Sportul Studențesc ar putea fi adversara Stelei din sezonul următor. „Am înaintat o ofertă, aștept un răspuns concret. Ar reveni direct în Liga 2” Clubul Sportiv ține pe loc renașterea „Găștii Nebune”: „Nu se pricep la fotbal și le e frică de un episod Șiman 2.0” | EXCLUSIV

Sportul Studențesc ar putea fi adversara Stelei din sezonul următor. „Am înaintat o ofertă, aștept un răspuns concret. Ar reveni direct în Liga 2” Clubul Sportiv ține pe loc renașterea „Găștii Nebune”: „Nu se pricep la fotbal și le e frică de un episod Șiman 2.0” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sportul Studențesc a fost una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din țară. Fondat în 1916, clubul din Regie „bântuie” și astăzi amintirile microbiștilor care i-au văzut, măcar o dată, îmbrăcând tricoul studențesc pe Mircea Lucescu, Mircea Sandu, Gică Hagi, sau, mai recent, pe Ionuț Mazilu și Costin Lazăr. Intrată în faliment și dispărută în 2017, din Liga 4, la formația din Regie, de câțiva ani, se discută renașterea. Sub diverse forme. Până acum, însă, nimic. „Gașca nebună” există, pentru moment, în amintiri și într-un sertar. Au apărut, în acești ani, oferte din partea diverșilor oameni de afaceri interesați. Unul dintre aceștia este Imad Kassas, patronul echipei Metaloglobus București, din Liga 2. ProSport l-a contactat pe afacerisul cu origini siriene, stabilit în România din anii ’80. Acesta a povestit planurile pe termen mediu spre lung pe care le-ar avea în Regie, în cazul în care s-ar realiza o colaborare. În plus, ProSport a luat legătura și cu Constantin Cucu, președintele Asociației Suporterilor „Sportul Studențesc București”, cel care, cu lux de amănunte, a detaliat care este situația actuală a societății, a siglei și a bazei sportive.

Imad Kassas: „Dacă ajung la o înțelegere, Sportul Studențesc revine în Liga 2. Le e frică, însă, de un episod Șiman 2.0”

Sportul Studențesc este una din amintirile frumoase ale fotbalului românesc. De-a lungul istoriei de peste 100 de ani, în Regie și-au făcut „ucenicia” sau au scris istorie fotbaliști autohtoni imenși precum Mircea Lucescu, Mircea Sandu sau Gică Hagi. Totuși, de șase ani de zile, amintirea „studenților” rămâne, din păcate, doar sub formă de poze, povești sau filmulețe pe Youtube. În această perioadă, însă, au existat și încă există discuții pentru renașterea Sportului.

Un nume atras de acest brand este Imad Kassas. Omul de afaceri cu origini siriene, stabilit în România din anii ’80, patron la Metaloglobus București, a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre posibilitatea de a prelua Sportul.

Mă interesează Sportul Studențesc. Eu doresc să urmez formula altor echipe și anume de a închiria denumirea, să joc sub numele Sportul Studențesc, în Regie, unde a fost mereu echipa. Pentru asta, dacă am numele, stema, pot, foarte simplu, să închiriez de la Academia Germană de Fotbal, cei care, la rândul lor, sunt chiriași, nu este nicio problemă. Totuși, în acest moment, terenul nu este omologat pentru Liga 1 sau Liga 2. Am discutat cu dânșii, când o să fie terenul principal bun, omologat, voi putea juca contra cost. Evident, dacă voi avea numele Sportul Studențesc. Nu amestecăm lucrurile, nu cred că se pune problema ca ei să devină academia noastră sau echipa secundă, au propriul proiect.”

Situația, însă, este mai complicată. Totuși, Imad Kassas are susținerea asociației suporterilor, dar și a lui Mac Popescu, fost președinte al clubului vreme de aproape 30 de ani.

Eu am vorbit cu asociația suporterilor, cu domnul Mac Popescu, a fost și ideea lui. Problema, însă, este că stema aparține de CS, care este sub egida SNSPA, iar terenul este la Facultatea de Arhitectură. Am discutat cu CS Sportul Studențesc, am înaintat o ofertă acum un an de zile și nici astăzi nu am primit vreun răspuns cert, da sau nu. Am făcut o ofertă cu o anumită sumă pe care o pot plăti anticipat, pe cinci ani, cu anumite condiții. E ceva nou pentru ei, nu se pricep la fotbal și le e frică. Eu sunt deschis la discuții, e win-win. Pe de-o parte, vin bani la CS prin care poți finanța alte sporturi. Pe de altă parte, reapare acest brand în fotbal, cunoscut mai mult în această ramură sportivă decât la celelalte secții. Asta ar putea atrage și mai mult un viitor sponsor, s-ar crea și emulație în jurul echipei. A fost, însă, situația cu Șiman și ce s-a întâmplat. Cred că celor de la club le este frică de un episod Șiman 2.0. Eu am, însă, un istoric de 15 ani în fotbal, am luat-o de la zero. N-am procese, n-am ajuns la nicio comisie pentru vreun jucător, n-am datorii, nimic.”

Mai mult, „Sportul Studențesc ar reveni direct la Liga 2. În cazul în care ne înțelegem, schimb denumirea echipei mele, Metaloglobus, în Sportul Studențesc. Durează undeva la trei zile la Registrul Comerțului. Informez Federația și asta e tot. În schimb, dacă ei, suporterii sau altcineva, ar vrea să înceapă de la zero, ar însemna un club departamental care, în ani, ca și la Steaua, n-ar putea sa promoveze din Liga 2.”

  • 5 din 7 este locul ocupat de Metaloglobus București, formația deținută de Imad Kassas, în Grupa A a play-out-ului ligii secunde. Dacă, la final de campionat, bucureștenii termină pe această poziție, vor juca un baraj de menținere în Liga 2 cu ocupanta de pe locul 5 din Grupa B a play-out-ului.

„Am studiat fenomenul, mai ales pe parte de marketing. Cu numele Metaloglobus nu poți să atragi, ai nevoie de nume, brand, istorie. Uitați-vă la Dinamo, este în Liga 2, dar atrage sponsorizări, în ciuda situației actuale a clubului. Să-ți mai dau un exemplu. Mi-au oferit niște oameni palmaresul de la Olympia București (n.r. – prima campioană a României, sezonul 1909-1910), dar nu mai atrage, nu mai știe nimeni, din păcate. Sunt de 40 de ani în România, dar n-am auzit de acest nume. În schimb, Sportul încă e proaspăt în memoria oamenilor. Mai sunt jucători activi, crescuți în Regie, pe când unii au devenit antrenori.”

Constantin Cucu: „Sportul Studențesc trebuie să reînvie. Vrem ca din sezonul 2023-2024 să avem echipă la nivel de seniori”

ProSport a luat legătura și cu Constantin Cucu, președintele Asociației Suporterilor „Sportul Studențesc București”. Pentru început, acesta a explicat situația mărcii „studenților” din Regie.

Sigla a fost deținută de noi, de asociație, din 2006 până în 2014. Avem actele doveditoare. Ulterior, am dat-o Clubului Sportiv, care este subordonat Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (n.r. – SNSPA). Baza sportivă din Regie este a Facultății de Arhitectură „Ion Mincu”. Aceștia au închiriat-o pe șase ani, cu drept de prelungire pe încă șase celor de la Academia Germană de Fotbal. Vasile Șiman a folosit stema în perioada 2006-2017, când a dispărut Sportul Studențesc, secția de fotbal, indiferent că a fost Liga 1, Liga 2 sau Liga 4. Noi am înregistrat sigla la OSIM în 2006, iar Vasile Șiman a încercat, la rându-i, să o înregistreze, dar n-a putut. Noi am protejat-o până în 2014. Crezând, în 2014, că CS-ul va face ceva în privința fotbalului, am cedat sigla către ei. Nu mai puteam s-o protejăm. Sigla este la CS, în acest moment.”

La ultimele două acțiuni de acasă, organizate în București, ale echipei naționale de seniori, cu Bosnia, în Giulești, victorie 4-1, dar și cu Belarus, în preliminariile pentru EURO 2024, suporterii Sportului au afișat diverse bannere cu trimitere la situația actuală a Sportului.

„Club de tradiție, club universitar,/ A cărui istorie e ținută într-un sertar”, banner afișat în timpul meciului România 4-1 Bosnia & Herțegovina, din Liga Națiunilor.

„Noi, cei de la asociație, cei 120 de membri, ne dorim să reînviem secția de fotbal, dar ne lovim de un zid prin cei de la SNSPA. Am avut niște întâlniri, ei voiau să facă ceva pe modelul Programului DDB: o echipă la Liga 4, cu cotizații anuale. Au reînființat secția de fotbal în 2016, dar nu au activat-o niciodată. Vorbim de un Certificat de Identitate Sportivă (CIS) pe care-l țin în sertar.”

„Sportul Studențesc susține România din 1916”, banner afișat la partida România 2-1 Belarus, din cadrul preliminariilor EURO 2024. Mesajul a fost însoțit de câteva nume care, de-a lungul timpului, din postura de „studenți” în Regie, au reprezentat naționala de seniori.

Care sunt, însă, planurile de viitor, în cazul în care CS, prin SNSPA, nu ajunge la un consens cu Imad Kassas?

Sportul Studențesc trebuie să reînvie. În Regie, evident, nu în altă parte. Sigla, ținând cont că am protejat-o opt ani, avem dreptul s-o primim înapoi, pro bono. Milităm pentru cedarea numelui și eticheta echipei să fie cea a suporterilor. Noi, ca suporteri, dorim ca, din sezonul 2023-2024, să avem echipă la nivel de seniori.”

  • 1 trofeu major a cucerit Sportul Studențesc: Cupa Balcanică, ediția 1979-1980. A mai disputat trei finale de Cupa României (1939, 1943, 1979) și a terminat pe locul 2 în campionat în ediția 1985-1986.
Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3 mai 2024
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3 mai 2024
”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină
”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu…
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Super echipa din țara vecină e campioană și la un pas de grupele UCL! Lotul valorează aproape dublu decât al FCSB-ului
Super echipa din țara vecină e campioană și la un pas de grupele UCL! Lotul valorează aproape dublu decât al…
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze FOTO VIDEO
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze FOTO VIDEO
Vinerea Mare. Ziua în care a fost răstignit Iisus Hristos. Obiceiuri şi tradiţii
Vinerea Mare. Ziua în care a fost răstignit Iisus Hristos. Obiceiuri şi tradiţii
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și…