Julia Wachaczyk și Irina Bara / Fanny Stollar au cedat încă din turul inaugural.

La fel ca la US Open, la Roland Garros 2020 nu avem întrecere de dublu mixt. Sunt programate, în schimb, turneele de juniori, ceea ce la New York nu s-a întâmplat. Doi reprezentanți are România aici, ambii la băieți. Nicholas David Ionel a pierdut deja în primul tur contra francezului Sean Cuenin, în timp ce Sebastian Gima urmează să se dueleze cu brazilian Gustavo Heide. Ambii vor evolua și la dublu. Ionel o face alături de elvețianul Leandro Riedi. Cei doi au luat titlul la Australian Open, iar acum sunt favoriți numărul 2. Gima, în schimb, va face pereche cu austriacul Lukas Neumayer.

#PariemPeBine #ÎmpreunăSuntemSuper

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…