Fără românce în finală la Birmingham! Simona Halep și Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în penultimul act, după meciuri de peste două ore

Fără românce în finală la Birmingham! Simona Halep și Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în penultimul act, după meciuri de peste două ore
  • Publicat:
  • Actualizat:

Atât Simona Halep (România, 20 WTA), cât și Sorana Cîrstea (România, 36 WTA) au ratat dramatic calificarea în finala turneului de la Birmingham! „Simo” a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 32 WTA) cu 3-6, 6-2, 4-6, iar „Sori” a pierdut cealaltă semifinală în fața lui Shuai Zhang (China, 54 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-7(5).

Simona Halep se oprește și ea în semifinale la Birmingham, la fel ca Sorana Cîrstea, după 3-6, 6-2, 4-6 cu Beatriz Haddad Maia! Meciul Simonei a fost un maraton de două ore și 16 minute, românca pierzând după ce a condus cu 3-1 în setul al treilea. Halep părea că se află în control, dar Haddad Maia a jucat cel mai bun tenis al ei în ultimele game-uri, învingând-o la mare luptă pe româncă.

UPDATE 15:20 Capăt de drum pentru Sorana Cîrstea, în semifinale la Birmingham, după 6-4, 1-6, 6-7(5) cu Shuai Zhang! Românca a avut meciul în mână și a condus cu 5-4 în tie-break-ul decisiv, însă a cedat următoarele trei puncte. Zhang obține calificarea în finală, la capătul unei partide de două ore și 13 minute.

UPDATE 15:15 Simona Halep se află la un pas de eliminare, după ce Beatriz Haddad i-a luat din nou seviciul româncei: 3-6, 6-2, 4-5! Brazilianca va servi pentru meci. În schimb, Sorana Cîrstea are victoria în rachetă, conducând cu 5-4 în tie-break-ul decisiv cu Shuai Zhang!

UPDATE 15:11 Semifinala Sorana Cîrstea – Shuai Zhang se va decide într-un tie-break decisiv: 6-4, 1-6, 6-6! „Sori” a avut nervi tari, servind de două ori pentru a rămâne în meci.

UPDATE 15:02 Sorana Cîrstea trimite meciul cu Shuai Zhang în prelungiri, dar chinezoaica servește încă o dată excelent și își asigură tie-break-ul: 6-4, 1-6, 5-6! Simona Halep se află și ea în mare încurcătură, pierzând trei game-uri la rând: 3-6, 6-2, 3-4 cu Beatriz Haddad!

UPDATE 14:55 Moment crucial în meciul Soranei Cîrstea cu Shuai Zhang! „Sori” servește pentru a rămâne în turneu, la 6-4, 1-6, 4-5! Pe terenul central, Simona Halep se vede egalată de Beatriz Haddad: 3-6, 6-2, 3-3!

UPDATE 14:47 Simona rupe echilibrul și face break-ul în decisiv: 3-6, 6-2, 3-1! Pe Terenul 1, meciul Soranei devine dramatic: 6-4, 1-6, 3-4!

UPDATE 14:43 Răsturnări de situație în ambele semifinale de la Birmingham! Dacă Simona Halep a intrat în control în meciul cu Beatriz Haddad, 3-6, 6-2, 2-1, Sorana Cîrstea a pierdut trei game-uri la rând în fața lui Shuai Zhang: 6-4, 1-6, 2-3!

UPDATE 14:35 Sorana Cîrstea începe în forță decisivul cu Shuai Zhang, realizând un break rapid: 6-4, 1-6, 2-1! Simona Halep și Beatriz Haddad se află la egalitate, 3-6, 6-2, 1-1. Brazilianca a întrerupt seria superbă româncei.

UPDATE 14:28 Simona Halep câștigă patru game-uri la rând și inclusiv setul, 3-6, 6-2 cu Beatriz Haddad! Vești bune și de la meciu Soranei Cîrstea: sportiva din Târgoviște are 2-0 în setul decisiv cu Shuai Zhang.

UPDATE 14:15 Meciul Sorana Cîrstea – Shuai Zhang intră în decisiv, după un set secund fără istoric: 6-4, 1-6! Se încinge și duelul Simona Halep – Beatriz Haddad, 3-6, 3-2! „Simo” tocmai a reușit punctul meciului.

UPDATE 14:07 Simona Halep – Beatriz Haddad 3-6, 2-1! Serviciul româncei funcționează mai bine în setul al doilea.

UPDATE 14:02 Sorana Cîrstea se relaxează prea mult după câștigarea setului ianugural, iar Shuai Zhang o pedepsește: 6-4, 0-3!

UPDATE 13:55 Simona se resimte după ce a căzut de două ori, solicitând un time out medical în pauza dintre seturi.

UPDATE 13:50 Simona Halep nu se descurcă la fel de bine ca Sorana Cîrstea, iar constănțeanca pierde primul set, scor 3-6! Sportiva noastră nu a mai jucat la același nivel din momentul în care a alunecat și a căzut a doua oară.

UPDATE 13:45 Seeet pentru Sorana Cîrstea, scor 6-4 cu Shuai Zhang! „Sori” face spectacol pe Terenul 1, în timp ce Simona Halep se află sub presiune și e condusă pentru prima oară în meci, cu 3-4! Halep a fost aproape de accidentare, alunecând de două ori.

UPDATE 13:35 Simo și Sori continuă să își țină sub presiune adversarele! Atât Halep, cât și Cîrstea se află la conducere și ne dau speranțe pentru o finală românească la Birmingham!

UPDATE 13:20 Simona Halep continuă să conducă cu break, 2-1, în timp ce Sorana Cîrstea a avut două șanse să câștige pe serviciul adversarei, irosindu-le pe ambele: 2-2.

UPDATE 13:10 Au început semifinalele de la Bimingham! Sorana Cîrstea și-a câștigat serviciul în startul meciului cu Shuai Zhang, scor 1-0! Simona Halep începe și ea perfect: 1-0 cu break în fața lui Beatriz Haddad.

UPDATE 13:00 Simona Halep și Beatriz Haddad au intrat în arena centrală. Atmosferă specială și în tribune.

UPDATE 12:55 După ce sâmbătă a plouat toată ziua, vremea este perfectă pentru tenis astăzi, la Birmingham! În câteva minute, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor face apariția pe teren.

UPDATE 12:20 Simona Halep se va duela cu Beatriz Haddad Maia pe arena centrală, duminică, de la 13:00, iar Sorana Cîrstea și Shuai Zhang vor intra pe Terenul 1 la aceeași oră. Visăm la o finală românească la Birmingham!

UPDATE 16:30 Ambele semifinale de la Birmingham, Sorana Cîrstea – Shuai Zhang și Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, au fost amânate pentru duminică din cauza ploii. Orele de start ale partidelor vor fi anunțate în curând.

UPDATE 15:10 Organizatorii au amânat din nou meciul Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, pentru ora 16:00, din cauza vremii nefavorabile! Dacă ploaia se va opri, Simona Halep și Shuai Zhang vor juca de la aceeași oră, pe arena centrală, iar Cîrstea și Zhang se vor duela pe Terenul 1! În acest moment se ia în calcul și mutarea meciurilor în sală, pe hard.

UPDATE 12:50 Meciul Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, din semifinalele turneului de la Birmingham, a fost amânat pentru ora 14:00, din cauza ploii! Vestea proastă este că meteorologii anunță ploi pe toată durata zilei, astfel că programul semifinalelor de la Birmingham ar putea fi dat peste cap: „Plouă la Birmingham și nu se poate juca înainte de ora 14:00!”, au anunțat organizatorii britanici.

Sorana Cîrstea reușește turneul carierei pe iarbă, sportiva din Târgoviște disputând sâmbătă prima semifinală pe această suprafață. De asemenea, Cîrstea forțează calificarea în prima finală WTA a sezonului și a 7-a din carieră.

Sorana a pătruns în „careul de ași” de la Birmingham după un meci maraton câștigat în fața Donnei Vekic (Croația, 92 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-4, în timp ce Shuai Zhang a eliminat-o în sferturi pe Daiana Yastremska (Ucraina, 79 WTA), scor 7-5, 6-4.

Simona Halep – Beatriz Haddad și Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, în semifinale la Birmingham, Live Video Online de la ora 13:00

Meciurile Simona Halep – Beatriz Haddad și Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, din semifinalele turneului de la Birmingham, pot fi urmărite pe programele Digisport și în format live blog pe www.prosport.ro. Cîrstea și Zhang s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul de tenis profesionist, istoria meciurilor directe fiind de partea româncei! „Sori” a câștigat cu 6-3, 4-6, 6-3 în primul tur al turneului ITF de la Cuneo 2008 (Italia) și în optimi la Strasbourg 2021 (Franța), scor 6-2, 6-1, iar Shuai s-a impus în ultimul duel direct, 6-1, 6-1 în turul secund la Miami 2022.

Simona Halep și Sorana Cîrstea au câștigat câte 11.000 de dolari după ce au acces vineri în semifinalele turneului de la Birmingham, unul pregătitor înainte de Wimbledon (27 iunie – 10 iulie). De asemenea, româncele au primit și 110 puncte în clasamentul WTA. Dacă vor merge în finala de la Birmingham, Simona și Sorana își vor asigura câte 19.750 de dolari, iar campioana competiției va încasa 33.200 de dolari. Halep a strâns nu mai puțin de 38,96 milioane de dolari din premiile la turnee în întreaga carieră, în timp ce Cîrstea a câștigat 7,22 milioane de dolari din tenis.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…